İlk defa arka fon yaptım


akaycvÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2009
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 41
akaycvÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 02:39
arkadaşlar ilk defa arka fon yaptım fugaflex 2900 bulamadım 2300 ile yaptım malum kahramanmaraşın ilçesinde oturuyorum burada bulamadım internette getirtmek istemedim kargo falan olduğu için.
fugaflex 2300 havuzlar,su depoları için olandan
2 tane 5 cm lik strafor
1 tane polisan su bazlı renklendirici
kullandım
akvaryumuda yeni yaptırdım ama baya maceralı oldu burada 1 tane akvaryum yapan camcı vardı ben uğraşmayayım diye camcıya yaptırdım hani bir atasözü var koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler diye.İşte yaptırdım 10 mm camdan 100 tl verdim ama adam hiç özenmeden yapmış eve gelince su kaçırdı bende jiletle  silikonları söktüm kalın bir silikon çektim  kayıt kuşak hak getireydi onalrıda ben attım baya bir silikon parası harcadım ama hobi için parayı gözüm görmedi.
Şimdi size soum şu bu akvaryum fonunu nasıl yapıştıracam silikonla yapıştırsam suyu koyunca hareket edermi birde salınım süresini beklemek için kaç gün su içinde bekleteyim ?.Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler. Herkese hayırlı hobiler...







ozi00002013-11-05 03:23:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem BudakÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 75
Cem BudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 02:48
Benim size önerim; öncelikle en az 2, tercihen 3 defa su değiştirmeniz. Her su koyuşunuzda en az 5'er 6'şar saat su ile bekletin. Ondan sonra da yine en az 3 gün süreyle filtreyi çalıştırın. Böylece fondan kopma olasılığı olan minik zerrecikler tamamen ortamdan uzaklaşmış olacaklar...

Akvaryum silikonu ile yapıştırdığınız dekorlar ise kesinlikle yerinden oynamazlar. Hatta ileride sökmek isterseniz dekoru parçalamadan sökmeniz bile çok zor olur... Benim size önerilerimden bir tanesi de, hazırladığınız fonun arka yüzüne de maket bıçağıyla, baklava dilimi biçiminde, çapraz çizgiler çekmeniz. Böylece akvaryum silikonuna daha iyi tutunacak yüzeyler yaratmış olursunuz ve sağlamlığı artar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir