Hobide Büyük Sevinç.


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 18:22
Ailenizin reisleriyle bu sorunu yaşayan bir çok kişi olmuştur eminim sorunum şuydu; elektrik parası normalde 40 tl gelirken 4 akvaryumun techizatlarını kurunca 60 tl gelmeye başladı babam biraz kızmıştı. Fakat balıklarımın hepsinde yavru aldım babam bir anda yavruları görünce ne bileyim bişiler oldu. Ben balıkları yeni doğduğu için koyacak yerim olmayınca 20 sp-40bp ve 41 ahli yavrusunu dinlendirilmiş su ile leğenin içine koymuştum kısa süre sonra babamı ikna eder bir tank alırım diyordum. Fakat  babam işte yavruları görünce hemen kalk denizliye gidiyoruz dedi. Nereye olduğunu söylememişti pet shopa götürdü ve ne gerekiyorsa aldık. Adam 100 tl diyince babam hiç bişi demeden çıkardı verdi. Normalde 20 tl ye balık yemi alacam desem biel zor zar alırdım :). Şimdi babamla balık bakarken kafalı yunusları gördü. Bunlardan alalımmı dedi. Fakat ben 200 litrede yunus olamayacağını balıkların mutsuz olacağını söylediğimde bana bunlar için kaç litre gerekiyor dedi. Ben 300 litre dediğimde bir dahaki gelişimizde alalım hem akvaryum hem balıkları hemde techizatları dedi. Ben biraz masraflı olacağı için hiç yoktan 10 gün bi yerde çalışıp babama destek olacağım işe girdim 15 gün sonra filan alacağız ben araştırmalara başladım. Şimdi gelelim asıl sorulara;
1-Dış filtre alacağım fakat ben markaları bulamıyorum rastgele bir marka alsam olurmu ? Kaç w bi dış filtre gerekli ?
2- Oranını nasıl alayım?
3-İnce noktaları nelerdir?
4-300 litre civarı bi akvaryumu büyük bir pet shopta rahatlıkla bulabilirmiyim? 
5-İçine hava olarak en uzunlarından 1 tane hava taşı alıp onun ile hava versem olurmu?


Son olarakta dış filtrenin yerine iç filtre kullanabilirmiyim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1570
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 19:50
Merhaba bana sorarsanız akvaryum yapan bir camcı varsa ona yaptırınız buhar sürgülü bir akvaryum hem daha ucuz olur emeğiniz sizde kalır ama petshoplardada bulma imkanınız var. hesaplama olarakda en boy genişlik çarparak cıkartırsınız bazen petshoplar yalan yanlış bilgi veriyor. dış filitre yerine iç filitre olacagını sanmıyorum ama sadece dış filitre yeterli olabiliyor şelale aparatını kullanarak hava olayınıda sağlamış olursunuz lifetech markalar var ucuz ve saglıklı ben kullanıyorum 500 litrede normalde yeterli değil ama maşallah iyi temziliyor sizin akvaryumunuza yeterli olacagı kanısındayım. ve en önemlisi ben yunus beslemiyorum ama biliyorumki türkiyenin en iyi yunusları ankarada imkanınız var ise balıkları ankaradan temin edin pişman olmazsınız. umarım bu bilginin size faydası olur saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 19:57
[QUOTE=iSrafiL06]Merhaba bana sorarsanız akvaryum yapan bir camcı varsa ona yaptırınız buhar sürgülü bir akvaryum hem daha ucuz olur emeğiniz sizde kalır ama petshoplardada bulma imkanınız var. hesaplama olarakda en boy genişlik çarparak cıkartırsınız bazen petshoplar yalan yanlış bilgi veriyor. dış filitre yerine iç filitre olacagını sanmıyorum ama sadece dış filitre yeterli olabiliyor şelale aparatını kullanarak hava olayınıda sağlamış olursunuz lifetech markalar var ucuz ve saglıklı ben kullanıyorum 500 litrede normalde yeterli değil ama maşallah iyi temziliyor sizin akvaryumunuza yeterli olacagı kanısındayım. ve en önemlisi ben yunus beslemiyorum ama biliyorumki türkiyenin en iyi yunusları ankarada imkanınız var ise balıkları ankaradan temin edin pişman olmazsınız. umarım bu bilginin size faydası olur saygılar.[/QUOTE] Malesef ilçemizde 4-5 tane camcı var fakat sadece 1 tanesi yapabilirim diyor. Fakat o adama cam kestirdiğimde bile yamuk cam kesiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drakenÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2011
İl: Kirklareli
Mesaj: 127
drakenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 21:42
Selam Ali kardeşim . benim sana tavsiyem forumlarda tam set satan arkadaşlar var petshopta tam takımına minimum öndeyeceğin parayla burda tam takım mobilyalı setler alabilirsin . öncelikle acele etme ölç biç tart ondan sonra karar ver emin ol shoplardan 1000 lira gibi rakamlara maledeceğin sistemleri forumlarda elinden tank çıkarmak isteyen arkadaşlardan çok çok ucuza temin edersin nakliye konusunda dert etme öncelikle denizli ve çevresini araştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir