Hangi Balık Ne Tür Yem İster (!)


unknownÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2007
İl: Bursa
Mesaj: 18
unknownÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2007 14:10
Sık sık ne tür yem versem diye çevremize sorular sorduğumuz olmuştur. Ben de bu tür sorulrı çok sordum. Ama zamanla artık sıkılıyoruz çevremize sormaktan ve kendimiz bazı şeyleri bilmek istiyoruz. Burada hangi balık için ne tür yem kullanmamız gerektiği bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yararı olur.

Farklı beslenme tercihleri olan çok fazla değişik balık türü vardır. Eğer balığınıza yakından bakarsanız onun yaşamını destekleyecekhangi uygun yemi vermeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Örnek verecek olursak; dudakları yukarı doğru olan balıklar suyun yüzeyinde kalan yemleri tercih ederler. Dudakları düz, yatay olan balıklar suyun orta kısmından beslenmeyi tercih ederler. Dudakları aşağıya doğru olan balıklar ise genellikle suyun dibinden beslenmeyi tercih ederler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2007 14:44

Besin türleri ve bunların balıklara uygun kullanımı sera firmasının sayfasında (aşağıdaki linkte) ayrıntılı olarak verilmiş. İlgilenen arkadaşlar için;

 http://www4.sera.de/site/main.php?language=tr

buradan sol taraftaki menüden akvaryum başlığına ve ordan bu başlığın altındaki doğal olarak balıkların beslenmesi başlığına tıklayarak bilgilere ulaşabilirsiniz. Direkt linkini sayfada göstermediği için böyle anlatıyorum.

 

praksis2007-2-25 14:46:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir