Hobime Dokunma


TeradorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 294
TeradorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 12:30
Akvaryum hobisi güzeldir.  Hatta çok daha güzeldir. 

Yakıştırılan güzel hastalıklardan bir tanesidir. Hastasın sen sözüne tebessüm ettiren uğraştır. Çoğu zaman kendini ticaret, iş adamı konumunda gördüğün, çoğu zaman yavrularını satmaya kıyamadığın, akvaryumunu balıklarını görüp de beğenenler olduğu zaman gururlandığın göğüs kabarttığın, sinirini stresini attığın, huzur bulduğun vs.vs.vs. yaz yaz yaz  biter mi oooo  illaki bitmez. 

Ama gel gelelim bu hobiyi bize işkence haline getirenlere sözüm. Hobiye yeni başlayan kardeşlerimizi kandıranlara, kendilerine güvenimiz sonucu hayallerimizi boş çıkaranlara, koloni balık almaya gittiğinde, sen o balığın erkek olduğunu anladığın halde ''oooov bak bu balık da dişi, garanti''  diyen. Sertifikası olmadığı halde yerli üretim balıkları ''F0 bunlar, bunlar F0 yavrusu'' diyen arkadaşlar. ''Japon balıklarım var bu cikletler yanına koysam olur mu?'' sorusuna ''sıkıntı yok olur tabi''  diyenleri biliyorum ben. Sonu pişmanlıkla biten daha bir sürü olay.  
Söndürmeyin suyun içinde kurduğumuz hayalleri, kendiniz 5-10 lira daha fazla almak için kandırmayın kimseyi, siz bilmezsiniz ama karşıdakine kötü etkileri olabilir. Kaç yüz TL uzun uğraşlar sonucu biriktirip veriyoruz pişman etmeyin soğutmayın hobiden.

Bu hobiye yeni başlayan arkadaşlar aklınıza ne takılırsa usta bir hobici ye, akvarist'e danışın sormaktan çekinmeyin ve asla acele etmeyin. Okuyun daha iyisi Eğitin kendinizi, forumları yazıları okuyun, deneyim kazanın dişi erkek oranından iyi anlayan bir ustanın yanında bulunun. Malzemelerin kullanılır, işe yarar olduğundan emin olmadan almayın....


Mesaj bir yerlere ulaşırsa ne mutlu bana.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratzngnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2013
İl: Sivas
Mesaj: 894
muratzngnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 13:30
Murat bey ulaşır inşallah. Çok güzel tercüman olmuşsunuz. Birçoğumuzda yaşamıştır bu gibi durumları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TeradorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 294
TeradorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2014 13:57
Ben teşekkür ederim. Bilinçli toplum olduğumuz zaman kandırılma riskimiz azalır. Hobi de pişmanlığı azaltmak için gözü kapalı ürün ve canlı almak yerine kontrol ederek, yada yardım alarak alışveriş yapmayı aşılamalıyız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir