İlk akvaryumum... : )
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 10:35
Fotoğraf:
Boyut (cm):65x40x25
Kapasite (litre):60 litre
Canlılar:1 erkek 2 dişi lepistes,2 melek,2 çöpcü
Malzemeler:E-Jet 905f iç filtre,Atman A-2500 hava motoru,45 cm flexibıl hava taşı,Roxin 100 watt ısıtıcı,1-3 mm beyaz mıcır kum,kendi yaptığım aydınlatma sistemi(müthiş oldu :p ),termometre,kepce,dip süpürgesi,mıknatıslı cam sileceği..
Akvaryum Bakımı:haftalık %30 su değişimi
Kullanılan Yemler:Sera flora,Sera goldy..
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Sera aquatan,marıne vitamin,contra ıchyto
Merhaba arkadaşlar..Bu benim ilk akvaryumum o yüzden bilgim az,eksiğim çok..Ama hepsinden çok hevesim var o ayrı : )
Akvaryumum kurulalı 1 aya yakın olucak,geçen hafta anlamadığım şekilde 4 gün üst üste birer molimi kaybettim..Yani toplamda 4 günde 4 molim öldü..Ama şu varki 10 gündür su değiştiremiyodum,sonra çok az bir değişim(10 litre kadar) ve üstüne contra ıchyoto kattım suya..Ölümler bundan 3-4 gün sonra başladı..Ben hatamı anladım bundan sonra su değişimlerini düzenli ve her defasında %30 yapıcam,tanka gereksiz ilaç koymuycam : )
Az önce suyumu tazeledim,ölümler olduğu için suyu %50 yenileyip sadece sera aquatan koydum..Yemide fazla kaçırıyordum bunuda bundan sonra yapmıycam..Şimdi birazdan kemeraltına gidip akvaryumuma ufak bir mango kütüğü ve etrafına bağlıyabileceğim java moss arıycam..Ben bu konuyu akvaryum tanıtmaktan ziyade akvaryumumumdan bahsedeceğim bir günlük gibi düşünüyorum,umarım yöneticilerim anlayışla karşılar..Tekrar görüşmek üzere,hoşçakalın : )
Not:Yeniyim,her türlü tavsiyeye açığım : )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 10:44
Kütük alabilirsiniz üzerinede java mos olur.1 kaç kök bitki daha al 2 günde bir 100%15 su çek taze su ekle ilk hafta suyu 2 günde bir hep yenile sonra düzelir ilaç ekleme başka balıkda alma fotğraflarıda bekleriz akvaryumunun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 11:04
Merhabalar, akvaryumunuz hayırlı olsun öncelikle. Kullanmış olduğunuz ilaç balıklar üzerinde olumsuz etki göstermektedir, bizzat maalesef şahit oldum az daha bir çöpçümü kaybediyordum, suyun dengeli olması için sadece su düzenleyiciler kullanılmalı ve bunların da tercihen doz aşımı tehlikesi olmayan türleri kullanılmaldır. İlaç apayrı bir olaydır ve piyasada satılan bahsettiğiniz madde ne yazık ki genelde su düzenleyici olarak halka arz ediliyor ancak kesinlikle beyaz benek hastalığı dışında kullanılmamalıdır. Tabi fazla yemleme yapmanın da nitrat patlamasına yol açıp balıkları zehirlemesi de yüksek ihtimaller arasında, yemlemeyi de azaltırsanız akvaryum dengelenecektir. Zaten balığı az yem değil çok yem öldürür, açlığa en nazik balık bile 3-4 gün dayanabilmektedir. Dolayısıyla yemlemeyi az ama düzenli yapmak ve mümkünse arada 1 gün aç bırakmak çok yerinde bir davranış olacaktır. Bir de 1 aylık akvaryumda su değerlerinden dolayı ölümler olması muhtemel oturmamış su göstergesidir, bunun sebebi de akvaryumunuzda henüz oluşamamış yararlı bakteriler olabilir bunun içinde piyasada satılan kaliteli bakteri kültürlerinden bir miktar kullanıp bakteri oluşumunu sağlamanızı tavsiye ederim. Bildiğiniz gibi bakteri sudaki zararlı maddeleri bertaraf edip suyu berrak ve sağlıklı bir hale getirmektedir, hatta bunu filtre değil filtreye yerleşmiş bakteri yapar. İç filtrenizi temizlerken süngeri ya da diğer filtre elemanlarını çeşme suyuyla değil akvaryumdan aldığınız bir miktar su ile yapmalısınız ki oluşmuş bakteri yaşamaya devam etsin, ayrıca filtreyi kapatmak da bu bakterilerin ölmesine yol açacağı için filtre kesinlikle sürekli çalıştırılmalıdır. oturmuş yani bakteri oluşumu tamamlanmış bir suda göreceksiniz ki 10 gün dip çekimi ve su değişikliği yapılmamış olsa bile su berrak ve temiz kalacaktır. Ancak tabiki gene de bu şartlar sağlandıktan sonra dahi haftada bir kez dip çekimi yapmanız tavsiye edilir. Saygılarımla.
Crazyforblue 2010-12-22 11:24:44
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 12:36
Slm ne olursa olsun balığınız hasta olmadıkça ilaç kullanmayın ve ayrıca bence en önemli olan konu kulalnılan yemler su değişikliği ve vitaminler ile balığın hasta olmasını engellemektir.
Yani şu söz bence daha iyi anlatır durumu: Bir evi temiz tutmak temizlemekten daha kolaydır. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 21:15
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar...Dediğim gibi bugün java moss almak için kemeraltı çarşısına gidip ege akvaryumculuğun sahibi faik bey ve eşi ile tanıştım..Çok sıcak ve bilgili insanlar..Fakat java moss hiçbiryerde olmadığı gibi buradada yoktu...Bende yine kolay yetişen,fazla bakım istemeyen,arsız bir bitki istedim ve toplam 5 kök canlı bitki aldım (10 tl) Eve gelip onları diktim,güzel oldular..resimleri az sonra :) Yalnız bir sorunum var meleklerim bunları ya yiyor,yada didikliyor..Öyle birşey yani :))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 21:19
[QUOTE=farukaan]Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar...Dediğim gibi bugün java moss almak için kemeraltı çarşısına gidip ege akvaryumculuğun sahibi faik bey ve eşi ile tanıştım..Çok sıcak ve bilgili insanlar..Fakat java moss hiçbiryerde olmadığı gibi buradada yoktu...Bende yine kolay yetişen,fazla bakım istemeyen,arsız bir bitki istedim ve toplam 5 kök canlı bitki aldım (10 tl) Eve gelip onları diktim,güzel oldular..resimleri az sonra :) Yalnız bir sorunum var meleklerim bunları ya yiyor,yada didikliyor..Öyle birşey yani :))[/QUOTE]
Yiyebilirler doğru, bitkinin türünü öğrenip meleklerle uyumluluğuna bakmak lazım, bitki falan kalmaz valla tankta :) Anubias her koşulda her balık için ideal bitkidir, yaprakları serttir balıklar yiyemez, tavsiye ederim.
Yiyebilirler doğru, bitkinin türünü öğrenip meleklerle uyumluluğuna bakmak lazım, bitki falan kalmaz valla tankta :) Anubias her koşulda her balık için ideal bitkidir, yaprakları serttir balıklar yiyemez, tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2010 23:26
Bugün 10 litre su tazelemesi yaptım akvaryumda.Akvaryumun kapağını açtığım zaman yağmur sonrası toprak kokusunu andıran bir koku geldi burnuma.Saygı duyduğum bir akvarist dostum sağlıklı bir akvaryum yağmur sonrası toprak kokmalı derdi..İlk defa bu kadar güzel koktu tankım,Çooook mutlu oldum :)Balıklarım sağlıklı sanırım..Dişi lepisteslerim bir tuhaf,iç filtrenin üstünde karınları filtrenin çatısına yaslamış yüzüyorlar? Bitkilerimde keyifli.1 adet çınarım,2 adet dere otuna benzer bir bitki(tilki kuyruğu değil ama onada benziyo) 2 adetde ismini hiç bilmediğim bitkim var..Neyse öyle işte..akvaryumumu seviyorum,hepinize iyi akşamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir