İlk Akvaryum Deneyimi


thecrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 773
thecrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2023 10:47
[QUOTE=Tzerg]

Merhabalar, hem güncelleme hem de fikirlerinizi almak için yazıyorum hocam.

Enteresan bir şekilde bulunduğum bölgede düz strafor bulamadım, xps (mavi strafor) buldum 2 cm’lik. Onu aldım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238226/040220232327301.jpg[/IMG]

Bu değişikliği yapmadan önce bir şey dikkatimi çekti. Tankı oturttuğum konsol hafif bel vermiş, rahatsız etti beni açıkçası, toplamda 25 kg gibi bir baskı önemsiz muhtemelen ama çok takıntılı olduğum için rahat edemedim.

Yukarıdaki fotoda gördüğünüz gibi konsolun köşesine doğru yerleşim yaptım. Tankın tam altında konsolun taşıyıcı kolonu diyebileceğimiz bir sunta var içeride. Yani sağlam gibi. Fakat belirttiğim gibi bel verdiği için tankın bulunduğu alanda hafif eğim bulunmakta sağa doğru. Zaten su yüzeyine bakıldığında anlaşılıyor hafif bir şekilde.

Sorum şu: bu eğim bir problem oluşturabilir mi? Yoksa gerçekten çok mu takıyorum bilemiyorum. Ama düşüncesizlik ya da bilgisizlik yüzünden hata yapmak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum ☺[/QUOTE]

Merhaba hocam. Strafor bulmanız iyi olmuş yoksa mat e yazık olacaktı 😅 25 kg ağırlığın çok uzun parça olmadıkça o üstüne koyduğunuz kalınlıktaki bir suntaya problem oluşturması pek mümkün gözükmüyor. E tabi altında dik şekilde duran bir desteğin üzerine koymanız ekstra güvenlik sağlayacaktır.

Teşekkür Edenler: [T]238226,Tzerg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir