Herşeyiyle 112 litre
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 20:50
[VID]http://www.vimeo.com/14399919[/VID]
Boyut (cm):73x40x40
Kapasite (litre):112
Canlılar:
3d2e lepistes
1 betta
2 melek
1frenatus
2 yavru cüce vatoz
Malzemeler:
15watt iç filtre
Kışın ısıtıcı
2 sylvania grolüks, 1 dagenbao 20000K florasan
Termometre
Akvaryum Bakımı:
Bitkiler yeni dikildiğinden çürük yaprakların doldurduğu filtre 2 günde bir temizleniyor, eksilen su tamamlanıyor.
Kullanılan Yemler:
Çin malı olduğunu düşündüğüm pul ve stick yemler ( Tarsus'ta kaliteliler çok fahiş fiyatlı )
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Kendi üretimim sıvı gübre ve çiçek coşturan katkı. Ayrıca metilen mavisi.
Arkadaşlar uzun zamandır bitkili akvaryumlarla ilgileniyorum ve bu kez en verimli olanını oluşturduğumu düşünüyorum. Öncelikle oluşturmak biraz meşakatli oldu. Madden zorluk yaşadıktan sonra en sonunda tüm ekipmanlar ve canlılar tamamlandı. Şimdi sırasıyla baştan sona kurulumu ve bakımı özetlemek istiyorum sizlere.
Tank:
Mobilya olarak 73x40x45(h) bir altlık yapıldı, üzerine de 73x40x40 akvaryumu yapıştırdım. İç filtre ve ısıtıcı da zaten vardı.
Kapak:
Kapağı mobilya veya daha çetrefilli malzemelerden yapmaktansa kendim daha önceden de kullandığım strofor malzemeden yaptım. Strofor denince bazı arkadaşlar yanmasından veya aşınmasından korkuyor, buna alüminyum folyo ve bazı tekniklerle çare buldum. Öncelikle alüminyum folyoyu strofor kapağın iç yüzeyine tutturdum. ancak dikkat edin bunu yaparken yapıştırıcıyı fazla kullanmamak gerekiyor çünkü strofor eriyebiliyor. Ondan sonra florasanları aralarına yarım santim kadar gazete parçaları koyarak misina yardımıyla strofora tutturdum. Kpağın dış yüzeyine de balastları tutturdum, böylece balastlar sudan da etkilenmemiş oluyor. Maliyet olarak da şöyle;
Strofor 5tl
Balast tane 3,50tl
Florasanlar tane 11tl
Kablo ve diğer ekipmanlar 5 tl
Taban:
Taban olarak da sanırım bir ilk gerçekleştirdim. İlkten kastım, kendime ev yapımı aquaclay yaptım. Yani tuğla parçalarını güzelce ufalayıp yıkadıktan sonra oluşturdum. Sonuçta tuğla da kilden yapıldığından aquaclay ile aynı işlevi görüyor. Diğerleri ise az çok bilinen metodlar. En tabana çiçekçiden aldığım bitki torfu serdim 10 litre. Son derece faydalı oldu. Üzerine de dere kumu ile tuğladan elde ettiğim aquaclay i karıştırıp serdim. Bu şekilde bitkilerin kökleri sağlıklı bi gelişim gösterebildi. Daha önceden bazı türleri geliştiremiyordum, ancak bu taban ile daha önceden geliştiremediğim türler şuan son derece sağlıklı. Tavsiye ederim.
Aydınlatma:
Yukarıda da izah ettiğim gibi toplamda 54 watt aydınlatmam var. Bu tankın kapasitesinin yarısı miktarına eş watt değerinde bir aydınlatma. Florasanlar da grolüks olarak seçildi. Dagenbao markayı da denemek için aldım ve gayet güzel sanırım.
Gübre:
Gübre olarak önce çiçek coşturanın mavi şişesnden satın aldım. Ondan ekledim biraz. Daha sonradan da kendim ürettiğim sıvı gübremden kattım. Sonuç olarak şu an bitkilerin yeni çıkardıkları yapraklar son derece koyu yeşil renkte ve inanılmaz hızlı gelişiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir