Hangi Gübreyi Almalıyım?


bilgekeciÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2015
İl: Bursa
Mesaj: 110
bilgekeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2015 18:33
50 Lt bitkili tankta mayalı co2 kullanıyorum.
Cabomba elodea christmass moss anubias ve gül bitkileri bi kaç tane de pistia(su marulu) var.
Cabombalarda eski sürgünlerde sararma yapraklarda kopma sağlıksızlık gibi problemler var ama bu dallar yeni sürgünler veriyor sağından solundan ve çıkan sürgünler yeşil ve sağlıklı yeni sürgünler odlukça sağlıklı ama eskiler neredeyse tüm yapraklarını dökmüş durumda. Ve büyüme hızları çok iyi hatta kum içinden bile sürgün verdiler. Gül de aynı şekilde çok hızlı bi şekilde büyüyor ve fotosentezi de görüyorum. Ama genel bi sağlıksızlık durumu söz konusu eski yapraklar bunların da dökülüyor. Acaba adaptasyon için mi eski yapraklar dökülüyor?
Christmass moss ise koyduktan bi süredir hiç gelişim göstermedi şu an büyümeye başladılar ama fotosentez çok yok.
Anubias gelişim iyi yapraklarda delinmeler vardı ilk geldiğinde şimdi geçti ara ara fotosentez görüyorum.
Eledoaların bi kaç kökü çürüdü onları attım şimdi iyiler ilk geldiğinde üstünde çok fazla tüylenme vardı.

Tank yeni olduğu için su oturana kadar gübre kullanmak istemedim ama co2 ekledikten sonra gübre ihtiyacı doğdu sanırım. Akvaryumda daha önce hiç gübre kullanılmadı ve siyah hagen kum var.

Gübre olarak reeflower all inclusive, winra makro ve mikro sıvı gübre gibi gübrelerden almayı düşünüyorum. Bazı yerlerde bu makro mikro karışım olanların iyi olmadığını söylüyorlar. Acaba sadece potasyum ve mikro element mi almalıyım? Bitkilerimin daha canlı renklerde ve daha gür yapraklı olmasını istiyorum. Büyümelerinde bi sıkıntı yok çünkü. Bir de gülün alt yaprakları yeşilken üst yaprakları kırmızıya yakın ama öyle kıpkırmızı bir hali yok.

Sonuç olarak gübre ne almalıyım misket,diy sıvı gübre mi yoksa markalı ürünlerden mi? Ve hangi element gübrelerinden olmalı?
[EDIT]bilgekeci,2015-12-08 18:35:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selçukdurmazÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,44290[/C] [C]3,2,44290[/C] [C]2,3,44290[/C]
Kayıt: 23/02/2008
İl: Malatya
Mesaj: 670
selçukdurmazÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2015 21:08
Özetlemek gerekirse yapraklarda dökülme ve delinme sözkonusu buda genel olarak potasyum ve demir eksikliğini işaret ediyor.Temel belirtiler eski yaprakların sararıp ardından dökülmesidir. Çok aşırı eksiklik olmadıkça yeni çıkan yapraklarda belirti görülmez, sadece yeni yapraklar biraz daha zayıf yapıda olurlar.Makro besinlerinde bitki gelişiminde artı olarak etkisi zaten tartışılmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilgekeciÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2015
İl: Bursa
Mesaj: 110
bilgekeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2015 16:13
Yüzde 8 potasyum ve 0.40 demir içerdiği için reeflowers all inculisive aldım. Potasyum yeterli olur herhalde yetmezse demir ayrıca alırım. Gübreyi kullandıktan sonra tekrar yazarım umarım o eski yapraklar düzelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir