Hagen Aqua Deco Testi Aşama Aşama - Yeni Alacaklar


AliKURTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 15/08/2018
İl: Kirsehir
Mesaj: 2188
AliKURTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2019 19:04
[QUOTE=pekozgur]Ögetay beyin söylediklerine katılıyorum.

Ali bey biraz olayı ajite ediyorsunuz.

Onur beyin de söylediği ters bir şey yok.

Aslında hepimizin şikayetçi olduğu nokta malzemelerin pahalılığı. Ancak en iyisini yapmak istiyorsak olması gereken de malzemeye biraz daha fala para ayırmak.

Akvaryumu kendiniz yapabilirsiniz, filtreyi, aydınlatmayı, gübreyi... hatta hobi diyorsanız bunların bir kısmını kendinizin yapması da gerekiyor bence ki emek arttıkça keyif artsın.

Ama taban malzemesini kendimiz yapamıyoruz maalesef. Aslında onun da yolları var da astarı yüzünden pahalıya gelir. Amazonia, oliver Knott'da o toprağı doğadan bu şekilde toplamıyor. Bir yöntem bulmuşlar ki biraz araştırılsa onu da bulabilir (ki benim aklımda bir iki düşünce var) ve kendimiz yaparız da atıyorum minimum miktar deneme yanılma maliyeti derken akı gökünü kurtarmaz.

Böyle olunca başarı isteniyorsa ve emek harcanacaksa buna değecek sonuçlar almak için masraf kaçınılmaz oluyor. Kaçınıldığı noktada da "ucuz etin yahnisi" oluyor. Yavan oluyor, tat vermiyor.

O yüzden ucuza kaçmamak, kaçacaksak da en azından deneyip sonuç alanların yaşadıklarından ders çıkartmak lazım.

Yaklaşık 5 yıldır bir akvaryumumunda tabanda siyah kum var. Başlıkta bahsedilen marka değil. Poşeti maalesef durmuyor ama çok memnunum.

Ama bu kum "demir içerikli" değil. Suya demir vermiyor ki vermesin de zaten. Bu kumun sağlıklı kullanımını altına Aquabasis serilmiş halidir ki yaklaşık 1cm kalınlığında bir Aquabasis taban ile 3 yıla yakın köklü bitkilerim gayet güzel sonuçlar verdi, tabanı bozmadan uzun süre kullandım. Sağlıklı olanını herkese tavsiye ederim.

Ama sağlıklı olanı hangisi derseniz maalesef biraz deneme yanılma gerektiriyor.

Herkese keyifli hobiler diliyorum.[/QUOTE]

Özür dilerim, ben konuyu kapattım üzerine konuşmak istemiyorum. Sadece şunu eklemek istiyorum. Aslında herkes kendince haklı bu konuda, kimsenin bir suçu yok. Suçu ekonomi ve klavyeden konuşmaya buluyorum çünkü insanlar klavyeden kendilerini tam manasıyla ifade edemiyor hep birşey eksik kalıyor o eksiklikte sen art niyetli düşünmesen de karşı taraf anlatılanları kendini suçlar niteliğinde düşünüyor. Yüz yüze konuşmak her zaman tartışma konularında daha faydalı ve yerinde oluyor.

Beğenenler: [T]217331,lazarusv20[/T][T]163906,pekozgur[/T][T]218606,deore79[/T]
+1: [T]217331,lazarusv20[/T][T]163906,pekozgur[/T][T]218606,deore79[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir