İLANLARDAKİ ABARTILAR


SantiagoÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 901
SantiagoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 01:40
15 çeşitle besliyebilir , 35 çeşitle de besliyebilir bu olay maddiyata bakar.Ama asıl önemli olan balığı görerek almaktır.Eğer balık sağlıklı ise bana 1 çeşit besliyorum desin hiçbir önemi yoktur bence.Toplu alımlar açılıyor forumda , yaklaşık 100 tl vererek 10-15 çeşit yem alınabilir (100 gramlık).Oyüzden 15 çeşit abartı değildir.

Biyandan da şu şekilde düşünmek gerekli bence , örneğin maddi gelir az insanlar vardır , makarna ,çorba ve salata ile geçer genelde öğünleri , bazı insanlarda vardır hergünün her öğününde farklı şeyler yerler.Örneğin makarna ile beslenen bir insan kendine dikkat edip hiçbir sağlık sorunu olmuyorsa , diğer insan ise çok farklı farklı beslenip kendine hiç dikkat etmeyip besin zehirlenmesi yaşıyorsa , burada olay çeşitli beslenmeyemi bakar yoksa sağlıklı olup olmamasınamı... Bence beslenme konusunu bu şekilde düşünmek gerekir :)Bir örnek daha , ben hergün döner yiyebilirim , dönere hayır denmez sanırım :) eğer ben kendime dikkat edip günlük protein-karbonhidrat vs.. lerimi alıyorsam ve hergün döner yemeklede bir sağlık sorunum olmuyorsa , ozaman bende tek çeşit yemle beslenyorum demek :D yada nebilim bana 2.çeşit yem olarak pırasa veriyorlar , sevmem yememde , ama veriyorlar :) ozaman da 2 çeşt yemle beslenmiş oluyorum :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkantr34Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 399
volkantr34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 09:55
Arkadaşların çoğu yem sayısına takılmış ama mevzu o değil ki.. Mevzu bunun abartılmış olması.. Bende 10 çeşit yem kullanıyorum.. Ama ilerde balık elden çıkarmam gerekirse balıklarla beraber yemlerinde fotoğrafını koyarım.. Bana bu bağlamda bazı ilanlar abartı geliyor.. Nasıl sattığın balığı gösteriyorsan kullandığın yemlerin evde ki halinide göster hem sen daha inandırıcı ol hem benimde içim rahat olsun.. Yanlış mıyım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhastLyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 347
GhastLyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 19:57
Gürkan beyin dediğine katılıyorum, ben de 3 kg 1 tane yem alacağıma 150 200 gramlık 12 13 çeşit yemle besliyorum.Bu durum gayet normal ama ilanda belirtilmesi bence yanlış, kaliteli yemlerle beslenmiştir yazmak daha iyi.

Balık güzelse, sağlıklıysa tek yemlemeyle de alınır, balık bakımsız ve hırpalanmışsa 250 farklı yemle beslense de çok birşey ifade etmez.Bu yüzden, konu tabiriyle "Abartıları" yapan arkadaşların ilanını koydukları balığın fotoğraflarının sözlerini doğrulayacak şekilde olması, temsili fotoğrafın geçersiz sayılması en doğru olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir