Heros Sp. Rotkeil - Uaru - Red Head Tapajos


muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 18:39
[QUOTE=koraysoylu]Engin bey son durum nedir? tapajoslarda yavru var mı? paylaşımlarınızı bekliyoruz...
[/QUOTE]

Koray Bey, tapajoslar, yumurtaları koruyamadılar. Bu ilk seferleri olduğu için normal karşılıyorum. Bunu gördükten sonra arkası geleceğini düşünüyorum. O yüzden yumurtaları ayırmak istemedim.  Umarım ileride anaçları ile beraber süzülen minik yavruları da görürüz.


[QUOTE=Köksal Gürkan]Engin, sonuçları görmek için bekliyorum. Yeni fotoğraflarla bilgilendirirsen güzel olur.
Bu arada, aşağıya link ekleyeyim dedim.

http://www.akvaryum.com/forum/heros_sp_red_shoulders_%28rotkeil%29_uretimi_k722391_sn5.asp
[/QUOTE]

Köksal Abi, canı gönülden tebrik ediyorum seni. Az önce gördüm konuyu, fotoğrafları. Kırk bir kere maşallah. Darısı, artık benim başıma, fotoğrafları görünce daha da şevklendim. Bakalım izinden gidebilecek miyim? 


Bu arada rotkeiller, Uarulara kafa tutmaya başladılar, saldırıyorlar. Üremek için engel olduğunu düşündüğüm için, 600'lük tankı rotkeiller için hazırlamaya koyuldum. Red rainbow'ları çıkardım. Ayrı geçici bir tanka aldım onları. Fakat çok kötü bir kaybım da oldu. Hiç böyle bir olay gelmemişti başıma daha önce. Nasip diyorum artık. 

RO cihazı aldım. Tankı komple RO suyu ile hazırladım. Sistem boş çalışıyor. Şuan yeni tanktaki su değerleri, ph: 6.5-7.0 arasında, GH ve KH neredeyse 1-2 arasında. Birkaç gün sonra rotkeilleri buraya aktaracağım.

GH ve KH'ın bu kadar düşük olması, su denge açısından problem olur mu? Bu biraz kafamda soru işareti oluşturdu. Ne dersiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6980
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 22:15
Kaybına geçmiş olsun. Umarım başka kayıp yaşamazsın.
Rotkeilleri aktarırken alıştırma konusunda hassas davran ki çarpılmasınlar. Ayrıca suya yaprak, kök, vb eklemeler yapabilirsin. Hem döngüye hem de balıklara katkısı olur.
Rotkeil kadar uaruların da aynı şekilde sonuçlanmasını bekliyorum. Ola ki uğraşamayacaksan veya sonuç alamayacağını düşünürsen ben alıp deneyebilirim. aten biliyordun ama bir kez daha yazayım dedim. Fotoğrafları da bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 23:16
Köksal Abi, teşekkürler.
Rotkeil'leri büyük tanka alınca, uaruları bir süreliğine mevcut tankta tutmayı düşünüyorum. Böylece her iki tür de yalnız kalmış olacak. Bir gelişme kaydedemezsem, o zaman konuşuruz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 10:55
Rotkeil erkekle, yeni dişiyi, büyük tanka aktardım . Şuan yeni tanka alışmaya çalışıyorlar.
Bu arada uaru'lar mevcut tankta, büyük Rotkeil dişi ile beraberler. Daha önce de bahsettiğim Rotkeil'ler Uaru'ları istemediklerini açıkça gösteriyorlardı ve bunun sonucunda bazı kavgalar oluyordu. Buna bağlı olarak bir yaralanma durumu olduğunu düşünmüştüm erkek uaruda. Fakat bazı konularda gördüğüm fotoğraflarda benzerliği görünce açıkçası epey korktum. Sizlerin değerli tecrübelerine danışmak istiyorum. Erkek Uaru'da Hole in the Head hastalığı mı var ? Varsa neler yapmalıyım ?
[/URL]



http://foto.akvaryum.com/fotolar/57694/2_image.jpgmuhengin262014-02-02 13:18:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 20:30
Sanırım fotoğraftan tam anlaşılamadığı için bir yorum gelmedi. Son araştırmalarıma göre teşhis ne yazık ki doğru. Şuan flagly tedavisi uyguluyorum. İlaçlı yem vermenin yanında tanka da flagly uyguluyorum. Ayrıyeten "yasmut" Tunç Bey'den aldığım gerekli mineral,vitamin takviyelerinden kullanıyorum.

Araştırmalarımda, bu rahatsızlığın su kalitesi probleminden veya mineral-vitamin eksikliğinden dolayı, bağırsaklarda mevcut bulunan hexamita bakterilerinin uygun ortam bulmasından kaynaklanan bir hastalık olduğunu gördüm. Ve bu delikler, balık, eksik olan bu mineral türevlerini kafa kısmından sağlamaya çalıştığından oluyormuş.

Şu aşamada yem yemede herhangi bir problem yok. Hareketlerde problem yok. Tedaviyi 5 gün boyunca devam ettirmek istiyorum. 50 litreye 1 tablet olacak şekilde tanka uyguluyorum.
Açıkçası ciddi bir hastalık. Balığın kaybedilme durumu da söz konusu.  Elimden geleni yapmaya çalışacağım. Çok sık RO suları ve stres bu hastalık için ön sebep olarak düşünüyorum.
muhengin262014-02-07 20:31:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MYAKISÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2011
İl: Izmir
Mesaj: 202
MYAKISÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2014 23:37
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=14514&highlight=kafada+delik

 Merhaba engin bey, işiniz kolay değil ama uarularda diskus gibi tedavi süreçlerinde kolay pes etmezler.
Bu açıdan diğer türlere göre başarı şansınız daha yüksek. Yukarıdaki linkte faydalı bilgiler var; uygulamanızı öneririm. Umarım atlatırsınız. Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 09:07
Selamlar konuyu biraz geç görmüş olmama rağmen benim zamanında beslediğim güney amerika tankımda Altifronslarda başıma gelmişti. Ve bildiğim kadarıyla bu hastalık için bilinen tek ilaç Sera Med Professional Flagellol" malesef gördüğüm kadarıyla durum epeyce ilerlemiş ve kafa tasına kadar ulaşmış. Şu durumdan sonra bir faydası olurmu bilmem ancak, gözlemlerim ve tedavi yöntemlerimi yazmak istiyorum.
Öncelikle tespit olayını direk atlıyorum, çünkü işişten geçmiş zaten yakalanmış, ancak sebebp burada konuyu anlamada yardımcı oluyor çünkü su kalitesinden kaynaklanan bir durumdan ötürü içsel bir parazitel durum olduğunu bilelim. Yara gözüyle baktığımız kadar iç parazit gözüylede bakalım.
Öncelikle ilaç bana göre çok pahalıydı. 10 ml 50 TL civarı. Kullanım talimatına göre 40 lt ye 1 ml kullanılmalıydı ancak tankım 400 litreydi.

Bende önce dış filtreyi iptal edip, tüm malzemelerini kuruttum. 2 tane Süngersiz İç filtre bağladım. Bol oksijen ve su değişiminin ardından kaya tuzu ve mineral takviyelerinde bulundum. Yani Akvarum suyunun 3/4'ünü çekip 1/4 dinlenmiş su bastım. %50 kapasiteyle tank 200 lt'ye düşmüştü.

İlaç aşırı yoğun bir kıvamda olduğundan önce bir kap içerisinde elinize damlatmadan karıştırmalısınız(5 ml). Tanka direk dökerseniz dibe çöker. Koyu kahverengi ve elinizdeki kılcal aralıklarda bir yanma yapıyor. Karıştırdığımız kaptan yavaş yavaş çalkalayarak tankta 5 dk da kademeli ekliyorsunuz.

Ben öncelikle kafada delik oluşan ilk balığı ve daha sonra ufak delikleri olanları sırasıyla seyreltilmiş ilaç banyosuna tabii tuttum. Bunun için 1 mlt ilacı yaklaşık 2-3 lt'lik bir kap içerisinde karıştırdım ve içine hava taşı koydum. Önce balığı tanktan çıkarıp yara üzerini dezenfekte ettim. Bu bonyo içerisinde sendelemeye başlayasıya kadar beklettim 15-20 dk'yı geçmemeli. Balık 18 cm boyunda olunca 3 lt su epey sıkıntılı oluyor. Ancak ilacın en yoğun haliyle nüfuz etmesini düşündün. İlacı asla seyreltmeden balığın vücuduna damlatmayınız, kısa sürede büyük hasar verebilir.

Sonrasında takip eden 2. günde %50 su değişiminin ardından 2 ml kadar ilaç ilave ettim. Sonrasında takip eden 2. günde %50 su değişim yaptım ve eksilen ilacın yerine 1 ml ilave ettim. Son değişimde tekrar banyo uygulaması yaptım. İlacın kutusunda geriye 1 ml kadar kalmıştı, ne olur ne olmaz diye onu kaldırdım.

Son değişimden sonra 2. günde su değişimi yapmadan tankın %25'i kadar su ilave ettim. Seviye 3/4 oldu. 2 Gün sonra kalan %25'lik kısmı tamamlayıp tankı doldurdum. Filtre süngerlerini taktım, filtre sayısını 3'e çıkardım. Sonrasında rutin şekilde 2 günde bir kez %25 su değişimine devam ettim.

Yaklaşık 1 hafta sonra malesef ilk hastalık çıkan Altifronsu ayrı bir tanka almak zorunda kaldım. Ancak tanktaki Altifronslar ve diğer türler kurtuldu. Bakımlara devam edip 2 hafta sonra sıfırladığım dış filtreyi bağladım.

O kadrodaki hiçbir canlıda hastalığın devam ettiğini görmedim. İlk hastalığı gördüğüm balık 1 aydan uzun süre karantinada yaşadı, ancak kafa kısmı oldukça yıpranmıştı ve bir türlü hastalığı atlatamadı. Beraberinde birçok hastalık üredi. Sonrasında bir nakliye esnasında daha fazla dayanamadı.


Umut Katipoğlu2014-02-10 09:07:42

http://www.sera.de/tr/sera-servis/haber-arsivi/sera-stellt-drei-neue-heilmittel-vor/sera-med-professional-flagellol.html

Reklam olmasın lakin heryerde bulunan bir ilaç olmadığından bulabildiğim linkleri ekliyorum.
10 ml olan halen aynı fiyatlarda 45-50 TL. Ancak 50 ml olan doğal olarak epey pahalı...

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-bakim-balik-sera-med-professional-flagellol-10-ml-200-2202-48tl-123018691/detay/

http://www.yildizakvaryum.net/sera-med-professional-flagellol-10ml

http://www.acilensatiyorum.com/SERA-MED-PROFESSIONAL-FLAGELLOL-50ml_detay113446


Hepsini arayın sorun muadil ürün falan isemiyorum. Sadece bu ürün varsa diye görüşün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 11:29
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

Aslına bakarsanız, balıkta epeydir varmış bu rahatsızlık ama farkedememişim, anlayamamışım rahatsızlığı. Aşağıdaki fotoya dikkat ederseniz birkaç ay önce paylaştığım fotoda belli oluyor.




Bir hafta önce paylaştığım fotoğraftaki görünüm :


Bu fotoğraf da son hali, bu sabah çektim :



Bana, uyguladığım tedaviye olumlu cevap veriyor gibi geldi. Sanki o yara kapanıyor gibi. Siz ne dersiniz ?

Dün flagly tedavisini tamamlamış oldum. 1 hafta rutin mineral-vitamin takviyesi yapacağım. Daha sonra, Umut'un bahsettiği ilacı duruma göre kullanmayı düşünüyorum.

Bu ara bol bol dondurulmuş kan kurdu ve haşlanmış ıspanak veriyorum. Yem yemede sıkıntı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 09:11
Elbette içsel bir parazit olduğuan göre Flagyll tedaviside sonuç verebilir. Açıkçası balığın ve hastalığın durumuna göre değişir. Lakin bakım şartlarını bir süreliğine abartı şekilde üst seviyelere çekip diğer ilaçta uyguladığım yöntemleri bu tedavide de yapabilirsiniz. Ayrıca tedavi sürecinin sonunda Bemiks Ampul takviyesi yapmanızı tavsiye ederim. Açık yaraların kapanmasında etkilidir. Sık sık dinlenmiş su değişimi kilit nokta diyebilirim. Ancak şu dönemde kan kurdunu çok fazla abartmadan verip otçul besinlere yüklenebilirsiniz. Şu dönemde sindirim açısından çok çok rahat olmalı. Dondurulmuş kankurdu bu aşamada çok raha sindirilir. Kuru yemlerden çok katı yapıda olanları değilde Stick gibi daha rahat parçalanacakları verebilirsiniz. Adeta hasta bakımı ve yemeği misali...
Size başarılar diliyorum, Uarular gerçekten güzeller...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MYAKISÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2011
İl: Izmir
Mesaj: 202
MYAKISÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 09:47
Geçmiş olsun engin bey, epey toparlanmışa benziyorlar. Flagyl tedavisinin detaylarını yazabilirmisiniz. Tedaviyi banyo şeklindemi yoksa ana tanktamı uyguladınız. Dozaj nasıldı vb.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2014 13:17
[QUOTE=Umut Katipoğlu]Elbette içsel bir parazit olduğuan göre Flagyll tedaviside sonuç verebilir. Açıkçası balığın ve hastalığın durumuna göre değişir. Lakin bakım şartlarını bir süreliğine abartı şekilde üst seviyelere çekip diğer ilaçta uyguladığım yöntemleri bu tedavide de yapabilirsiniz. Ayrıca tedavi sürecinin sonunda Bemiks Ampul takviyesi yapmanızı tavsiye ederim. Açık yaraların kapanmasında etkilidir. Sık sık dinlenmiş su değişimi kilit nokta diyebilirim. Ancak şu dönemde kan kurdunu çok fazla abartmadan verip otçul besinlere yüklenebilirsiniz. Şu dönemde sindirim açısından çok çok rahat olmalı. Dondurulmuş kankurdu bu aşamada çok raha sindirilir. Kuru yemlerden çok katı yapıda olanları değilde Stick gibi daha rahat parçalanacakları verebilirsiniz. Adeta hasta bakımı ve yemeği misali...
Size başarılar diliyorum, Uarular gerçekten güzeller...
[/QUOTE]

Umut, teşekkürler verdiğin bilgiler için. Bemiksi de ilave edeceğim. Açıkçası bir süre vitamin-mineral takviyesiyle devam edeceğim. Arka arkaya ilaç tedavisi balıkları yorar diye düşünüyorum. Söylediğin ilacı da e-bay'dan sipariş verdim. 50 ml'si 24 € (75 tl civarı) idi. Ucuz sanıp sipariş verdim ama kargodan gol yedik. Ebay'da birşeyi al dediğin zaman iptal etme durumu biraz sıkıntılı. 128 TL lira mal oldu toplamda Sağlık olsun, balıklar sağlıklı olsun da. O ilaç gelince durumu tekrar inceleyip onu da uygulamak.



[QUOTE=MYAKIS]Geçmiş olsun engin bey, epey toparlanmışa benziyorlar. Flagyl tedavisinin detaylarını yazabilirmisiniz. Tedaviyi banyo şeklindemi yoksa ana tanktamı uyguladınız. Dozaj nasıldı vb.

[/QUOTE]

Mehmet Abi, gidişat iyi gibi ama bence hala risk devam ediyor. Uygulamam şu şekilde, akvaryum hacmini yaklaşık 200 litre olacak şekilde indirdim. Flagyl'i 1. gün 5 tablet, 2. gün 5. tablet, 3. ve 4. gün 4.'er tablet olacak şekilde ana tanka uyguladım. Ve günlük %25 su değişimi yaptım. Yalnız ilaç uygulamasını tanktan %25 suyu boşalttıktan sonra yaptım dinlenmiş su ilave etmeden. Yarım saat civarı bu şekilde bekleyip, sonra dinlenmiş su ilave ettim. Yani bir nevi banyo gibi oldu. Ayrıca bu ilaçları suda eritirken, ilacı emebilecek yemlerden 10 dk beklettim. Yemleri verirken, ilaçlı suyu da yavaşça yemlerin arkasından balıkların üzerine doğru uyguladım. Belki daha fazla etki eder diye.

Ayrıca, yasmut Tunç Bey'in aşağıdaki ürünlerinden kullandım her gün.

Hydro Safe : Sera aqutan ve benzeri ürünler ile aynı özelliklere sahiptir. Sudaki kloru etkili ve hızlı biçimde yok eder. Balık mukozasını korur ve balıkların stresini alır.

Cichlid Elements :Tüm cichlid türleri için uygundur. Balıklar gerekli besinleri sadece yemden değil aynı zamanda sudan da alırlar. Bu Element katkısı balıklar için çok önemli eser elementler içermektedir. Balıkların sağlıklı büyümeleri için önemli bir element katkısıdır.

South American Cichlid Elements : Güney amerika cichlid türleri için özel element katkısıdır.

muhengin262014-02-11 14:00:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 01:33
Biraz da Rotkeil'lerden bahsetmek istiyorum
Yeni yerlerinde keyif mi sürüyorlar, yoksa azap mı çekiyorlar çözemedim gitti Açıkçası dizayn olarak görsellikten ziyade, üretime yönelik bir ortam hazırlamaya çalıştım. Tank çok boş gözüküyor, gelen giden hep buna dem vuruyor ama olsun, belki bir gün onlarca yavrusuyla dolar taşar, nasip, dolmasa da güzel benim için şimdilik

Yeni gelen dişi de nazlı çıktı. Sürekli kaçıyor. Acaba diğer dişiyi de bu tanka alsam, rekabet ortamından faydalanabilir miyim? Yoksa erkek ilavesi fayda eder mi bulabilirsem tabi?




muhengin262014-02-23 01:37:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cichlid60Çevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2013
İl: Tokat
Mesaj: 68
Cichlid60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 03:27
Sağlıklı yavrular büyütürsünüz umarım  Ben yaşadım o zevki ,sizede nasip olur inşallah ..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhengin26Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 192
muhengin26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 11:44
Teşekkürler, İlhami Bey. İnşallah bakalım benim de temennim o yönde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir