hasta lepistes


melo48Çevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2015
İl: Mugla
Mesaj: 14
melo48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 02:35
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:hızlı nefes alma dengesiz yüzme 

Akvaryum Kapasitesi (litre):30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:moli-kılıç kuyruk-çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 25

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :1bucuk hafta oldu kuralı akvaryumu su değiştirmedim.3 tane lepistesim öldü 2 günde



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 09:08
Kuyrkuta daire seklinde kuyruğun dibine doğru renk değişimini farkediyormusun bu yüzgeç çürümesi erimesi başlangıcı diğerleriyle karşılaştırın resimden yanılmıyorsam yüzgeç erimesi tedavisi uygulayabilirsiniz, buna sebep genelde filtrelerin bakımsızlığı ve yetersiz su değişimi sonucu sudaki nitratın artması balıkların yanması suyun asit değerinin çok artması yakıcı hale gelmesi. Resimden yanılmıyorsam balığın kuyruk erimesi başlangıcı var yüzgeç erimeside denir.

Aşağıdaki linkte Yüzgeç erimesi başlığı altındaki konuları okursunuz:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melo48Çevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2015
İl: Mugla
Mesaj: 14
melo48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 10:37
Erime hiç tamamlanmadı ya böyle kuyruk düzleşiyor sonra balık saçma saçma yüzüyor sonrada ölüm gerçekleşiyor.Bu durum gerçekten canımı sıkmaya başladı yeni akvaryum yaptırdım 160 litre hevesim kaçıyor böyle olunca

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 11:13
Canlı doğuranlarda böyle sorunlar oluyor, bir sürü alacaksın önce onları bakteri arındırmasından geçireceksin, sonra o sürüye daha balı katmayacaksın üç nesil. Yani yavrunun yavrusunun yavrusu  gibi, yeni bir balık alıyorsun katıyorsun ondaki bir parazit bakteri bütün sürünü öldürebiliyor, yahut lepistesler kirli suya gelmiyor özellikle erkekleri kuyrukları hemen eriyor nitratı yüksek asitli sularda. 

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle : 

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir