Hazır Yem Dışında ?


AlpMiraçÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Zonguldak
Mesaj: 96
AlpMiraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 10:40
Lepisteslerime hazır yem dışında sürekli evde bulabileceğim yani ulaşılması kolay yiyecek olarak ne verebilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gfb_zorbaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 254
gfb_zorbaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 10:53
Bezelye, havuç, ıspanak, marul verebilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2011 10:54
Alternatiflerin birincisi oldukça bilinen “Karides Karışımı”dır. Bu tarif birçok avrupalı üretici ve hobici tarafından tavsiye edilmitir.Hangisi işine geliyorsa uygunsa onu yap bayabir uzun süre gidecekdir.

karides ağırlıklı :

1kg Bütün Karides
Normal, bütün (kafası, vs..) karides gerekir. Ucuzlar tercih edilebilir, önemli olan tam ölçülerinde olmaları.

● 1kg Yeşil Bezelye
Donmuş veya taze yeşil bezelye olmalı.

● 2 çay k. Spirulina Tozu
Bu tozu sağlıklı yiyecekler satan marketlerde bulabilirsiniz. Önemli olan saf Spirulina olması, otlu veya başka karışımlı değil.

● 100g. Agar Agar
Bu da sağlıklı yiyecek satan marketlerden elde edilebilir. Bitkiden yapılmış olanı hazmı kolay oldugu icin tercih edilmelidir. (İsmi agar agar olarakta geçer)

● 10damla sıvı Multi-vitamin
Bu herhangi  bir kaliteli karışım olabilir. Eğer balıklar için sıvı multivitamin bulamıyorsanız kuşlar veya diğer hayvanlar için olanları kullanabilirsiniz.
■ Karides ve bezelyeleri biraz çözün.
■ Bir blender veya kıyma makinesi yardımıyla macunumsu bir kıvama gelene kadar ezin.
■ Karışımı bir kaba alın, içine Spirulina tozunu ve multivitamini ekleyip iyice karıştırın.
■ Jelatini tarifine uygun çözün. İçinde parçacıklar kalmadığına emin olun. Akışkan ve yapışkanımsı olmalı. Eğer tamamen erimez ve içinde büyükçe parçalar kalırsa bunlar genç Cichlid’lerinizin için zararlı olabilir.
■ Yavaşça karides-bezelye karışımını ılık Jelatine karıştırın. Soğumadan eşit olarak iyice karıştığına emin olun. Bunu yapmanın en iyi yolu, jelatin hala kısık ateşteyken küçük parçalar halinde karıştırmaktır.
■ Oluşan karışımı bir tepsiye veya buz kabına doldurup bir kaç saatliğine serinletmek için buzdolabına koyun.
■ Katılaşan karışımı uygun küçük parçalar halinde kesin ve fermuarlı plastik torbalarda dondurun. Karışım soğuduktan sonra kolay kesilmeyecektir. Bu ölçüler normal bir Cichlid besleyicisine aylarca dayanır. Fermuarlı plastik torbalarda saklamak yemi tamamıyle tüketilene kadar taze tutacaktır.

Ev Yapımı Balık Yemi:

● Herhangi bir sebze, meyve yeşillik ile başlayın. Mesela; havuç, brokoli, patates, portakal, elma, salata, marul, vs..
● Hepsini bir blender veya mutfak robotuna koyun.
● Yavaşça karides, yengeç bacağı(kabugu ile) ekleyin. Ringa balığı gibi yüksek seviyede yağ içeren balıklar kullanmayın.
● Mümkün olduğunca ince karıştırın.
● Sıvı vitamin veya parcalanmış vitamin tabletleri ekleyin. Karışım çamur yoğunluğunda olmalı. Eğer çok katı bir karışımsa biraz sıvı ekleyerek inceltin. Havuc veya tatlı patates suyu bu iş için vitamin değeri açısından çok uygundur. Normal su da kullanılabilir.
● Ardından 100-150ml su kaynatın ve aynı miktarda tatsız jelatin ekleyin. Jelatin ve sebze karışımını birbiri ile karıştırın. Elde edilen karışımı da kare bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Buzluğada koyabilirsiniz ama donmadan alın ki rahatça kesebilesiniz.
● Karışım soğuyunca kesip, torbalara koyup ve ihtiyaç olduğunda kullanılabilmesi için buzluğa bırakabilirsiniz.

Sarımsaklı  Yem:

Şimdilerde balıklarınızı iç parazitlerden kurtarmak için yem üreten birçok marka var. Bu yemler aslında normal pul yemin sarımsaklısından başka birşey değiller. Tabi bunu basit oldugu için işe yaramaz olduğunu sanmayın. Sarımsak gerçekten iç parazitlerle savaşır. Bu tarif yapılabılecek en basit tariflerdendir:
■ 1/4kg pollack veya kedibalığı filesi
■ 1/4kg yavru maması (yeşil bezelye, havuç, kabak, etc.)
■ 1/6kg pişmemiş karides (bu karışımı tutuyor)
■ Birkaç baş sarımsak (bu ilaç) Yavru mamasını, karidesi ve balığı bir mutfak robotuyla püre haline gelene dek karıştırın. Yarım kilosunda 0.1% sarımsak olacak şekilde çok ince doğranmıs sarımsağıi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra fermuarlı torbalara doldurun. İyice düzleştirin(1,5-2cm kadar). Donmaya bırakın. Balıklarınıza vermek için bir bıçak yardımı ile üzerinden biraz yontun. Bu yem ana yemek olarak verilmemelidir. Ancak diğer kaliteli bir pul yeme destek olmalıdır. Bu karışıma değerini artırmak için sıvı vitamin de eklenebilir.



gentli672011-05-29 10:55:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir