HALSİZLİK VE RENK KAYBI


volkan çalışkanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2014
İl: Ordu
Mesaj: 505
volkan çalışkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 09:45
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:HALSİZLİK RENK KAYBI

Akvaryum Kapasitesi (litre):60L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:JAPON BALIKLARI,ÇOPÇÜLER VE VATOZ

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):22'C

Filitrasyon:İÇ FİLTRE(ŞELALE TİPİ)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: METİLEN MAVİSİ,DEEP FİSHVİTAMİN

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :10 GÜN ARA İLE SU DEĞİŞİMİ DİP ÇEKİMİ VB.






ARKADAŞLAR
Balıklarım hareketsiz görünüyor japon balığı olduğu halde kumla bile oynamıyor
renk kaybıda var sizce ne olabilir ve çözümü nedir? balıklarımı çok seviyorum hastalanmasını istemiyorum.................
CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2014 10:27
Önceki bir konunda olan sorunlara karşı önce şunları ekilyorum sonra devamını sona yazacağım.
Suda bazı balıklara dokuna şeyle rolur nitrit, nirat gibi filtrelerin aşırı dolması kirlenmesi gibi. Nitrit, nitrat arttığında balıklar böyle sürtünmeler yapabilir, yahut beyaz benek veya bazı solungaç parazitleri gibi. Beyaz benek paraziti kendini balığın kuyruğunda gövdesinde basında şöyle gözükür, bu beyaz benek paraziti aynı masaya dök bak tuz tanesi gibidir renk olarakta şekil olarakta aynı öyle görürsün balık üzerinde dediğim bölgelerde bunlardan varsa belki elinde vardır metilen mavisi ilacı ismi değişik olur contra markası, deep markası ise deepfix deepdezopur diye geçer ama genelde bu ilacın atı içerdiği elementten dolayı metilen mavisi diye geçer suya damlattığındada suyu maviye boyar onun için mavi denmiştir. Bundan kullanma talimatına uygun kullanabilirsin akvaryumuna beyaz benek paraziti görürsen. Yoksa Ozaman bilki sudaki nitrit nitrat denen balıkları rahatsız edici elentler çoğaltı bunuda su değişimiyle uzaklaştırırsın akvaryumundan haftada bir mutlaka 1/3 - 1/4 gibi kirli suyu akvaryumundan çek yerine taze su ekle. ve İç filtrenin süngerinide her hafta temizle, akvrayumdan bir miktar su al filtrenin süngerini çıkar bu suya sok elinle sıkarak temizle pisliklerden arındır yerine geri tak, akvaryuma ekleyeceğin suda çeşme suyu kullanacaksan hemen kullanma çünkü çeşme suyunda klor olur bu balıklara zararlı onu ağzı açık kapta kullanmadan 2 gün dinlendir en az sonra kullan, akvaruyma ekleyeceğin suda akvaryum ısısına yakın olsun bunuda ekleyecegin suya biraz sıcaksu ekleyere kaz az parmağında bir akvaryum suyuna sokarsın birde ekleyeceğin suya sokarsın birbirine yakınsa kullanabilirsin gibi. Balıklarının direncini arttırmak içinde elindeki vitamin sıvısından balık vitamini sıvısından balığın yemlerine haftada birkaç kez yemleri vermeden önce üzerine yemleri 2 damla damlatabilirsin. Arada su değişiminden sonra uygun dozda akvrayum suyunada damlatabilirsin, örneğin 50 litrelik akvaryumun varsa buna 10 damla damlatabilirsin su değişimi yaptığın gün.

Balıklarındak kabızlıkta olabilir halsizlik varsa bir köşede dibe yakın çöker olduğu yerde salınır. Balığa verdiğin yem biktarıda önemli sabah akşam sadece bir gözünün büyüklüğüned bir yemi ufalayan yeterli balık başına, yeme geliyorsa balığına haşlanmış sebze versen iyi olur kabızlıktan kurtarır, birkaç yaprak ıspanağı kahve cezvesine koy kaynak kendini salınca koparıp verisin balıkların yer kabızlık geçer. Yahut haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soy içini at yesinler. Bakkalda cam kavanozda satılır 3 Tl yarı haşlanmış bezeye yazar yumuşaklarından kabuğunu soyup balık başına 1-2 tane verebilirsin o öğün yem verme. Bu aralar yeme geliyorsa balıkların bu haşlanmış sebzelerle besle 1-2 gün düzelmişse demekki kabızdır.
İkincisi akıntı aşırı bir akıntı varsa akvrayumda iç filtre balıkları rahatsız ediyorsa buda balıkları rahatsız eder. 50 litre bir akvrayum kullanıyorsan örneğin kullanacağın iç filtrenin debisi 4 misli olmalı yaklaşık biraz yukarısınıda bir şekilde kullanırsın 50 litreni n4 misli ne yapar 200 iç filtrenin motor kısmında bu şöyle yazar etikette Qmax: 200 L/H . 50 litrelik bir akvaryumda en fazla 350 debilik bir iç filtre bir şekilde kullanırsın. Senin debin kaç bakarsın fazlaysa aşağıdaki resim gibi konumlandır iç filtreni arka cama yapıştır akıntı öne vursun. Sol yada sağ yana yapıştır onlar diğer tarafta rahat yüzsünler.


mesutok2014-03-29 10:28:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir