İç Parazit Hastalığı


Acemi LepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2020
İl: Antalya
Mesaj: 3
Acemi LepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2020 22:40
Merhaba arkadaşlar. Akvaryum da iç parazit sıkıntısı çekiyorum. Bir haftada 4 balık kaybettim. Anaç Lepistes balıklarım yem yeme sıkıntısı ve durgunluk belirtileri var. İnternette araştırma yaptım. Bir ilaç buldum kontin diye insanlar için parazit ilacı bu. Belirli bir ölçek diyorlardı fakat benim akvaryum 350 litre açıkçası tam dozaj ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Küçük bir kaba ilaç ve akvaryum suyu koydum ve içine artemia yavru balık yemi koyduktan sonra 5 dakika bekledim ve akvaryum döktüm.

Sonuç olarak ilaç iki balığının karın bölgesinden solucanlar çıkmaya başladı. Ben anusten çıkar diye tahmin ettim ama artık ilaç demekki çok gucluymus.

Bu uygulamayı devam edeyim mi ?
Şu anda kurt çıkan balıklar normal yüzüyor ve inanılmaz bir şekilde açlar. İlaç etkisiyle mi bilmiyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221144/050520202242151.jpg[/IMG][EDIT]Acemi Lepistes,2020-05-05 22:42:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ebubekirduruÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2020
İl: Karaman
Mesaj: 44
ebubekirduruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2020 22:57
Balıklara sarımsaklı yem yap

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvarizmOÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2019
İl: Antalya
Mesaj: 182
AkvarizmOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 00:27
İlacı küçük karantina kabında bol oksijenle balıklarınıza uygulayın.Asla ana tankınızda kullanmayın.Zaten bu ilaç sonrası balığın vücudunu parazitler terkediyor ve malesef yüksek oranla can kaybına yol açıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 01:26
Eğer balığınızın içerisinden kurt çıkıyorsa, Camallanus Hastalığı demektir.
Kesinlikle ana tankınızda, Levamisol HCl tedavisi uygulamalısınız.
Arama motoruna "Camallanus" yazarak konuları incelemenizi öneririm.
Tedavi şekli, aşağıda belirtilmiştir:
Bağırsak Kurtları (Camallanus) ve Discus Tenyası (Oxyura)
Sebepleri:
Tubifex kurtları ile beslenme.
Dana yüreği, vb... çiğ et ile beslenme.
Camallanus ya da Oxyura kurtları taşıyan bir balığın akvaryuma girişi sonucunda bulaşma.
Camallanus ya da Oxyura taşıyıcısı balıkların bulunduğu akvaryumdan bitki ya da herhangi bir objenin akvaryuma girişi sonucu bulaşma.
Belirtileri:
Balığın anüsünde kızarıklık, şişme. Balığın anüsünden sarkan bir ya da birkaç kurt.
Tedavisi:
Bu kurtlar, balıktan balığa ve insana da bulaşabildiğinden hastalığın tedavisi gereklidir. Bu hastalığın bulunduğu akvaryum suyu ya da akvaryumdaki herhangi bir obje ile temas gerekli ise, eldiven kullanılmalı; temas bitiminde eller ve diğer temas eden vücut derisi sabunlu su ile yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir.
Tedavi için, 100L akvaryum suyu için 10 – 30mg (1 – 3g) arasında dozajda Levamisol HCl ana tanka katilır. Hassas terazisi olmayanlar için pratik dozajlama için 1 çay kaşığı Levamisol HCl =5g olarak kabul edilebilir. Levamisol HCl, piyasada Nilverm, Mintiverm ve muadili markalarda toz formda satılan ve çiftlik hayvanlarının bağırsak kurtlarını öldürmeye yarayan veteriner ilaçlarının etken maddesidir. Veteriner Kliniklerinden Levamisol HCl içeren toz formunda ilaç (Nilverm, Mintiverm, vb...) temin edilebilir.
100L su için 10 – 30mg (1 – 3g) Levamisol HCl katılarak Camallanus ya da Oxyura kurtları öldürülür. Ancak bu ilaç, yetişkin kurtları öldürürken, kurt yumurtalarını öldüremez. Kurt yumurtalarının açılma süresi, üç haftadır. Yumurtadan çıkan kurtların da ölmesi için, 21. Gün Levamisol HCl tedavisi aynı dozda tekrarlanır. Tedavi, ana tankta yapılır. Filtre ve tüm sistem çalışmalıdır ki, Levamisol HCl akvaryum suyunun temas ettiği her noktaya ulaşsın. Camallanus ya da Oxuyra hastalığı bulunan akvaryum karantina altına alınmalı ve bulaşmanın önlenmesi için bu akvaryumdan hiçbir canlı ya da obje; bu akvaryumun suyu ile temas etmiş kepçe, vb... aparatlar başka akvaryumlara giriş yapmamalıdır. Levamisol HCl solunmamalidır, kutusunun kapağı kapalı tutulmalıdır ve balkonda muhafaza edilmelidir.
Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir