hazırmıyım


amatörbalikÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 191
amatörbalikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 15:00
Merhabalar ben uzun süren1.5 aylık araştırmam ve bu 1.5 ay boyunca biriktirdiğim harçlığımla canlı doğuranlardan malawilere geçmeye karar verdim uzun zamandır akvaryumculukla uğraştığım söylenemez 3-4 ay önce arkadaşımın bir tavsiyesiyle lepistes beslemeye başladım ve bu hobiye tutuldum .Akvaryumda sarı prenses belemek istiyorum biraz araştırma yaptım ve şöyle bir akvaryum hazırladım .Akvaryumum 141 litrelik(90 cm en 45 cm yükseklik 35 cm derinlik,dibinde de 3 cm yüksekliğinde siliskum var .Hilal şeklinde(yani önde açıklık bırakarak)kayaları dizdim ısıtıcım RS Electrical Heater 50-60 Hz 220-240 V.Hava motoru olarakta evde küçük kardeşim olduğu için iç motor tercih ettim hava motoru ile filitre birleşik olarak JEBO İNTERNAL FILTER AP1700F aldım ,AC 220-240 V 50Hz,hava motoru ve filtre sürekli çalışıyor ama ısıtıcıyı balıkları almadığım için açmıyorum 1 hafta boyunca suyun akvaryumda dinlenmesini bekliyeceğim almadan 1 gün önce ısıtıcıyı çalıştıracağım .Ve sıcaklığı 26'C de sabitleyeceğim.

*Sizce şimdiye kadar bir hatam var mı?
*Tamam sürekli bu soruyu soruyorum ama akvaryumda ışıklandırma yok zaten odam da olduğu için bence ışıklandırmaya gerek de yok diye düşünüyorum açıkçası akvaryumculuğa benden 4 sene önce başlayan bir arkadaşım bana sadece görsel olarak daha güzel durur dedi siz bu konuyu aydınlatırmısınız ışık olarak normak lamba kullanılır mı?
*haftada bir suyun 3 te 1 nin boşaltılıp değiştirilmesi gerekiyormuş ben 13 yaşındayım hali ile evimde yok 46 lt suyu ailemde 1 yerde bekletmeme izin vermezler büyük akvaryumu olanlar nasıl yapıyor bu su değişimini geçenlerde akvaryumcuda gördüğüm anti klor ilacı ile kısa sürede su değişimi yapabilirmiyim
*S.P. in yanında iceman ve yunus hariç yaşayan balıklar nelerdir
*S.P.i yavru olarak almayı düşünüyorum uygunmudur yavrudan kasıt 3-4 cm
*dün akvaryumcuda içinde 6 çeşit vitamin bulunduran bir ilaç gördüm alsam yararı olurmu sizce?
*22 lt lik bir akvaryum yavrular için uygunmudur yavrular kaç cm iken büyüklerin yanına kona bilinir
*arka fon yok akvaryum duvara yaslı balıkları sitrese sokarmı 
*akvaryuma küp falan alsam doğallık bozulduğu için balıklar sitrese girermi
*3 te 1 su değişiminde su hala kirli gözüküyor ne yapmalıyım 
*akvaryuma gerçek deniz kabuğu koysam sorun olurmu 
*bu rada sahte deniz kabukları balıkları kötü etkilermi?



CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 15:04
O iş tamam
Gerisi tecrübe ile ama şimdi HAZIRSIN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malavi58Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2011
İl: Sivas
Mesaj: 97
malavi58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 15:12
Hazırsın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amatörbalikÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 191
amatörbalikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 15:20
Soruların hakkında cevaplarınız nelerdir ?
serkan_cetinkol2011-04-19 17:20:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efee2000Çevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 496
efee2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 15:21
Enes, bu kadar çok soru sorman aslında beni sevindirdi bu işe bayağı bir merak sarmışsın. Bu madde madde sorduğun soruların çoğunun cevabı aslında forumda var. TEK tek sorularının hepsine cevap vermem biraz zaman alacak, onun için en önemli gördüğüm sorularının cevabını birkaç cümlede özetleyeceğim. Öncelikle ışıklandırma florasanla olmalı ve akvaryum üzerinde olması çok faydalı olacaktır. Makul bir ışıklandırma süresi balıklarınızın sağlığı için önemlidir, ve akvaryumdaki nitratı emme görevi yapar. Akvaryum malzemelerin genel olarak yeterli, fakat iç filtre 141 LT için balık sayına bağlı değişmekle birlikte yeterli gelmeyebilir, dış filtre kesin çözümdür. Su değişimleri için suyu dinlendirmen daha doğru olacaktır, mümkün olduğunca suyu ilaç,kimyasal vs gibi piyasada satılan ürünlerden çok zorda kalmadıkça uzak tutmanı tavsiye ederim. Arka fon kullanman dediğin gibi balıkların strese girmemesi için faydalı olacaktır. 22 Lt yavrular için yeterlidir fakat kaç adet bakacağın önemli. SP nin yanına yunus harici balık Iceman,demasoni,mpanga, MP türlerinden birini tercih edebilirsin. Akvaryuma koyacağın küp doğallığı bozmaz tam tersine balıkların saklanabileceği bir ortam oluşturmuş olursun. Deniz kabuklarının ucu keskin ve yırtıcı olmamak kaydıyla akvaryumda kullanabilirsin, sahtelerini kullanmasan iyi olur.
akvaryum hobisinde başarılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekolojiiÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 151
ekolojiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 15:33
[QUOTE=] Konu ; Bitkisiz akvaryumlarda kullanılacak ışıklandırmalara abartılı meblalar ödenmemeli.

Bu konuda hobiciler genelde yanılmakta ve gereksiz masraflara girmekte. Bazı uyanık akvaryumcular ise bu durumu değerlendirerek elektrikçilerden aldıkları florasanları akvaryum floarasanı olarak 2-3 katı fiyata hobicilere satacak kadar terbiyesizleşebilmekte.

Öncelikle bilmemiz gereken eğer akvaryumunuz da bitki yoksa bu pahalı florasanlara da ihtiyacınız yok. Kaldı ki malawi türü balıklar besliyorsanız aydınlatma tertibatına hiç gereksiniminiz yok, çünkü malawiler aşırı ışıktan pek hoşlanmazlar. Yine de göz zevkiniz için florasan kullanmak istiyorsanız herhangi bir elektrikçiden daylight florasanlar alabilirsiniz. İzlemek istediğinizde açar sonrasında kapatırsınız.

Bu konuda bitkili akvaryumlar için yazabilecek varsa yazabilir, vaktim olduğunda bu konuyu bir araştıracağım. Bilgi eksiğim var yardımlarınızı bekliyorum.

Bitkili Akvaryumlar.

Bitkili akvaryumlar konusunda bir link eklenmiştir, Selman Beye teşekkürler.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=34489& PN=1
bjkalley Yazdı:
Bitki akvaryumu kuracaksanız ve akvaryumunuzun yüksekliği 60cm'den fazla değilse Metal Halide kullanmayın. 10 ytl civarına elektrikçilerde dahi bulabileceğiniz Philips'in Aquarelle ve TLD-90'ı işinizi görecektir.

Metal halide flo'dan daha verimsizdir ve maliyetlidir, bitkiler flo ile daha çok yerinden ışık alıp daha iyi gelişir. Açıklaması konuyu dağıtacağı için yapmıyorum

Aynı şekilde tüplü CO2 sistemi kurmaya da gerek yok biraz sabırla fermente CO2 ve onu çözdürme yolları ile çok güzel bitki yetiştirebilirsiniz.

Saygılar,

Ek; Güzel Bitkiler Ucuza Nasıl Yetiştirilir?

Makale için Mehmet Beye teşekkürler.

[/QUOTE]

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir