High Tech Bitkili Akvaryumum (Nihayet)


closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2014 10:10

Fotoğraf:

Boyut (cm): 100*45*50h
Kapasite (litre): 225 lt
Canlılar: Kiraz Barbus, Pristella, Penguen Tetra, Limon Tetra, Siyah Neon, Rasbora,Tül Zebra, Leopar Zebra ve Lepistes.

Lobelia Cardinalis, 2 çeşit Gül, Cabomba, Limnophila Sessiliflora, Rotala Rotundifolia, Hemianthus Micranthemoides, Bacopa Monieri,Ceratophyllum Demersum, Parvula, Lotus Zenkeri, Vallisneria Nana, Sagittara Subulata, Cardamine Lyrata, Cryptocoryne Wendtii Brown, Hydrocotyle Verticillata, Najas, Stringy Moss, Flame Moss, Pogostemon Erectus, Mini Java Fern.

Malzemeler: 8 lt lik CO2 komple sistem (Ferhat Gürcan'dan alınma), 2*39 W Sylvania Aquastar, 2*39 W Sylvania Grolux T5 Floresan, Tetratec Ex 700 Dış Filtre, 300 W Çelik Gövdeli Isıtıcı, 20 lt Hindistan Ceviz Torfu, 30 lt Siyah Kum.

Akvaryum Bakımı: Şimdilik Haftada bir %20 su değişimi.

Kullanılan Yemler: Tetra Provegetable, JBL Novo Bel, Artemia Flake, NLS Thera A 0,5 mm, Tetra Bits, Sera Spirulina Tablet, Tropical Green Alge Wafers, Tropical Spiru Tabin, JBL Novo Pleco, Rotifish Tubifex, Microworm ve alabalık dip yemi.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Şimdilik Yaşmut'tan aldığım Micropro Element Gübresi ve Potasyum Gübresi

Geçen sene Nisan ayında aldığım mobilyalı akvaryumu kurmak için acele etmedim ve dün faaliyete geçirdim. Çünkü ışıklandırma mevzuu beni endişelendiriyordu. Kapak suntadan olduğu için düzgün birşey yapmam gerekti. Bu aşamada sevgili arkadaşım Ferhat Gürcan'la görüş teatisinde bulunuyordum. Bu akvaryum için en uygun ışıklandırmanın T5 olacağını ve 2*39 W Sylvania Aquastar, 2*39 W Sylvania Grolux kombinasyonunun iyi olacağını söyledi. Ben de yavaş yavaş malzemeleri toplamaya başladım. Önce Ferhat hocamdan Balastları aldım, sonrasında Celal TOPÇU'dan reflektörleri aldım. Kablo, ısıtıcı, kum, dış filtre derken hiç bir eksiğim kalmamıştı. Ancak akvaryum hala ilk günkü gibi yerde duruyordu. Daha içine su bile koymamıştım. Daha ancak Aralık ayında içine su koyup sızdırmazlık kontrolü yaptım. Eve gelenler akvaryumu evin ortasında yerde görünce kurun artık şu akvaryumu diyor dalga geçiyorlardı. Haksız da değillerdi yani. Bu arada Balıkesir'den arkadaşlarım başta Ufuk Şuruh olmak üzere durmadan akvaryumu kurup kurmadığımı soruyor ve onlar da dalga geçiyordu. Ben de herşeyin tamam olduğunu ama kapağın yapılması gerektiğini söylüyordum. Ufuk hocam bana "Getir 1 günde halledelim ama benim yaptığım iş düzgün olmaz" diyordu. Ben de bunun için uygun bir gün kolluyordum. Ocak gibi akvaryumun yerini tesbit edip kuruluma yavaştan başladım:)
Önce dibe hindistan cevizi torfu serdim. Hindistan cevizi torfunu plastik sineklikden yaptığım çuvalın içine doldurup öyle koydum. Sonra üzerine siyah kum doldurdum ve suyu yarıya kadar doldurup bıraktım. Bu şekilde torfun salınım yapmasını bekledim ve 5-6 kez su değiştirdim. Su hala kahverengi oluyordu ben de suyu daha fazla bekletmeye karar verdim. Bu arada içine moss koymuştum ki sonradan pişman oldum. Çünkü moss her tarafa dağıldı ve canlılığını yitirdi. Sonra iç filtre çalıştırdım ve tekrar su değişimleri yaptım. Bu arada torfun küçük parçacıkları suda yüzüyordu. Çok can sıkıcı birşeydi benim için ve gerçekten torfu koyduğuma da pişman oldum. Ve nihayet 15 Mart'da akvaryuma su doldurdum. 16 Mart'da dış filtreyi çalıştırdım ve içine ısıtıcısız 4 adet lepistes ekledim. Sonrasında toplamda 100 Lepistes ekledim ve 27 Nisan'a kadar o şekilde akvaryumu çalıştırdım. 27 Nisan'da dış filtreyi temizleyip tekrar çalıştırdım. Bu arada Ufuk hocam sormaya devam ediyordu akvaryumu kurdun mu diye. Ben de kapağı daha yapmadığımı söylüyordum. Derken 18 Mayıs'da Ufuk hocamı arayıp müsaitse kapağı yapmaya başlayalım dedim ve müsait olduğunu söyledi. O akşam reflektörleri monte etti ve elektrik tesisatına geçecekti ki aldığım kablo 2,5 mm2 lik olduğu için balastın giriş çıkış uçlarına sığmıyordu. O akşam iş orada paydos etti ve ertesi güne kaldı. 19 Mayıs'da sağolsun Ufuk hocam kapağımı 10 numara yaptı ve bana teslim etti (Fotoğrafta da güzel poz verdi hani). O nedenle kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisi 2-3 gün sonra "ne yaptın" diye sorunca hiç birşey dedim. Evde yerde duruyor dedim:) O da hayıflandı tabi. Bunu da 1 senede kurarsın diye dalgasını geçti tabi. Ben de hafta sonu halledeceğimi söyledim ve nihayet kurulumum tam anlamıyla gerçekleşti.
Umarım beğenirsiniz.

closer2014-06-04 08:10:36

Beğenenler: [T]121091,Cruelm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canlıDoğuranÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 473
canlıDoğuranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2014 13:05
Tebrikler sonunda kurulumu yapmışsınız :) akvaryumda gayet güzel ve geniş tekrardan alıp bi kaya ya tutturabilirisiniz java fern öneririm anubias da güze olur son olarak bitkileriniz güzel fakat dağınık geldi gözüme daha sıkı yaparsanız ki yapıcağınızı düşünüyorum ilerde hem yavrular içinde saklanma alanı oluşur kendi kendine yaşarlar ana tankta :) bu arada bence lepistesin yanına molly plati türleri alın tetralar lepisteslerle yaşasada su değerleri farklılık gösteriyor başarılar konunun ve gelişimlerin takibindeyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UfukHocaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 167
UfukHocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2014 13:19
Bir yılı geçtikten sonra suya kavuştu akvaryum umarım bundan sonrası daha hızlı ilerler güzel olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2014 13:57
[QUOTE=canlıDoğuran]Tebrikler sonunda kurulumu yapmışsınız :) akvaryumda gayet güzel ve geniş tekrardan alıp bi kaya ya tutturabilirisiniz java fern öneririm anubias da güze olur son olarak bitkileriniz güzel fakat dağınık geldi gözüme daha sıkı yaparsanız ki yapıcağınızı düşünüyorum ilerde hem yavrular içinde saklanma alanı oluşur kendi kendine yaşarlar ana tankta :) bu arada bence lepistesin yanına molly plati türleri alın tetralar lepisteslerle yaşasada su değerleri farklılık gösteriyor başarılar konunun ve gelişimlerin takibindeyim[/QUOTE]
Bitkileri mevcut akvaryumumdan aldım.
1 ay kadar öncesinde epey bir budama yapıp vermiştim birkaç kişiye. Bende 1 ya da 2 kök bırakmıştım bazı bitkilerden. Çabuk üreyen bitkiler olduğu için pek endişe duymuyorum açıkçası. Bakalım, ilerleyen vakitte çoğalırlar inşaallah. Akvaryuma tetraları ekleyeceğim, zaten fotoğrafta görülüyor çoğu. Sadece dip balıklarını almayacağım. Onlar diğer akvaryumda kalıp üresin istiyorum. Özellikle Sterbailerimin üremesini istiyorum. Bu cumartesi yumurta dizdiler yine ama yem oldu diğer balıklara. En küçük karides akvaryumunda bu akvaryum için mini java fern saklamıştım. 2-3 kök var sanırım.
closer2014-06-04 08:09:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir