İLANGİ USTALARI SİZCE NE KADAR DOGRU


lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 09:41
 Bana yardımcı olursanız sevınirim  5aydır tropheusları arastırıyorum 3 aydır da beslıyorum seni rahatsız etmezsem sorularım olucaktı sana öncelikle sana söyle anlatıyım balıklarımı 3 ay önce 2 2,5 cm iken aldım ve suan 5,5 7,5 cm arasında buyuduler akvaryum ölçülerim 115 40 60 cm 3d fonlu mercan kırıgı kum ve kaya koydum haftada 70lt su degişimi yapıyorum su degiştirdikten sonra sera su duzenliyici kullanıyorum akvaryumum derecesi 27de tutuyorum 5sepetli dış motoru kullanıyorum remussun 2cıkışlı hava motorunu kullanıyorum ve bunları 24 saat hiç kapatmıyorum dış filtreyı 2 haftada bir elyaflarını degiştiriyorum ve yem konusuna gelelim öncelikle kullandıgım 4 tane yem var Tropical Super Spirulina Forte Granül --- New Life Spectrum Optimum fresh H2O Flakes Balık Pul Yem ---  Dainichi Cichlid Color Supreme --- JBL %40 spirulina flakes  balıkları bu zaman kadar gunde 6 kere besliyodum artık gunde 4 kere beslıyorum yemleri su şekilde veriyorum sabah New Life Spectrum Optimum fresh H2O Flakes Balık Pul Yemi veriyorum öglen  Dainichi Cichlid Color Supreme akşam JBL %40 spirulina flakes en son yatarken ise Tropical Super Spirulina Forte Granül en son yemlemeyi yaptıktan sonra ışıgı 1 saat sonra kapatıyorum gunde toplam ışıgım aralıklarla 8 saat acık kalıyo toplamda şimdi size besleme ve bakım şeklimi anlattım yazmadıgım bagzı seyler daha var ama kafanızı daha şişirmemek için yazmadım şimdi size sorularım şunlar olucak... bu arada balıklarım moori ilangi  yavruları anaçlar f0 deepseap pet center dan alınmıştır 17tane ilangimin suana kadar hiç bitanesi hasta olup ölmedi

1- Besleme şeklim ne kadar doğru veya besleme hakkında daha ne yapmam gerekiyor?

2- Yemlerimin kalitesi iyi mi daha tavsiye edeceginiz yem va rmı bunlardan daha kaliteli balıklarımın renklerine iyi gelecek bir yem?

3- Suyun derecesi ve kullandıgım mercan kırıgı kum iyi mi ?

4- 2 haftada bir elyaf degiştirmem dogru mu ve motorları 24 saat çalıştırmam?

5- Haftada 70 lt su degişimi normal mi?

6- Balıklarımın boyu sizce nasıl 5,5 7,5 cm boyları arasındalar temmuz 1de kusturarak alındılar kusturudugunda 17 gunluklerdi.

7- Su değişimi yaptıktan sonra su düzenleyici kullanmasan sorun olur mu bu arada hiç bir ilaç ve kattı maddesi kullanmadım daha akvaryumumda kullanman gereken ilaç veya vitamin kattı maddeleri var mı ???

Foromda özel mesaj atarak abilerime ve arkadaşlara onlarında tavsiyelerini aldıktan sonra bunlara ilave olarak tuz ve hakan sönmez abinin tavsiye ettigi seachem nourish ekledim ve yem olarakta bir ilavem daha oldu Tropical SüperSpiru Tabin A Süper Forte %36 Spirulinali Tablet Yem.

Şimdi tropheus ustalarının tavsiyelerini bekliyorum daha eksiklerim varmı ilangilerim için dahada nasıl iyi bir hobici olabilirim yardımlarınızı bekliyorum.



alpino242012-10-07 22:01:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sumutluÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 66
sumutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 11:00
[QUOTE=lastmadness] bana yardımcı olursan sevınirim  5aydır tropheusları arastırıyorum 3 aydırda beslıyorum seni rahatsız etmessem sorularım olucaktı sana öncelikle sana söyle anlatıyım balıklarımı 3 ay önce 2 2,5 cm iken aldım ve suan 5,5 7,5 cm arasında buyuduler akvaryum ölçülerim 115 40 60 cm 3d fonlu mercan kırıgı kum ve kaya koydum haftada 70lt su degişimi yapıyorum su degiştirdikten sonra sera su duzenliyici kullanıyorum akvaryumum derecesi 27de tutuyorum 5sepetli dış motoru kullanıyorum remussun 2cıkışlı hava motorunu kullanıyorum ve bunları 24 saat hiç kapatmıyorum dış filtreyı 2 haftada bir elyaflarını degiştiriyorum ve yem konusuna gelelim öncelikle kullandıgım 4 tane yem var Tropical Super Spirulina Forte Granül --- New Life Spectrum Optimum fresh H2O Flakes Balık Pul Yem ---  Dainichi Cichlid Color Supreme --- JBL %40 spirulina flakes  balıkları bu zaman kadar gunde 6 kere besliyodum artık gunde 4 kere beslıyorum yemleri su şekilde veriyorum sabah New Life Spectrum Optimum fresh H2O Flakes Balık Pul Yemi veriyorum öglen  Dainichi Cichlid Color Supreme akşam JBL %40 spirulina flakes en son yatarken ise Tropical Super Spirulina Forte Granül en son yemlemeyi yaptıktan sonra ışıgı 1 saat sonra kapatıyorum gunde toplam ışıgım aralıklarla 8 saat acık kalıyo toplamda şimdi size besleme ve bakım şeklimi anlattım yazmadıgım bagzı seyler daha var ama kafanızı daha şişirmemek için yazmadım şimdi size sorularım şunlar olucak... bu arada balıklarım moori ilangi  yavruları anaçlar f0 deepseap pet center dan alınmıştır 17tane ilangimin suana kadar hiç bitanesi hasta olup ölmedi

1- besleme şeklim ne kadar doğru veya besleme hakkında daha ne yapmam gerekiyo

Besleme şekliniz iyi. Neticede tropheuslar istikrarı severler. Bu şekilde alıştırdıysanız bu şekilde devam edin. 

2- yemlerimin kalitesi iyimi daha tavsiye ediceginiz yem varmı bunlardan daha kaliteli balıklarımın renklerine iyi gelecek bi yem

Yemleriniz kaliteli ancak yine sprilunalı olmak koşulu ile 3-4 çeşit daha edinin. Bir de haftada 1 gün yemleme yapmayın.

3- suyun derecesi ve kullandıgım mercan kırıgı kum iyimi 

Bunlarla ilgili sorun yok.

4- 2 haftada bir elyaf degiştirmem dogrumu ve motorları 24 saat çalıştırmam

2 haftada 1 elyaf değiştirmenize gerek yok. Belki 2 ayda 1 olabilir. Filtreyi kesinlikle 24 saat çalıştırmalısınız akvaryumdaki biyolojik döngünün devamı için gerekli. Biyolojik döngü ise balıkların sağlığı için gerekli

5- haftada 70 lt su degişimi normalmi

Bu miktar akvaryumunuz için yeterli ancak ilerleyen zamanlarda akvaryumunuz balıklarınız için yeterli gelmeyebilir.

6- balıklarımın boyu sizce nasıl 5,5 7,5 cm boyları arasındalar temmuz 1de kusturarak alındılar kusturudugunda 17 gunluklerdi 

Balıkların gelişimi son derece iyi.

7- su değişimi yaptıktan sonra su düzenlegici kullanmasan sorun olurmu bu arada hiç bir ilaç ve kattı maddesi kullanmadım daha akvaryumumda kullanman gereken ilaç veya vitamin kattı maddeleri varmı ???

Su düzenleyiciler sudaki kloru bloke etmek ve biyolojik döngünün sürekliliğini sağlamak bakımından faydalıdır ancak dinlendirilmiş su kullanıyorsanız buna gerek olmayabilir. Ayrıca 24 saat filtereme yapacağınız için dinlendirilmiş su yeterli gelecektir.

Sağlıklı balıklar...

FROMDA ÖZEL MSJ ATARAK ABİLERİME VE ARKADAŞLARA ONLARINDA TAVSİYELERİNİ ALDIKTAN SONRA BUNLARA İLAVE OLARAK TUZ VE HAKAN SÖNMEZ ABİNİN TAVSİYE ETTİGİ Seachem Nourish  EKLEDİM VE YEM OLARAKTA  BİR İLAVEM DAHA OLDU Tropical SüperSpiru Tabin A Süper Forte %36 Spirulinali Tablet Yem 

ŞİMDİ TROPHEUS USTALARININ TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM DAHA EKSİKLERİM VARMI İLANGİLERİM İÇİN DAHADA NASIL İYİ BİR HOBİCİ OLABİLİRİM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM 

[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 11:01
Bence gayet iyi, zaten iyi yapıyorsunuzki 3 aydır sorun çıkmamış, sadece yem miktarını arttırabilrisiniz ancak 4 sefer de yeterli. Su değişm miktarı falan iyi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 17:40
Yorumlar için teşekkürler çeşme suyunu direk koydugum için su duzenleyıcı kullanıyorum cunku suyu dınlendırıcek yerım yok malesef. balıklarıda haftada 1 gun aç bırakıyorum en yakın zamanda videolarını paylaşıcam o zaman yorumlarınızı tekrar bekliyorum. bu foto akvaryumu ilk kurdugum zamanki 

hali

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 18:29
Benzer sorulara cevap arayanlar olabilir. Bu nedenle birde buradan cevaplayayım.
 
 
1- Ben yavruları günde 6 kere besliyordum, ama yemleme sıklığı nedeniyle 3 günde 1 su değişimi yapıyordum. Az ama sık yemleme ve sık su değişimi yavrulara çok iyi geliyor. Senin balıkların baya büyümüşler günde 4 sefer yemleme normal aynen devam edebilirsin.
 
2- Ben granül yemde sadece  dainichi ve Nls Thera+A kullanıyorum. Dainichi Cichlid Color Supreme yerine Dainichi Cichlid Veggie FX tercih edebilirsin. Tam emin değilim ama color supreme kırmızı rengi ağır basıyor. İlangilerin sarı değil turuncu olmasına sebeb olabilir. Diğerleri hep pul şeklinde benim kullandığım yem listesi aşağıda hepsini güvenle kullanabilirsin.
 
Tropical Süper Spirulina Forte Pul
Nls Thera+A 1mm
Dainichi Cichlid Veggie Deluxe Baby 1 mm
Dainichi Cichlid Veggie FX Baby 1 mm
JBL Spirulina %40 Flakes
Tetra Pro Vegetable
Bio-marine kens spriluna
Sera flora hafta 1-2 kere
Sera Spirulina Tablet Yem
 
3- Suyun derecesi gayet iyi 26-27 derece trop için idealdir. Mercan kırığı kum iyidir ph ı tamponlar ama çok yüksek seviyelere çıkartmaz. Şimdilik phla oynamana gerek yok balıklar alıştıysa bırak öyle kalsın.
 
4- Motorlar kesinlikle 24 saat çalışmalı,  eğer elyaflar aşırı pislik tutup filtrenin debisini düşürmüyorsa ayda 1 değiştirmen yeterli olur.
 
5- Akvaryumun ortalama 276 litre, 70 lt su değişimi yüzde 25 e denk gelir gayet iyi ama 90 lt değiştirip yüzde 30 yapabilirsin. Bundan daha fazlası iyi değildir.
 
6- Bence 4 ayda gayet güzel boy atmışlar. 5. aydan sonra boyları adeta durur, biraz enlemesine genişlerler. Tekrar boy atmaları için en sabırlı olman gereken dönemdir. Belki 3 ay yerinde sayarlar sonra büyümeye devam ederler.
 
7- Boş yere ilaç yada katkı maddesi kullanmak iyi değildir doğrusunu yapıyorsun. Eğer suyu en az 3 gün dinlendirirsen su düzenleyici kullanmana gerek yok ama direk çeşmeden dolduruyorsan mutlaka kullanmalısın. Şebeke suyu bazen çok düzensiz oluyor balıkları öldürebiliyor. İlaç ve katkı maddesine şimdilik gerek yok ama kaya tuzu kullanabilirsin. İlerde yavru alamazsan yavaş yavaş ph arttırabilirsin onun dışında bişey yapmana gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

warslansÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 18
warslansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 02:41
Bence yaptıkların gayet yeterli başlangıç olarak sen kendi düzenini balıkları izliyerek görüceksin 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkreignÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 178
darkreignÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 12:08
Başlı başına eğitici bir yazı olmuş.
Çok teşekkürler.

[QUOTE=Cyberx26]Benzer sorulara cevap arayanlar olabilir. Bu nedenle birde buradan cevaplayayım.
 
 
1- Ben yavruları günde 6 kere besliyordum, ama yemleme sıklığı nedeniyle 3 günde 1 su değişimi yapıyordum. Az ama sık yemleme ve sık su değişimi yavrulara çok iyi geliyor. Senin balıkların baya büyümüşler günde 4 sefer yemleme normal aynen devam edebilirsin.
 
2- Ben granül yemde sadece  dainichi ve Nls Thera+A kullanıyorum. Dainichi Cichlid Color Supreme yerine Dainichi Cichlid Veggie FX tercih edebilirsin. Tam emin değilim ama color supreme kırmızı rengi ağır basıyor. İlangilerin sarı değil turuncu olmasına sebeb olabilir. Diğerleri hep pul şeklinde benim kullandığım yem listesi aşağıda hepsini güvenle kullanabilirsin.
 
Tropical Süper Spirulina Forte Pul
Nls Thera+A 1mm
Dainichi Cichlid Veggie Deluxe Baby 1 mm
Dainichi Cichlid Veggie FX Baby 1 mm
JBL Spirulina %40 Flakes
Tetra Pro Vegetable
Bio-marine kens spriluna
Sera flora hafta 1-2 kere
Sera Spirulina Tablet Yem
 
3- Suyun derecesi gayet iyi 26-27 derece trop için idealdir. Mercan kırığı kum iyidir ph ı tamponlar ama çok yüksek seviyelere çıkartmaz. Şimdilik phla oynamana gerek yok balıklar alıştıysa bırak öyle kalsın.
 
4- Motorlar kesinlikle 24 saat çalışmalı,  eğer elyaflar aşırı pislik tutup filtrenin debisini düşürmüyorsa ayda 1 değiştirmen yeterli olur.
 
5- Akvaryumun ortalama 276 litre, 70 lt su değişimi yüzde 25 e denk gelir gayet iyi ama 90 lt değiştirip yüzde 30 yapabilirsin. Bundan daha fazlası iyi değildir.
 
6- Bence 4 ayda gayet güzel boy atmışlar. 5. aydan sonra boyları adeta durur, biraz enlemesine genişlerler. Tekrar boy atmaları için en sabırlı olman gereken dönemdir. Belki 3 ay yerinde sayarlar sonra büyümeye devam ederler.
 
7- Boş yere ilaç yada katkı maddesi kullanmak iyi değildir doğrusunu yapıyorsun. Eğer suyu en az 3 gün dinlendirirsen su düzenleyici kullanmana gerek yok ama direk çeşmeden dolduruyorsan mutlaka kullanmalısın. Şebeke suyu bazen çok düzensiz oluyor balıkları öldürebiliyor. İlaç ve katkı maddesine şimdilik gerek yok ama kaya tuzu kullanabilirsin. İlerde yavru alamazsan yavaş yavaş ph arttırabilirsin onun dışında bişey yapmana gerek yok.
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 22:46
Tavsiye edinlen diger yemleride denicem çok teşekkürler bide osi ve hikari tavsiye ediyolar özel yem diye bi site var acaba ordan teymin etsem olurmu guvenılır bı yermı daha önce alan varmı aranızda yemler taze geliyomu ???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 23:12
Özel Yem sitesinin Sahibi forumumuzda düzgün saygın kişilerden Alperen Özel'in sitesidir güvenebileceğiniz kalitede bir insandır ayrıca yemleride çok taze ve sorunsuzdur düşünmeden siparişinizi verebilirsiniz, iyiakşamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 23:17
Konu hakkında bilgi için teşekkürler en kısa zamanda osi ve hikari yemlerden ilangilerime uygun olanlardan siparişlerimi veriyim sizin önerileriniz hangisi olurdu bu yemlerin çeşitlerinden ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recep3410Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 364
recep3410Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 23:23
Temmuzda alınan tropheus yavrusunun 3 ayda 7.5 cm ye gelmesi çok ilginç ve bir o kadar da sizin için güzel.Bunun örnekleri çok nadiridr diye tahmin ediyorum bence su sıcaklığını 25.5 a düşürüp yem sayısını arttırmanız biraz daha iyi olur ama zaten gelişimleri çok iyi maşallahrecep34102012-10-06 23:23:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2012 23:56
2 tanesı okadar cok buyudu hepsi degil en yakın zamanda resimerlini koyıcam makınam elimde degil cunku suan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2012 22:10
Fromda bu kadar mı tropheus ustası var ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lastmadnessÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 154
lastmadnessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2012 12:29
Arkadaşlar 280 lt tropheus tankım var ve 5 sepetli dış motorum var tropheuslara uygun olarak hangi mağzemeler konulmalı sepetlere bana en alttan sıralayarak yardımcı  olur musunuz  tankta 20 kilo mercan kırığı kumda var.. ( sapetlerimin içinde karbon ve zeolit vardı saolsun fromdaki degerli arkadaslar ve abilerim yardımcı oldular cıkartmamın daha dogru oldugunu söylediler ve çıkarttım ) bunların cıkardım boş 2 sepete neler eklemem gerekir bide sizlerin tavsiyeleriniz alıyım ???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir