hava sorunu?


hyasinÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 24
hyasinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2008 20:07
190 lt akvaryumumda tek küçük boy hava motorum yeterli iken hiçbir değişiklik olmadığı halde ilginç bir şekilde havasız kalmaya başladfı balıklar kafalarını yukarı dikiyorlar.yedek hava motoru takınca iniyor yedeği dudurunca tekrar çıkıyorlar bu yüzden balık da kaybettim.acaba neden hava yetmemeye başladı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShannaraÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 239
ShannaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 14:19
Arkadaşım akvaryumunda nekadar canlı var bitki varmı ? Kullandığın hava motoru nedir ? Bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışalım ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasanyazkanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 189
hasanyazkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 14:53
Haftalık %20 oranında su değişimlerini yapıyormusunuz, suyun eskimesinden dolayı oksijen oranında büyük düşmeler olur, balık sayınızda artış neden olur. Serkan beyinde deyindiği gibi akvaryumunuzdaki canlılar hakkında bilgi verebilirseniz daha güzel olur.
 
Aynı durum benimde başıma gelmişti hava moturum fazlası ile yetiyordu. Akvaryumumda bitki de vardı ışıklar sürekli açık oldugundan bitkiler sayesinde hava moturuna bile ihtiyaç yoktu. Ama anlaşılmaz bi nedenle akşam geldiğinde balıkları sanki biri kovalamışcasına hepsi yukarda oksijen almak için çabalıyorlardı. Sonradan anladım ki gündüzleri bakım nedeni ile birkaç gündür elektrikleri kesiyorlarmış akvaryumda mayalı sistem sürekli CO2 üretiyor, karanlık bir ortam var bitkilerde olan oksijeni emiyor. Az daha balıklarımı kaybedecektim ki arızayı çabukca halletmişler. Yani hiç aklınıza gelmeyen bir şey bile olabiliyor. Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir