Hermit(kabuklu yengeç)


orhun93Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Konya
Mesaj: 326
orhun93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:14
Bu türler Alaska Oluyor.Ben türkiye sularında bulunan 700-800 gr ağırlığına ulaşabilen yengeçlerden bahsediyorum.Neyse konuyu dağıttık ilerletmiyelim. orhun932009-01-16 17:15:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:16
Hazır kitleri var hermitlerin.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:18
Evet hazır kitleri,yemleri, neler neler.Avrupada çok seviliyor ama bizim ülkemizde bilen besleyen yok gibiSikkin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MFTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 539
MFTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:41

Sera News'te okuduğum yazıyı paylaşıyorum:

Hermit yengeçler,boş salyangoz kabuklarını kalkan olarak kullanmak konusunda uzmandırlar.Çoğu türü tuzlu suda yaşar.Ancak,karada yaşayan az sayıda türüde mevcuttur.Anavatanları tropik bölgelerdir ve 25 ile 28C arasında bir sıcaklığa ihtiyaç duyarlar.
Bakım:
Kara hermit yengeçleri sürü halinde yaşar ve gruplar halinde tutulmalıdır.Buna göre kireçli kum,tatlı ve tuzlu su için birer kap içeren geniş bir terraryum en uygun olanıdır.Dahası,yengeçlere kabuk değiştirirken kullanmak için bir seçenek sağlamak üzere,farklı boyutlarda salyangoz kabukları konulmalıdır.Yem kabı hergün temizlenmeli ve taze yemle doldurulmalıdır.Kara hermit yengeçleri kalsiyum almak için bir parça mürekkep balığı kemiğinden faydalanabilir.
 
Ayrıca Sera'nın hermitler ve yengeçler için özel yemleride varmış.Bu canlılar bayağı bir ilgimi çekti.Bu gidişle yazın bir hermit akvaryumu kuracağımTebessüm
 
Bu arada şu linkide inceleyebilirsiniz:
08taşdemir082009-01-16 17:48:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2009 16:50

Aranızda hermit akvaryumu kuranınız var mı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 08:55
Evet bende merak ediyorum..Geçen sürede hermit sahibi olan oldumu acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

narqocashÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2008
İl: Konya
Mesaj: 408
narqocashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 09:20
[QUOTE=Oguzzz]İhsan Bey,
 
Bahsettiğiniz yengeç ile ilgili Wikipedia'da aşağıdaki bilgiyi bulabildim.
 
Hermit crabs as pets

Several marine species of hermit crabs are common in the marine aquarium trade. These omnivorous or herbivorous species are useful in the household aquarium as scavengers, because they eat algae and debris.

Hermit crabs in an aquarium.

The scarlet hermit crab, or red reef hermit crab, Paguristes cadenati, is a handsome and interesting species with a bright red body and yellow eyestalks, and stays rather small (about 2–5 cm / 1–2 inches across). Smaller species of a similar passive nature include the zebra hermit crab (brown legs with white bands), the red-tip crab and blue-legged crab.In Europe, the common hermit crab, Pagurus bernhardus, is popular. While most species available in pet stores are small like those listed above, and are simply scavengers, others may grow quite large (some on the Pacific coast can grow to 30 cm / 12 inches) and may eat coral, clams and other crustaceans. Most marine hermit crabs do well in a salinity of between 1.023 and 1.025 (measured in specific gravity), and temperatures between 4–14°C (temperate species) and 24–27°C (for tropical species), with algae to graze on, and a variety of shells to change into. They will happily switch shells frequently if given the opportunity - an interesting display to watch.

There are approximately 15 terrestrial species in the world, and of those, the following are commonly kept as pets: Caribbean hermit crab, Coenobita clypeatus, and the Ecuadorian hermit crab, Coenobita compressus. Other species such as Coenobita brevamanus, Coenobita rugosus, Coenobita perlatus or Coenobita cavipes are less common but growing in availability and popularity as pets. In certain regions of the Caribbean, such as Jamaica and the Florida Keys, hermit crabs are commonly used in a sport known as crab racing, where they are placed in the center of a ring and whichever crab reaches the outside of the ring first wins.

Hermit Crabs used to be thought of as a "throwaway pet" that would only live a few months, but with proper care, including mimicking the environment they originated from, and proper feeding, they can thrive for many years. For example, Coenobita clypeatus is commonly listed as having a 20 year lifespan[5]and some have lived longer than 32 years[6]. Golf ball sized crabs are most probably younger than ten years old, mandarin sized crabs are likely to be at least in their twenties, and jumbo sized crabs are between twenty and thirty years old[7].

In general, hermit crabs are social animals and should be kept in groups[8]. They need higher moisture and heat than an air conditioned home, and they must have an adequate depth of substrate to allow them to dig while moulting. and must be kept accordingly.

There is some controversy surrounding the use of painted shells. The detractors claim that the paint is toxic and uncomfortable[9], that the use of painted shells encourages buyers to select a crab based on its shell (which will be vacated eventually) and not on the health or personality of the crab, that crabs often get stuck in the shells[10], and that the methods for moving the crabs into painted shells are inhumane. Some anecdotal evidence suggests that crabs will prefer natural shells if given the choice (and if size and shape is not a factor).

A hermit crab will sometimes inexplicably die in the first few weeks after purchase, sometimes called Post Purchase Syndrome. This is thought to be linked to the stress of changing surroundings[11]. Usually the process of being shipped, moved into the pet store, and then brought home is fairly quick, causing a great deal of change in a short period of time. Thus it is important to touch a new crab as little as possible for the first few weeks, possibly even isolating it from other crabs.

A crab preparing to moult will sometimes go limp and apparently lifeless[12]. Thus it is important to distinguish between live and dead crabs by the strong fishy odor given off by dead crabs[13]. However, this is not always a reliable measure of death; not all dead crabs will have a noticeable smell.

Ancak, sizin de belirttiğiniz üzere bu cinslerle ilgili olarak deniz canlıları-deniz akvaryumu canlıları olarak bahsediliyor.
 
Konunun linki:
 
Sağlıklı balıklar....
 
[/QUOTE]
 
Bu da google dan çevirisi:
 
 
Bir akvaryum içinde Hermit yengeçler.
Bu kırmızı keşiş yengeç veya kırmızı camadan keşiş yengeç, Paguristes cadenati, kırmızı parlak gövdesi ve sarı eyestalks bir yakışıklı ve ilginç bir tür, ve oldukça küçük (yaklaşık 2-5 cm / genelinde 1-2 inç kalır). Benzer bir pasif nitelikteki küçük türleri Zebra keşiş yengeç beyaz şeritler halinde (kahverengi bacaklar), kırmızı-ucu yengeç ve mavi bacaklı crab.In Avrupa, ortak keşiş yengeç dahil, Pagurus bernhardus, popüler. Çoğu türleri evcil hayvan satan dükkanlarda bulabilirsiniz yukarıda listelenen gibi, küçük ve basit scavengers vardır, diğerleri büyümeye Mayıs oldukça (bazı Pasifik kıyısındaki 30 cm / 12 inç için büyük büyük) ve yemek Mayıs, mercan clams ve diğer crustaceans. Çoğu deniz keşiş yengeçler iyi arasında 1,023 ve 1,025 bir tuzluluk olarak (özgül ağırlık olarak) ölçülen ve 4-14 ° C yosun ile (ılıman türleri) ve 24-27 ° C tropik türler (için) arasındaki sıcaklıklarda ilgili otlatmaya ve kabuğu çeşitli olarak değiştirmek için. Onlar mutlu bir kabuk sık Eğer fırsat - izlemek için ilginç bir ekran verilen geçecektir.

Bu dünya yaklaşık 15 karasal türler, ve de, aşağıdaki genel hayvan olarak saklanır: Karayipler keşiş yengeç, Coenobita clypeatus ve Ekvador keşiş yengeç, Coenobita compressus. Coenobita brevamanus, Coenobita rugosus, Coenobita perlatus veya Coenobita cavipes gibi diğer türler az ama kullanılabilirliği ve popülerlik hayvan gibi büyüyor. Jamaika ve Florida Keys, keşiş yengeçler gibi Karayipler, belirli bölgelerde yaygın bir spor yengeç yarış, nerede bir ringin ortasına yerleştirilir olarak bilinen ve kullanılan hangisi yengeç ilk kazanç ringin dışına ulaşır.

Hermit yengeçler olarak "depozitosuz hayvan", yalnızca birkaç ay yaşamalarını düşündüm olarak kullanılır ancak kaynaklanan çevre taklit de dahil olmak üzere uygun bakım, ve doğru beslenme ile birlikte, birçok yıl gelişmek olabilir. Örneğin, Coenobita clypeatus yaygın bir 20 yıl ömrü [5] ve biraz daha uzun 32 yıl [6 yaşadınız olarak listelenir]. Golf topu bit büyük olasılıkla genç daha on yaşında olan, mandalina yengeçler boyutlu kendi yirmiler en azından yakın olabilecek boyutlu ve dev yengeçler boyutlu yirmi otuz yaşında [7 arasındadır].

Genel olarak, keşiş yengeçler sosyal hayvanlar ve grup içinde tutulmalıdır [8]. Bu yüksek nem ve sıcak bir hava şartına ev daha ihtiyacımız var, bu süre deri onları yemeğe sağlamak için alt yeterli bir derinliği olmalı. ve buna göre tutulmalıdır.

Bazı tartışmalara boyalı kabuğu kullanımı çevreleyen olduğunu. Bu detractors bu zehirli boya ve rahatsız [9], bu boyalı kabuğu kullanımı bir yengeç kendi kabuğu dayanarak seçmek için alıcı teşvik (ki sonunda) boşalan olacak ve sağlık veya yengeç bir kişinin adını, iddiasını yengeçler genellikle kabuk aşamasında takılıyorum [10] ve boyalı kabuklar içine yengeçler hareket için insanlık dışı yöntemler uygulanır. Bazı anekdot niteliğinde kanıtlar eğer seçimi (ve eğer boyutu ve şekli bir faktör değildir verilen bu yengeçler doğal kabuklar tercih edecekler) göstermektedir.

Bir keşiş yengeç bazen açıklanamaz şekilde ilk birkaç hafta içinde satın sonra ölecek, bazen Post Alım Sendromu denir. Bu çevre [11 değişen ve strese bağlı olarak düşünülmektedir.] Sevk olma Genellikle bu süreç, bir evcil hayvan mağazası taşınabilir ve sonra getirdi adil, kısa bir süre değişimin büyük neden hızlı. Bu nedenle mümkün ilk birkaç hafta için, küçük bir olasılıkla bile diğer yengeçler onu izole olarak yeni bir yengeç dokunuş önemlidir.

Bir yengeç bazen gevşek ve görünüşe göre cansız [12 gidecek deri hazırlanıyor.] Bu nedenle canlı ve ölü yengeçler arasında güçlü bir balık kokusu ölü yengeçler [13 olarak kapalıdır verdiği ayırmak önemlidir]. Ancak, bu her zaman ölüm güvenilir bir tedbir değildir; tüm ölü yengeçler bir fark kokusu vardır.

Ancak, sizin belirttiğiniz üzere De Bu cinslerle ilgili olarak Deniz canlıları-Deniz akvaryumu canlıları olarak bahsediliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2009 10:42
Çeviri için teşekkürler Hikmet bey..Evet deniz canlıları..Ama deniz kıyısına yakın yerlerde tuzlu suyla birlikte tatlı su göletlerindende faydalanan bir kaç tür kara hermiti var..Bunlar önceki sayfalarda örnek resimleri olan paludaryumlarda beslenebilecek hermitlerdir..Ama kara hermiti bulmak büyük mesele tabi..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bodrumÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 5
bodrumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 09:01
Merhaba,
 
Evimde tuzlu su akvaryumu var ve kırmızı bacaklı hermit besliyorum. Ancak bu sitede mesajlara cevap yazamıyorum. Bu cevap sizlere ulaşırsa bu konuda yazışmak istiyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 09:18
[QUOTE=bodrum]Merhaba,
 
Evimde tuzlu su akvaryumu var ve kırmızı bacaklı hermit besliyorum. Ancak bu sitede mesajlara cevap yazamıyorum. Bu cevap sizlere ulaşırsa bu konuda yazışmak istiyorum. 
[/QUOTE]
Hasan bey ilginiz için teşekkürler..deniz akvaryumu olupta hermit beslemek isteyen arkadaşlar sizden bu canlılar hakkında bilgi alabilirler..
Benim gibi deniz akvaryumu olmayanlar ise sadece bir kaç türü olan kara hermitlerini hayal ediyoruz..Ama bir sonuca ulaşmış değiliz..Sikkin
nesta2009-06-11 09:19:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ADEKERÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 10
ADEKERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2009 22:16
Slm bugün tatlı su yengeci yakaladım Kayseride yamula baraj gölünden akvaryumda bölme yapıp attım içine bakalım neler olacak yanında balık yok tabiki.Taşlardan tırmanma yeri yaptım su zerine çıkması için inşallah resimde çekip koyabilirsem paylaşmış oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sercanusteÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2005
İl: Denizli
Mesaj: 215
sercanusteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 15:50
Kara hermitleri satan yabancı bir site buldum arkadaşlar İlginizi çekebilir belki.Hermitler yeni çıkmış satışa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 17:03
[QUOTE=seco&kaan]Kara hermitleri satan yabancı bir site buldum arkadaşlar İlginizi çekebilir belki.Hermitler yeni çıkmış satışa. [/QUOTE]
Evet bunlar sanırım kara hermiti..Hatta hermitler için ekipman satışı bile var sitede..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aalpaslanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 4
aalpaslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2009 14:29
Arkadaşlar,
20 gün önce eve kurmuş olduğumuz 370 litre deniz akvaryumunun içine hermit ve farklı görünümde deniz canlıları koymaya karar verdim. Bu hafta sonu denize gittiğimdede 40 tane kadar 1-2 cm. arası hermitlerden topladım.
 
Dün akşam akvaryuma eklediğimde zemine dağıldılar ve çok güzel bir görüntü oluşturdular. Akvaryumda 1 palyaço, 2 blue damsel, 1 tasseled filefish ve 1 wrasse balığı yaşamakta, şu ana kadar bir sorun yok, wrasse nin hermitleri ağzına alıp sallayarak sağa sola atması haricinde, sanırım kumun altına girip uyuyan bu balığa rahat vermedikleri için onları pek sevmedi.
 
Hermitlerin suyun dışına çıkmalarına gerek varmıdır acaba ara sıra, buna gerek yok ise bence çok hoş bir görünüm akvaryumlar için.
 
Selamlar,
A.Alpaslan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir