İlan fiyatlarına dikkat ediyor musunuz?


muzaffer_81Çevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 92
muzaffer_81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2012 21:03
Merhabalar,
 
İlanlara çok bakan biriyim.Hatta gereğinden fazla takip ediyorum.
 
Mangrov kökü bakıyorum fiyatlar uçuyor.Çoğu kişi elindeki malzemeyi zaten kullanıyorum artık işime yaramıyor birine faydası dokunsun diye değilde sadece para kazanma amacıyla satıyor.
tamam para herkesin ihtiyacı ama bazı tavırlar bazı konuşmalar oluyor ki ''ben bu kadar profesyonel satıcı görmedim'' diyorum.
Hobici değil sanki ticaretini yapıyor millet.
Filtreler kökler bitkiler ufak tefek malzemeler maşallah ateş pahası.
 
Daha bir kaç gün önce çınar bitkisi satın aldım forumdan.10 kök.
Ama alırken bakmaya fırsatım olmadı poşetin içinden zaten bitki alırken bakmıyorum.Saygısızlık güvensizlik olur diye yapamıyorum.huy işte.Saçma da olsa huylu huyundan vazgeçemiyor.
 
Ama bu kazıklanmak anlamına geliyor bazı zamanlarda.Aldığım çınarları yolda kontrol ettim bir baktım çınarın her dalını kök diye satmış arkadaş Kırmış kırmış üzerinde yaprak olan her dal kök olmuş:). Canı sağolsun para mühim değil ama artık kötü niyet mi cahillik mi toplasan tek kök çınar etmiyor.b
Biraz su tuttum dalları koptu.Akvaryuma dikmedim bile o kadar yani.
 
Eledoa adındaki bitkiyi 1 TL hatta şu anda 2 tl den satan var kökünü.El insaf.
 
Bu işin ticaretini yapan akvaryumculardan ben mangrov kökünü de bitkiyi de bazen daha ucuza görüyorum.Bu nasıl bir mantık.hemde çok daha sağlıklılar.
Size şöyle söyleyebilirim  ben akvaryumcudan şu anda burda satılanlardan daha sağlıklı ve güzel eledoa ları üşenmesem alır yarı fiyatına satabilirim.Hem millete katkım olur hem de inanın hala üstüne para kazanırım yani o kadar.
 
Biraz uzun oldu ama düşündüklerimi yazmak istedim.Sabırla okuyanlara teşekkürler.belki okuyup insafa gelen arkadaşlarda olur satış yaparken:)
 
Sağlıklı balıklarınız olsun.
 
 
 
 
muzaffer_812012-11-12 21:06:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doğankekikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/05/2012
İl: Mugla
Mesaj: 501
doğankekikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2012 22:51
Artık hobi yapmak için bu işle uğraşan kişi sayısı o kadar az ki herkes alayım büyüteyim satar para kazanırım derdinde ki bu bir yerde benim için de geçerli oldu artık öğrenci adamım elektirik ti su giderini düşündüğüm zaman eh diyorum yapıyorsam satayım bu hakkımız tabiki ama bunu uçuk fiyatlara  yapmak cidden insanı düşündürüyor.Aldiğimız hediye malzeme bitkilerin karşılığını para olmasada bir çay bir kelam bazen başka bir şeyle verirken bunu tamamen maddiyata çevirmek hobiye saygısızlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir