Hobiye Yeni Başlamak


PassatHiglineÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2022
İl: Bursa
Mesaj: 1
PassatHiglineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2022 19:00
Değerli abilerim ablalarim hobiye yeni başlayacağım. Direk konuya gireyim. 3-4 balığım olsun benim olsun. İzlemesi zevkli olsun. Ne besleyebilirim ? Gerekli malzemeler nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erat07Çevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2022
İl: Antalya
Mesaj: 189
Erat07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2022 19:16
Bütçeye göre ve nasıl bir balik istediğine göre değişir ama epey pahalı bir hobi malzemeler tek tek ucuz gibi görünse de uçsuz bucaksız bir çeşitlilikte ve pahalilikta bende uzun yıllar sonra yeniden başladım sürü balıklarını tercih etmiştim ama şuan keşke direk cikletlerle baslasaydim diyorum özelliklede maswalar harika doğrusu hem sürü balığı davranışları gösteriyorlar hem birbirleri arasındaki hiyerarşik düzen hem birbirlerine karşı hepsi farklı olmak üzere davranış şekilleri bence çok güzel ve izlemesi epey zevkli

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SonOfWolfÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2019
İl: Elazig
Mesaj: 309
SonOfWolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2022 19:25
Balık almadan araştırmanız geçekten çok iyi olmuş, genelde önce balık, akvaryum alınınp sonradan sıkıntı yaşanıyor malesef. Akvaryum konusunda limit kesinlikle sizin imkanlarınız. Ayırabileceğiniz bütçe, eviminizde akvaryum için ne kadar yeriniz var. Öncelikli olarak bu soruların cevabı lazım. Sonrasında sitenin ansiklopedi bölümünden bir kaç tür beğenin, bu türler için gerekli şartları öğrenin. Beğendiğiniz türü besleyen kişilerin kurulumlarını inceleyebilirsiniz. Tür beğendikten sonra uygun hacimli akvaryum edinmeniz gerekli. Akvaryum kapasitesi ve canlı türüne uygun filtrasyon gerekli. Yine akvaryum kapasitenize uygun birde ısıtıcı. Balıklarınızın beslenme türüne uygun, içerikleri birbirinden farklı bi kaç çeşit de yem iyi olacaktır. Sonrasında azot döngüsünü araştırmanızı öneririm. İlk kurulum safhasında akvaryumu su ile doldurduğunuz gibi direk balıkları eklemek uygun olmayacaktır. Sisteminizi kurduktan sonra yararlı bakterin oluşması süreci olacaktır. Bu sürç için bir kaç yöntem mevcut. Sonrasında balık ekleme sırasında aşıama yöntemini kullanmalısınız. Takıldığınız yer olursa destek vermekten mutluluk duyarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir