Hi Tech Bitkilik Akvaryum Sorunlari


EngindmnÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2018
İl: Bursa
Mesaj: 170
EngindmnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2018 01:05
[QUOTE=kelaynak33]Bitkili akvaryum konusunda bende acemiyim ancak görsellerde sanki kendi tankımı buldum bu yüzden yazmak istedim. İki hafta öncesine kadar aynı problemleri bende yaşadım. Yeni filizlerin beyazlaşması, sonrasında çürüme. kahverengi yosun, gelişim durması vs. Görsellerle aynı diyebilirim. Bu bütün problemlerin hepsini co2 arttırarak ve microelement takviyesine başlayarak çözdüm. Sınırlı deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki görsellere göre konuşuyorum ; bu tanka ya co2 yetersiz geliyor yada demir+microelement takviyesi yapmıyorsunuz.[/QUOTE]

Ei yontemiyle gubreleme yapiyorum.makro ve mikro .gubrelemede sorun yok.ancak co2 cozdurmede sikintim var.suyun sert olmasindan dolayi yeterli co2 saglayamadigimdan bitki gubre emilimini yapamiyor gibi duruyor.bitkilerde besin eksik goruntusu var ne yazikki.yeni su ile umarim durumu cozerim diye umuyorum.co2 24 saat 1 sn de 6 damla verdigim halde indikator yesile zor geliyor ne yazik ki.ilerleyen surecte durumu insallah cozmus olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EngindmnÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2018
İl: Bursa
Mesaj: 170
EngindmnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2018 18:22
Akvaryumu bozdum .taban .degisimi yaptim.ne yaptiysam dikis tutmadi .ilk deneme basarisiz oldu.yeni bir baslik aciyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir