Hobimiz = üretim mi = mutluluk mu


totankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1036
totankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 22:53
Baştan yazayım kimseye hiçbirşey kastetmiyorum , Kimseyi kırmak içinde yazmıyorum . Hobimize yeni katılan kardeşlerime kendiminde bazen düştüğü çukurları işaretlemek amaçlı hakemin ceza olarak sahadan attığı antrenörün tribüne çıkarak daha rahat gözlemlemesi mantığına yaklaşmaya çalışarak yazmaya gayret edeceğim. 
 
 
Bi kaçgündür sayfaları karıştırıyorumda genelde kardeşlerimiz sorularda ve konularda üretim konusuna ağırlık veriyor ki bir bakıma hobinin en tatlı evrelerinden olduğu için anlamsızlaştırma mekanizmamı kapatarak anlama mekanizmamı çalıştırarak hak vererek takip etmeye çalışıyorum. Ancak özellikle hobiye yeni başlamış ya da başlayacak kardeşlerime bir konuyu hatırlatmak istiyorum.
 
Diyelimki ben maket gemi yapma sevdasına dalıp tüm el yeteneği beceriksizliğimi unutarak (hiç elim yakışmaz yaba gibi ellerim var Tebessüm ) bu hobiye başladım. İlk önce interneti araştırırım. Sonra maket yapan abilerime kardeşlerime danışırım . Vs. vs. evrelerini atlattıktan sonra emeğimin karşılığımı alarak bir gemi ortaya çıkarmaya çalışırım . Acaba böylemi mutlu olurum .....  Ya da en başta maket gemi piyasasını öğrenip genelde kaça gidiyor sürümden kazanırsam kar edermiyim , hangi marka zamkı kullansam haftada 1 yerine 5 gemi yaparımı öğrenip sonra öğrenme safhası ve en son mutluluk mu ??
 
Elbette her hobici beslediği balığın üremesini ister bu doğaldır ki bende dahil ister yem parasını çıkarmak olsun ister daha fazla beklenti olsun bir yere kadar normaldir. Ayrıca öğrenci ve ya durumu iyi olmayan arkadaşlarımızında bunu sağlamaları neredeyse bu devirde şart (Allah balıklarına bol bol üremeyi nasip etsin ki yemler pahalı malzemeler pahalı en önemlisi hayat pahalı ki evdekilerin dırdırıTebessüm hanımların vırvırını Kahkaha kesmesi açısından üretim = para faydalıdır bile . ) Amma ve lakin  hırs  hobinin önüne geçmemeli .  3 cm lik bir japonun fanusta  kaç gün sonra yavru alacak hesabına girerek (bu forumda değil bana direk soruldu geçen hafta Tebessüm  ) başlayan akvaryum macerası ilk virajda şarampole yuvarlanmaya hazır bir araba misali yola çıkmaya benziyor.
 
 Akşam evde otururken herkesin basit balık gözüyle baktığı ( ki benim ilk göz ağrım olduğu için asla sevmekten vazgeçemeyeceğim ) bir lepistes yavrulamaya başladığında sabah olacak önemli toplantınız nedeni ile yatmanız gerekirken saatlerce seyredebiliyorsanız , cüce vatozun insanı bi süre sonra deli eden ( bazen 8 9 saat sürebiliyo ) çiftleşme seramonilerinde gözler kan çanağı olsada 'ya sabır ,hadi yav ' vb. kelimelerle  seyredebiliyorsanız  vs. vs.
 
...mutlusunuz ....
 
Sonunda şu  üsteki noktaya varılabiliyorsa gerisi zaten teferruat değil mi ?
 
Saygılarımla . Sağlıklı balıklar.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ORUC_REİSÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 178
ORUC_REİSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 23:34

Alper bey çok güzel bir noktaya değinmişsiniz çok teşekkür ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsinojenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2006
İl: Diyarbakir
Mesaj: 1305
karsinojenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 23:42
Alper Bey bu konuda size katılıyorum. Bende az beklemedim sabahlara kadar canlı doğuranlarımın yavrulamasını veya tüpçüğü çıkan sarı prensesin çiftleşme dansını,işte bu hobinin güzel yanlıda bu tabi ki amacımız üretim değil ama elimizden yem yiyen, bir şekilde yaşaması için bize muhtaç olan balıklarımızın üremesiyle mutluluğumuz her defasında kamçılanması ne güzeldir. Zaten hobiciliğin en beğendiğim yanıda budur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 23:56
  Paraya ihtiyacı olmayan bir kişi tam anlamı ile bu işi hobi olarak yapabilir. Durumu malum ortada olan kişilerde üretip satabilirler bu bana göre gayet normal.  Hatta hobici için daha iyi çünkü balığı ucuza alıyor olucak , paylaşım çoğalıcak. Burda zarara uğrayanları şekillendirmek istersek şöyle yapabiliriz : Akvaryumcu --> Türkiye`deki ithalatcılar --> Singapur ve Tayland`daki (Africa geneli) balık toptancıları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir