Hocalı Katliamı Yıl Dönümü


Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2010 15:16
26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasına giren Ermeniler çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 613 Türkü katletti.

[VID]http://www.dailymotion.com/video/x8q14a_xocali-qetliami-hocali-katliami_webcam[/VID]
Video Görünmezse/ Link: XOCALI QETLİAMI ~ HOCALI KATLİAMI(+16)

Ermenilerin Dünyanın Gözü Önünde Azerbaycan’da İşledikleri İnsanlık Suçu Hocalı Katliamı
Ermeniler, 1987 yılından itibaren, Büyük Ermenistan ideali çerçevesinde, diasporanın da desteği ile Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine saldırılarını yoğunlaştırdı.

1992’de, Şubat ayının 25’ini 26’sına bağlayan gece, bölgedeki silahlı Ermeniler, 366’ncı Rus alayı ile birlikte Dağlık Karabağ’daki Hocalı Kasabasına saldırarak, tarihin en vahşi katliamlarından birini yaptı.

Hocalı kasabasını tamamen yakan Ermenilerin katlettiği Azerbaycan Türklerinin sayısı, resmi bilgilere göre, 613.

Bunlardan 106’sı kadın, 63’ü çocuk 70’i de yaşlı…. Cesetlerin çoğu da yakıldı…

76’sı çocuk 487 kişi de ağır yaralandı…

Olmadık işkenceler uygulanan bin 275 kişi de esir alındı.

Bunlardan 800’ü daha sonra serbest bırakıldı. Ancak, 500’e yakın Azerbaycan Türkü hala kayıp..

Hocalı’daki vahşet ve katliam, Ermenilerin "Büyük Ermenistan" ideali çerçevesinde, 1987 yılından itibaren, Ermeni diasporası ile birlikte yeni hedef olarak seçilen Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan Türklerinden boşaltılması amacına yönelik olarak gerçekleştirildi.

Ermenilerin "toprak genişletmek" arzusuna, tarihi Türk düşmanlığı ve nefreti de eklenerek işlenen bu katliamla, çağın en büyük zulmü ve katliamı Hocalı’da yaşanmış oldu. Hocalı katliamı sadece Azerbaycan Türklerine karşı değil, tüm insanlığa karşı işlenmiş ve tarifi imkansız bir insanlık suçudur.

Vahşeti Yaşayan Fransız ve Ermeni Gazetecilerin Katliamı Anlatan Satırları
Hocalı katliamını yerinde gören Fransız gazeteci (Jan İv Junet) gördüklerini gazetesine şu satırlarla geçiyordu:

"Alman faşistlerin gaddarlığını çok duydum ve okudum. Ama 5-6 yaşındaki çocukları, sivil halkı öldüren Ermeniler, onlardan da beter"

O vahşeti yaşayıp bunu aktaranlar arasında bir de Ermeni gazeteci vardı. Daud Kheyriyan "Haçın Hatırı İçin" isimli kitabında Hocalı katliamını şu sözlerle anlatıyordu:

"... Gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, 2 Mart günü Hocalı’nın 1 kilometre batısına 100 Azeri cesedini getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hala yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir Ermeni asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. O sırada sanki yanmakta olan ölü bedenler arasında bir çığlık işittim... Yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Şuşa’ya döndüm, onlar Haç’ın hatırı için savaşa devam ettiler"

Hazırlayan: Ali Doğan
Kaynak: trt.net.tr

Unutmadık, Unutmayacağız...Ölen kişilere Allah rahmet eylesin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir