İlk Bitkili Akvaryum Denemem


canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2010 09:29
O akvaryumda kiraz karidesi çok yakışır. İnşallah kaçabilirler birde merak ettim badanadan sonra su üzerinde toz vs. biriktimi. Badana bittikten kaç gün sonra kurdunuz yeterli oldumu bekleme süreniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2010 12:41
[QUOTE=canan numan]O akvaryumda kiraz karidesi çok yakışır. İnşallah kaçabilirler birde merak ettim badanadan sonra su üzerinde toz vs. biriktimi. Badana bittikten kaç gün sonra kurdunuz yeterli oldumu bekleme süreniz?[/QUOTE]
 
        Odamın badanası bittikten 4 gün sonra malzeme ayarlamaları, kablo düzenekleri vs. yerleşimi tamamladım suyu doldurup beklemem bunlar 1 haftayı buldu. Tabi bu süre zarfında odanın camı hiç kapanmadı hep açık hava aldrıdım. Şuanda akvaryumda toz vs bir tabaka bulunmamakta. Benzer bir durumla karşı karşıya gelecekseniz eğer, en az bir hafta iyi havalandırma ile problem kalmaz.
 
Not: Badana esnasında akvaryum adına hiç bir malzeme oda da bulunmuyordu!
 
 
 
Mesaja Ek olarak yine N70 ile çektiğim Fotolar;
 
Cabombalarda müthiş bir uzama söz konusu Rotalalar yeni filizlerle birlikte uzamaya devam ediyor. Anubias ilk yaprağını çıkarttı.
 
 
Shady__Shark2010-06-20 18:07:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 02:08
Selam Akvaryum.com;
 
Kurulum 01.06.10    -    Bitki Ekimi 09.06.10    -    Bugün 23.06.10
 
       Bitkileri ekeli 2 hafta oldu ve göze çarpan değişiklikler yukarıdaki resimlerde mevcut. Onun dışında otuz.com dan 2 adet sipariş ettiğim Sylvania AquaStar T8 18 W Akvaryum Işığını (59 Cm. 10.000 Kelvin (18.94 TL)) kapağıma taktım. Kapağın orjinali akvaryumun ön tarafında olduğu için sağlı sollu 2 delik açarak akvaryum kapağını ortaya kaydırdım. Böylece hem akvaryumun tamamı ışık alır hale geldi hemde arkada kalan java mosslarım biraz daha iyi ışık almaya başladı. Thumbs%20Up
 
 
   
       Bir çok kez karar değiştirip alayım mı almayım mı dediğim Ramirezilerimden şimdilik vazgeçmiş durumdayım.SikkinHimmm Neden diye soracak olursanız size 2 gerekçe söyleyebilirim. İlki, babam karidesleri çok beğendi ve iyice seçilsinler ve çoğalsınlar Ramleri daha sonra da alırsın dedi. Bende kıramadım.Göz%20Kirpma İkincisi, kiraz karideslerim dün kabuk değiştirdiler bu değişiklik onlardan vazgeçme duygularımı köreltti.Dil%20Çikarma Babamla bu konuşmayı yapmadan önce çarşıda Ram soruşturmakta idim. Bir akvaryumcuda yeni gelen balıklar arasında Borneo Vatoz gördüm çok hoşuma gitti ve bir tane aldım.Dans
   
       Gelelim CO2 mayalı sistemime; Kurup günlerce kabarcık çıkmasını beklediğim sistemimden hala kabarcık gelmeyince bütün hortum ve kapak kontrollerini elden geçirdim, peki sonuç ne oldu yine hüsran tabiki. Aglama Üzerinde çok oynama yapınca gaz basıncıda zayıfladı bende yeniden bir karışım yaptım.(3 litre pet şişe - 2 litre dinlenmiş su - 1,5 su bardağı toz şeker - 3 çay kaşığı kuru maya) Bu sefer hava hortumunu 50 cm tuttum. Şişeyi akvaryumun hemen arkasına yerleştirdim. Hava hortumunun ucuna aynı yuvarlak hava taşını bağladım ve kuma gömdüm. Bekledim bekledim sonuç yine aynı...HimmmAglamaCinnet Şişeyi hafif sıkıyorum bolca kabarcık geliyor ve yine kesiliyor. Üzgün
       
        Bende bu sefer başka çarelere yöneldim.Himmm İlk başta Co2 çıkışını dış filtrenin su çeken hortumuna vermeyi düşündümFikir ama pek sağlıklı bir yöntem olmayacağı için vazgeçtim.Iste%20Bu Onun yerine bir T bağlantı ile Co2 çıkışını hava motoru ile birleştirdim. Hava motorunun ayarını minimal düzeye çektim ve bir vana taktım, vanadan da biraz kıstım. Bu sayede hortumda kalan gaz basıncını hava motoru hava ile birlikte akvaryuma veriyor.Artist Bu yöntem çok verimli olmayabilir ama başka çare bulamadım.Mutsuz
 
 
        Bitkilerle ilgili gelişmelere gelince yukarıdaki mesajımda belirttiklerim dışında fazla bir gelişme yok şuanda.Dil%20Çikarma Anubiasta çıkan yeni yaprak açılmaya başladı. Cabombalar uzadıkça uzuyor. Rotalalarda uzamaya devam ediyor. Her ikisi uzarken sürgün vermeyi de ihmal etmiyorlar.Alkis Javalarda ise bir değişiklik fark eder gibiyim.Himmm Tam emin değilim ama uzama var gibi. Birde ufak bir yosun problemim var.Sikkin Staurogyne sep lerin yaprak uçlarında küçük küçük koyu yeşil renkte nokta gibi kararmalar başladı. Ama hepsinde yok bir kısmında var.Himmm Halen alamadığım ama almayı planladığım SAE buna çözüm bulabilir mi? Karidesler ara ara orada yemlenir gibi oluyor ama fazla irdelemiyolar onları.
 
        Tam olarak ne zaman olur bilmiyorum ama arkadaşımdan iyi bir fotoraf makinesi ödünç alarak akvaryumdaki her canlının fotosunu sizlerle paylaşacağım. Buna ek olarakta bir video eklemeyi düşünüyorum. Şimdiden olumlu ve olumsuz yorumlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunarım...
 
Saygılarımla Raif ADALI
 
 
 
 
 
 
 
Mesaja Ek Olarak;
 
N70 ile çekmiş olduğum bir videoyu sizlerle paylaşmak isterim.
 
[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-bitkili-akvaryum/2282297[/VID]
 
Shady__Shark2010-06-24 01:02:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaferisgorenÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2006
İl: Antalya
Mesaj: 436
zaferisgorenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 08:08
Dostum zaten Ramirezilr PH dalgalanmalarına karşı çok hassas balıklar. Ben tuplu sistemle bile dengeleyemedim olayı ve tül kuyruk Ramirezilerim 1 haftada telef oldu. Mayalıdaki dalgalanmayla yapabilen var mıdır bilmiyoru? Bu arada arkadaki yaprak mercan çok güzel ama suyu sertleştiren bir unsur oldugunu  biliyorum. Bir yandan tank ta çok güzel görünüyor, nazar boncugunu eksik etme, saç sakal yosunu başlar sonra ona göre..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 19:29
Selam Arkadaşlar;
 
    Akvaryumumla ilgili son gelişmeleri aktarıyorum. Altta resimde de görüldüğü gibi cabombalar her tarafı sarmış durumda. Budayacağım fakat lepistesler yavru yaptıkları için şuanda ellemiyorum. Müthiş bir lepistes yavru yuvası halindeler Dil%20Çikarma.
    Glossolarımda ilk defa canlanmalar yeşermeler gördüm uzun zamandır aynı şekilde idiler fakat cabombalar ışığı engellediği için yukarı doğru uzamaya başladılar.
    Anubiaslarım bol bol yaprak vermeye başladı. Birkaç yaprakta delik delik oluşumlar başlamıştı fakat son 1 haftadır yok. Sanırım Flourish işe yaradı.
    Java mosslarımın yeşilliği göz alıcı olmaya başladı bu çok hoşuma gitti ve aklıma sitede gördüğüm bir dekor geldi şimdi onu yapacağım. Speclerde kiminde çürüme kiminde gelişme var yani ne iyiler ne de kötüler. Göz%20Kirpma
    Windelovlar da yeni sürgünler verdi kütüğün ucuna bağladığıklarım sağlı sollu dışarı çıkıp kendilerini gösterince cüceler için iyi bir saklanma alanı oldu.

        Ve herkesin paylaştığı ortak sorun bendede başladı. Yosun problemi!!! Daha önceden belirttim mi bilmiyorum ama camda nokta şeklinde yeşil yosunlar oluşmuştu. Bunun derdi fosfat eksikliğiymiş ve ışığı doğrudan alması. Bende akvaryum kapağını ortaya monte ettim, su değişimlerini 3 günde bir yaparak haftada 2 kez olacak şekilde Flourish Potassium ve DeepFloramin takviyesi yapıyoum. Bir jilet ilede camdaki yosunlardan silebildiğimi sildim. Geçen 6 günde olumsuz bir gelişme yada süreç yok.
        Bir diğer yosun ise javaların arasında fark ettiğim bir şey. Sanırım siyah saç yosunu küçücük top şeklinde javalarda fazla yok 2 yerde gördüm. Aynı yosunu birde windelov un yaprak uçlarında ve Rotala redin zemine yakın gövdelerinde gördüm. SAE yi alınca bu yosundan kurtulurmuyum peki???



     Akvaryumdaki canlı değişimine gelince;
Ramireziden vazgeçtiğimi söylemiştim sırf babamın karidesleri burda bak boşver onu dediği için. Bende Lepistes ağırlıklı bir akvaryum yaptım. Şuanda akvaryumda;


Lepistes 5e 3d (8) -Akvaryumda-
Paracheirodon Innesi Neon Tetra (10) -Akvaryumda-
Trigonostigma Heteromorpha Rasbora (2) -Akvaryumda-
Cüce Vatoz (2) -Akvaryumda-
Çöpçü (3) -Akvaryumda-
Kiraz Karides (10) -Akvaryumda-
Crossocheilus Siamensis Sae (1) -YAKINDA- HALA BULAMADIM
Otocinclus Affinis (1) -Akvaryumda-
Lepistes Yavruları (Üzgün) -Akvaryumda-
Katil Salyangoz Helena (5) -Akvaryumda-    canlılarım bulunmaktadır.

    Dışardan bodur çam görünütüsü veren bir dal parçasını akvaryumun sağ tarafına yerleştirmeyi düşünüyoum üst tarafına da java moss sardırarak ağaç görüntüsü elde etmeyi planlıyoum. Cabombaları budayacağım. Sol arka köşede kalan rotala wallichi ve rotala red lerle ilgili de bir değişiklik yapmayı düşünüyorum. Acaba ne tür tavsiyeleriniz olur yeni dekor tasarlamam için yardımlarınızı bekliyorum.

Shady__Shark2010-07-07 20:05:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 19:42
Raif selamlar

Bence gelişim gayet güzel.Yerinde olsam camlardaki spot algler için sevinirdim :) Sakal yosunlarını yavaşlattıkları konusunda yazılar var.En kötü haftada bir camları banka kartıyla temizlersin olur biter.Jiletle camı çizebilirsin.

Anubiaslar için florish iron mu kullandın?


Liliopsisleri göremedim tabada , çürüdüler mi,caydın mı ,ne oldu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 19:55
[QUOTE=Kartal77]Raif selamlar

Bence gelişim gayet güzel.Yerinde olsam camlardaki spot algler için sevinirdim :) Sakal yosunlarını yavaşlattıkları konusunda yazılar var.En kötü haftada bir camları banka kartıyla temizlersin olur biter.Jiletle camı çizebilirsin.

Anubiaslar için florish iron mu kullandın?


Liliopsisleri göremedim tabada , çürüdüler mi,caydın mı ,ne oldu?

[/QUOTE]

     Hmm.. Bak bu kısım hoşuma gitti Yılmaz abi. Spot alglerin hepsini kazımadım Göz%20Kirpma. Anubiaslara özel herhangi birşey kullanmadım sadece sıvı bitki gübresi olarak yazılan Flourish Potassium u aldım onu kullanmaya başladım. Lillilere gelince bir kısmı çürüdü, kalan sağlar bizim Big%20smile onlarda kütüğün arkasında kaldığı için gözükmemiş ama çok ağır gelişiyorlar Sikkin En çok kaybı HM de yaşadım kala kala 2 kök kaldı akvaryumda onlar allahtan yeşil Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2010 23:12

Selam Akvaryum.com Sakinleri;

        Uzun bir aradan sonra akvaryumumla ilgili son gelişmeleri aktarıyorum. Akvaryumun hayat hikayesini ilk doğumundan itibaren özetle geçeyim ve güncel halinden bahsedeyim.
 
       01.06.2010 tarihinde ilk bitkili akvaryum girişimine resmen başlamış oldum. Taban kurulumunda en alttan itibaren hindistan cevizi torfu (1 cm kadar),  üzerine ince bir tabaka hagen siyah kum, hagenin üzerine de misket gübre ve tekrar hagen siyah kum. Ardından akvaryumu yarıya kadar su doldurup 1 gün beklemeye aldım, gün sonunda da dış motorumu çalıştırdım. Toplam 5 günün ardından ilk erkek lepistesimi akvaryuma saldım.
 
       09.06.2010 Akvaryum.com daki üyelerden sipariş ettiğim bitkilerim geldi ve ilk ekimlerimi gerçekleştirdim. Ekerken görmeniz gerekirdi harbiden acemiceydi UtangaçBig%20smileKahkaha.  Sırf bu yüzden bazı bitkilerimi kaybettim. Gelişimini e iyi gözlemlediğim Cabombalarımdı ArtistSok Müthiş bir uzama söz konusu idi.
 
       17.06.2010 Sitede araştırıp ilk CO2 mayalı sistemimi kurdum ve başarısız oldum. SikkinKafasi%20Karismis Şuan bile hala anlam verebilmiş değilim neden çalışmadığı ile ilgili Kahkaha. 3 defa tekrardan kurdum 2 gün bekledim yine kabarcık müdahale olmadan gelmiyordu.
 
      23.06.2010 daha önce malawi akvaryumumda kullandığım florasanlardan verim alamam düşüncesi ile otuz.com dan 2 adet Sylvia aquastar sipariş ettim. Elimde de hiç kullanılmamış bir tane gro lüx var idi. Kapağa 1 aquastar 1 grolüx olacak şekilde monte ettim. Yansıtması içinde aliminyum folyo ile kapladım (Folyosuzla aradaki farkı çok iyi anlaşılıyordu).
 
     Her geçen zaman diliminde tek tek yada 2şer 3er olacak şekilde akvaryumuma canlı takviyesi yaptım. Herşey çok iyi gidiyor ve gelişmeleri dikkatle takip ediyordum. Daha sonra ilk ölü canlımı buldum Sok. Borneo Vatozum ölmüştü. Nedenini bilmiyordum. ertesi gün cücenin biri sonraki gün bir çöpçü derken lepisteslerde tel tel dökülmeye başladı. Bu bende müthiş derecede moral ve heves kaybına neden oldu. Artık akvaryumdan sadece ceset topluyordum. Hiç bakmadımbitkilere yada diğer canlılara sadece başka ölü var mı diye her kalktığımda yüzeye ve kenara köşeye bakıyordum. Psikolojik bir çöküntü yaşamıştım. Sonra farkettim ki ölümler durdu Sok Şöyle bir inceleme yaptım akvaryumda hiç kayıp yok idi!! Höyt Bende kendime gelmeye başlamıştım Kahkaha Detaylı bir incele sonucunda akvaryuma yeni bir düzenin gerektiğine karar verdim ve kolları sıvadım.
 
     12.07.2010 Arkadaki mercan dalı ve mango kökü hariç bütün akvaryumu boşalttım. Bitkilerimin hepsini elden geçirdim. Çürükleri ayırdım temizledim. Dış motoru komple temizledim. (İçinden 9 lepistes yavrusu 3 adet te yavru karides çıktı! Hemen akvaryuma saldım Dil%20Çikarma ) Aynı gün yine siteden aldığım bitkilerle bir takım değişiklikler yaptım. Öncelikle dış motor temizliğimi tamamlayıp tekrar taktım ve arka sol köşeye CO2 mayalı sistem için bir vortex yaptım(İşe yaradığı kesin ama çalışma prensibi tartışılır Big%20smile) Vortexi kapatması için ön kısmına gül diktim sol yan cama yakın aş merdiveni. Onların önüne Subulata en ön sol köşede yine anubiasım mevcut.  Mercan dalının yanlarında kalan boşlukları örtmesi içinde 2-3 kök vallisneria diktim. Bütün glossoları lilloları çıkarttım. Tekrardan glosso ektim ama lilloları ekmedim. Sağ arka köşeye ise Rotala Redleri topladım ön kısmına da Rotala wallichileri. Dışardan bulup temizlediğim bir dala da java moss sardım ve ön sağ köşeye yerleştirdim.  Altına ve sağına soluna kalan diğer boşluklara parvula diktim. Speclere hiç dokunmadım bayağ sağlam kök salmışlar çıkartmak güç idi bende kum dağılmaması için ellemedim. Windelowlara da dokunmadım yerleri güzeldi çünkü. Mercan dalının sağ köşesinin önünde bulunan diğer anubiasımıda kıpırdatmadım gölgede kalıyor çünkü. Bu değişikliklerin yanı sıra yeni canlılarda ekledim.
 
 
       17.07.2010  Başımın belası, bütün hevesimi kıran o hastalık yine baş gösterdi!! Yine ölümler yine kayıp balıklar!!! Artık bu işe kesin çare bulmam gerekiyordu. Hastalığı bir kenara attım birde ısı problemi ile karşı karşıya kaldım. Bir yandan hastalık bir yandan ısıyı sabitleme planları offfff kendime bu kadar zaman ayırmıyorum ben Big%20smileKafasi%20KarismisSikkinArtistSokHöyt Artık ikisinede aynı anda çözüm bulmam gerekicekti. Hastalığa teşhisi koymuştum. http://www.akvaryum.com/Forum/columnarise_kesin_care_gerek!_k388143.asp ve Yine otuz.com saldırdım Big%20smileDil%20Çikarma ve birkaç malzeme sipariş ettim bunların arasında mikofish ve alg yok edici ilaçlar, büyük bir fan vs...
 
 
        veeee Saat itibari ile bugün yani 01.08.2010  14 gündür (2 haftadır) hastalıktan eser yok, akvaryum ısısı 26 derecede sabit, bitkilerim mutlu fotosentez olayına artık bende tanıklık etmiş bulunuyorum. Akvaryumda büyük gelişmeler söz konusu ve en büyük problem yosunlar Kafasi%20KarismisAglamaSikkinKizgin. Alg yok edicilerden minimal düzeyde kullandığım(bitkileri çürütme korkusundan dolayı minimal) için pek etkisini görememiştim ilk zamanlar ama şimdi bakıyorumda işe yaramaya başladı. Şuanda akvaryumumda 2 çeşit yosun bulunmakta bir spot alg (2 haftada bir kazıyorum ama tamamen değil!) birde yeşil saç yosunu(yeni yok olmaya başladı) Şuanda sadece su değişimlerini gübrelemeyi ve yemleyip gözlemlemeyi yapmaktayım . En sonunda !!!! Big%20smileKahkaha
 
 
     Sizleri fazla sıkmadan artık resimleri paylaşmaya başlayım...
 Sağlıklı Balıklar Saygılarımla....
 
BALIKLAR
 
Lepistes 4e 4d (8) -Akvaryumda-
Paracheirodon Innesi Neon Tetra (10) -Akvaryumda-
Trigonostigma Heteromorpha Rasbora (1) -Akvaryumda- İLAVE OLUCAK 3 AĞUSTOSTA
Cüce Vatoz (1) -Akvaryumda- İLAVE OLUCAK 3 AĞUSTOSTA
Çöpçü (2) -Akvaryumda-
Kiraz Karides (5) -Akvaryumda- İLAVE OLUCAK 3 AĞUSTOSTA
Crossocheilus Siamensis Sae (1) -YAKINDA- 3 AĞUSTOSTA
Otocinclus Affinis (1) -Akvaryumda-
Lepistes Yavruları (Üzgün) -Akvaryumda- Sayı Hep Değişiyor
Katil Salyangoz Helena (5) -Akvaryumda-   
Elma Salyangozu (10) -Akvaryumda-
Tatlı Su Midyesi (2)
-YAKINDA-
 
BİTKİLER
 
 
Java Moss Mercan Dalında ve Ağaç Dekorunda
Gül Sol Arka Köşede
Rotala Red Sağ Arka Köşede
Anubias Barteri Nana 2 Adet Sol ön köşe ve Mercan Dalı sağ köşesi
Aşk Merdiveni Sol Yan cam kenarında
Glosso Mango kökü arka sol ve sağ kesiminde
Staurogyne sep.  Ağaç dekorun gölgesinde ve sol köşede ön planda
Hemianthus micranthemoides
2 kök yaşam mücadelesini kazandı gibi
Windelov Mango kökü önünde ön planda
Rotala Wallichii Sağ arka köşede rotala redlerin önünde
Subulata  Sol orta bölmede
Vallisneria mercan dalı sol ve sağarka köşesinde 2şer kök
Parvula Ön planda ve ağaş dekoru altında
Aponongeton crispus  Mercan dalı sol ön köşesinde
     
 
 
 
 
 
Shady__Shark2010-08-03 22:02:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2010 23:45
Raif tebrikler çok güzel olmuş maşallah.
Balık ölümleri konusunda şunu söyleyim ,neden son bir aydır çevremdeki çoğu arkadaş balık ölümleri yaşadı.Şahsen ben bunda yaz şartları nedeniyle istanbul suyunun değişmesine bağlıyorum.Bazı mikroplar vs akvaryumlarımıza girdi bi şekilde.Muhtemelen orada da böyle olmuş olabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 00:03
     Teşekkürler Yılmaz abi. Dediğin gibi yaz dönemi çok kayıplarla geçiyor son zamanlardaki ölümler eğer herkeste yaşanan bir sorun ise şebeke suyundaki mikroplardan da kaynaklanabilir. Bende ki hastalığın çözümünü verdiğin linkte belirtmiştim. Yani ısıyı sabitleyip ilave edilecek balık, canlı, bitki ya da suyu ilaçlamadan akvaryuma koymamalıyız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2010 15:01
Selam arkadaşlar,
 
     Dış motorla ilgili ufak ama uğraştırıcı bir problem yaşamaktayım. Dış motor temizliğimi malawi akvaryumu baktığım zaman sadece hazne olarak yapıyordum, çok nadir hortumların temizliğini yapardım. Ama şimdi bitkili akvaryumda durum biraz farklı her motor temizliğimde hortumlarıda temizlemek zorunda kalıyorum.
 
    Yosunlaşma ve bununla birlikte bitki parçaları çekince yosunlaşan bölgede tıkanmalar olsa gerek ki devir dayimde zayıflama var. Hortum parçaları mercan dalı ve bitkilerin arkasında gizli olduğu için çıkartmak eziyet gibi. Bir kere denedim o zamanda sağ tarafta red rotala yok idi şimdi ise çıkartırsam bitkileri çok zedeleyeceğimden eminim.
 
    Hortumları çıkartmadan temizlemenin bir yolunu bulmam gerek. Benim aklıma bu lavobo gider açıcı teller geldi hani sert ama kıvrak onlar işe yarar mı sizce yoksa başka fikirleriniz varsa onlarada açığım.
 
Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 16:27
[QUOTE=Shady__Shark]Selam arkadaşlar,
 
     Dış motorla ilgili ufak ama uğraştırıcı bir problem yaşamaktayım. Dış motor temizliğimi malawi akvaryumu baktığım zaman sadece hazne olarak yapıyordum, çok nadir hortumların temizliğini yapardım. Ama şimdi bitkili akvaryumda durum biraz farklı her motor temizliğimde hortumlarıda temizlemek zorunda kalıyorum.
 
    Yosunlaşma ve bununla birlikte bitki parçaları çekince yosunlaşan bölgede tıkanmalar olsa gerek ki devir dayimde zayıflama var. Hortum parçaları mercan dalı ve bitkilerin arkasında gizli olduğu için çıkartmak eziyet gibi. Bir kere denedim o zamanda sağ tarafta red rotala yok idi şimdi ise çıkartırsam bitkileri çok zedeleyeceğimden eminim.
 
    Hortumları çıkartmadan temizlemenin bir yolunu bulmam gerek. Benim aklıma bu lavobo gider açıcı teller geldi hani sert ama kıvrak onlar işe yarar mı sizce yoksa başka fikirleriniz varsa onlarada açığım.
 
Saygılar....
[/QUOTE]
 
 
         Dış Motor problemimi yukarıda belirtiğim yöntemle çözüme kavuşturdum. Eğer sizinde filtre borularınız yosun yapıp tıkanıklığa sebep oluyosa ve çıkartmak istemiyorsanız çözüm basit arkadaşlar. Elektrik kablolarını borulardan rahatça geçirmek için kullanılan kılavuz kablo ya da lavabo gider açıcı olarak satılan bu kılavuz kablodan alıyoruz. Rahatsız etmemesi için en uzun hortumun boyu kadar kesebiliriz.
 
       Daha sonra giriş ve çıkış vanalarını kapatarak dış filtremizi bir kenara alıyoruz eğer gerekiyorsa onun temizliğinide yapabiliriz. Hortumdan su geleceği için altına bir leğen, kova yada büyükçe bir kap koyuyoruz. Kılavuzun bir ucuna hortumdan rahatça geçecek şekilde bez ya da elyaf sarıyoruz. Ben elyaf sardım. Giriş borusunun vanasını açıyoruz, eğer gerçekten tıkanıklık söz konusu ise su gelmeyecek kadar az akacaktırKahkaha
 
       Evet artık kılavuzu hortuma sokabiliriz. Kılavuzu iterken en ucuna kadar gelmesi şart değil!! Tıkanıklığın olduğu bölgeyi açması işimizi görücektir. İtme işlemi bitince kılavuzu hızlı bir şekilde çekiyoruz ve işte mükemmel sonuç yosun dolu bir kova ve açılmış bir hortum.Alkis
 
     Bu arada dış motorun temizkiğini yaparken içinden 50 ye yakın karides çıktı 3 ü damızlık kalanı yavru. 1 adette büyük boy lepistes çıktı!! Kafasi%20Karismis Girme ihtimalini çok düşük bulduğum için yavru iken içeri kaçmış ve yavru karideslerle beslenmiştir ihtimalini göz önünde bulunduruyorum. Yavru karideslerde farklı ebatlarda idi belkide 2-3 batum üremenin sonucu karma bir yavru kolonim oldu Dil%20Çikarma
 
      Şuanda 25-20-20 cama cam bir akvaryum montajına başladım karides yavrularını burada bakıp büyüteceğim. Evdekileri güç bela ikna edebildim bu konuda Kahkaha  Akvaryumda ise 3 dişi karidesim yumurta taşımakta yeni bir koloni geliyor diyebilirim.
 
 
     Arkadaşlar birde size bir sorum olacak java moss duvarının aralarında 1 cm aralıklarla sağlı sollu ve farklı yerlerde içi koyu sarı dışı hafif şeffaf yumurtaya benzer şeyler var! Hangi canlıya ait yumurtalar bunlar?? Karideslerin mi yoksa? Resim çekme şansım olmadı ama tarif ettiğimden farkı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 17:21
Eğer moss duvarı hafif akıntılı biyerdeyse bunlar çöpçü yumurtası olabilir.Tabi birkaçtene bir arada olmalarıda lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 19:18
       Yılmaz abi moss duvarı en arkada mercan dalına sarılı mosslardan oluşuyor, ve dış motorun çıkış borusu sol üst köşede kafası hafif aşağı eğik. Özetle yumurtalar akıntı görüyor.
 
      Mercan dalının dibinde tam sayı değil ama 15 - 20 arası yumurta var. Bitişik değil yumurtalar herbirinin arasında en fazla 1 cm var. Çöpçü yumurtası ise şaşkınlığımı dile getirmeliyim çünkü 2 adet çöpçüm var yavru iken aldım şuanda 2 side 2.5 cm diyebilirim. 1D 1E denk gelme olasılığı (eğer yumurtalar onlara ait ise) muhteşem oldu benim için diyebilirim.
 
 
Aslında bakındım ama forumda bulamadım yada denk gelmedi hiç. Yumurtalara benzer bir resim daha kesin sonuç olurdu.
Shady__Shark2010-08-15 19:26:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir