Golden kazumba / katoto / duboisi ve ikola yeni fotolar sayfa 10.


COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 02:07
Fotoğraf: Bol bol var.

Boyut (cm): Tanklar: 150*60*55h 2 adet , sump 125*45*40h.
 
Kapasite (litre): Tanklar; brüt 495lt, sump brüt 225lt. 
   
Canlılar: Daha sonra eklenecek tropheus düşünüyorum.
 
Malzemeler:  
Elektrikli sistem: New Jet 4500 sump motoru, Eheim Jager 300w. ısıtıcı, aydınlatma 25w simit tipi tasaruflu ampul (oda ışığı).
Dekor ve taban malzemesi: Her iki tankta 20 şer kg kullanılmak üzere toplamda 40kg 0 numara mercan kumu, dekor olarak Ali Usta'dan hediye olarak aldığım fosil kayalar ve yaz tatilinde memleketimden getirdiğim doğal kayalar.
Sump malzemeleri: Eheim substrat pro 5lt, Eheim mech 4 lt, biyolojik toplar 5lt, biyolojik süngerler ve Sera elyaf.
Ve son olarak ısı yalıtımı için strafor plakalar.                                   

Akvaryum Bakımı: Haftada 1 kez olmak üzere canlı yüküne göre en az %10 en fazla %20 su değişimi düşünülüyor.Sumpta haftada bir elyaf değişimi. 

Kullanılan Yemler:Tetra phyll, Tetra pro vegetable, Sera flora, Sera spirulina tablet, Tropical spirulina süper forte flake, Tropical spirulina süper forte granür, NLS  cichlid formula ,NLS Thera-A, NLS h2o stable wafers, grow formula, Dainichi veggie fx baby, Dainichi veggie fx small,Osi spirulina flake, JBL spirulina flake , Hikari ciclid excel.   

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Epsom tuzu, sodyum bikarbonat, gerektiğinde Sera Aquatan ve nitrivec.
 
Evet Arkadaşlar baktık ünlü iş adamları artık 10. katta bahçe yapmaya başladı, bizde 3. katta bahçe yapamıyoruz bari eve 2'li set kuralım dedik.  Şaka bir yana bu setin kurulum projesi yavru tankı kurmayı düşünürken birden kafamda yanan ampülle başladı.Yavru için kuracağım sistemde yaktığım elektrik maliyetini hesapladım sonra bu sistemde yakacağım elektrik maliyetini hesapladım arada fazla bir fark çıkmayınca bu iş olur dedim ve kurulumdan beri yanımdan eksik olmayan her türlü fikir alışverişinde bulunduğumuz Recep (kwinston) kardeşimle birlikte atladık arabaya doğru Ali Ustanın mekanına.Recep Kardeşime birkezde burdan teşekkür ederim.
 
Aslında çok üst düzey bir set istemedim görüntüden çok amacına yönelik ve maliyeti düşük bir set yaptırmaktı amacım bu yüzden tanklarda kapak yaptırmadım, sadece buhar sürgü camları var.Profil setin alt kısmını ise ses ve nem olayından dolayı mobilyayla kaplattım öne bakan kısımlarda bütünlük bozulmaması için yine mobilyayla kaplandı.Profilin ortasında kuşaklar mevcut yani güvenlik açısından önlemler alındı.Tankların altında profile sabit şekilde monte edilmiş  basıncı eşit dağıtması için 10mm kalınlığında suntalam kullanıldı yine bunun üzerine 6mm kalınlığında strafor atıldı.Tanklar ve sumpın kenarları paslanmaz çelikle kaplandı bu benim için çok önemliydi hem sürgü camların rahat hareket etmesi açısından hemde kapak olmadığından dolayı dıştan gelen darbelere karşı. Gerisi malum Ali ustanın ve ekibinin işçiliğiyle ortaya beklediğimden çok daha iyi bir ikili set çıktı.Kendilerine burdan birkez daha teşekkürlerimi iletiyorum.
 
E tabi bu seti görünce beni evden atmayıp akvaryum hobimi herzaman olumlu bir şekilde karşılayan biricik eşimede sonsuz teşekkürlerimi sunarım.İyiki varsın hayatım... 
 
 
Şimdi bu anlattıklarımı fotoğraflarla desteklemeye çalışayım .
 
Tankların ve sumpın ham hali.
 
Ali Usta iş üstünde .
 
 
 
 
Profil kaynatılırken.Profiller 4*4cm.
 
 
 
Mobilya kısmı boyanırken.
 
 
Ve ustaların sahneden çekildiği, olayı benim devraldığım an.
 
Yüzlerde tebessüm ile tatlı bir yorgunluk sezinleniyor eeeee kolay değil 3. kata çıktı bu set.Bu arada ben fotolarda yokum.
 
 
Gelelim şimdi kurufasulyenin faydalarına.
 
İlk olarak sump ve detaylarından başlayalım.Burda Güven(GÜVEN) Abinin katkısı büyüktü, özellikle karanlık oda çok yaratıcı bir fikirdi kendisine birkez daha teşekkürlerimi sunarım.Sumpın Ölçüleri 125*45*40h olarak tasarlandı.Sırasıyla bölmeler; 20cm ilk temizleme bölmesi / 35cm yavru bölmesi / 15cm ikinci temizleme bölmesi/ 5 cm ısıtıcı bölmesi/ 10 cm yağmurlama bölmesi ve son olarak 40 cm kafa motoru bölmesi.Detayları fotoğraflarla inceleyelim. 
 
Mobilya kısmının içinde sump.Dikkatli gözler ilk bölmenin karartıldığını hemen görecektir sebebi dış filtre mantığında olduğu gibi karanlık ortamda yaşayan bakterin tutunmasını sağlamak.Bu bakterilerin döngüye çok büyük faydası var.
 
Suyu üsten karşılayan bölümlerde suyun homojen dağılması için delikli pleksi kullanıldı.Bu önemli bir detay çünkü su diğer türlü sadece süngere ilk temas ettiği yerden emilmeye başlanıyor buda düzgün bir temizliğe olanak vermiyor.
 
Karanlık odanın etrafı ayrı kaplandı yine üstüne ışık geçirmeyen pleksi kapak yapıldı malum üstende ışık almaması lazım.Delikli pileksi burdada var.
 
 
Burasıda yavru bölmesi.Yavruların kaçmaması için buralarda da pleksi kullanıldı  kale suru şeklinde kesilip su geçiş yerlerine monte edildi.Gözden kaçıranlar için bu bölmenin ölçüleri 35*45*40h yani brüt 63lt.
 
Genel görünüm.
 
Altan su geçişi.
 
Üsten su geçişi.
 
Gelelim sump malzelerine ve dizilimine.
 
Süngerler, bioballar hariç biyolojik ve mekanik filtrasyon için Eheim ve sera ürünlerini tercih ettim.Sistemde 5lt Eheim substrat pro ve Eheim 4lt mech var.Bu ihtiyacımı en ekonomik olarak Eheim 2080 media set alarak karşıladım, aksi takdirde parça parça şeklinde 2 kat fiyat tutuyordu.
 
Eheim set.
 
Buda malzemelerin dizilim şekli.Altan üste doğru sırasıyla; biyolojik sünger, substrat pro, biyoloijk sünger, bioballlar, mech, biyolojik sünger, pileksi ve en üste elyaf.Bu arada substratı ve mechi tül torbalara yerleştirdim müdahale etmem gerektiğinde çok büyük kolaylık olacak.İlk bölmede yani karanlık odada da malzemeler ve dizilim aynıdır. 
 
Ek olarak yağmurlama bölmesi enden ve boydan bilerek dar tutuldu.Dar tutulmasının iki sebebi var.Birincisi elektrik kesintilerinde su yükseldiği zaman kuru bakterilerin su içinde kalmaması, ikincisi üsten gelen suyun  pleksi sayesinde dar alanda homojen olarak dağılması.
 
Buda  malzeme dolu olarak genel görünümü.Sumpın üstüde buhar sürgü camlarıyla kapalı.
 
Birazda tanklardan bahsedelim.
 
Tanklar 150*60*55h ölçülerinde ikiz olarak tasarlandı.Kuleler önden bakınca sol tarafta diğer tarafları duvara bakıyor.Sumpla orta tank arasında 20cm, orta tankla üst tank arasında 25cm, üst tankla taban arasında 40cm boşluk var buda gerekli müdahaler için bana fazlasıyla hareket imkanı sağlıyor.Toplamda ise setin yerden yüksekliği 2.13m.Tankların kenarları aynı sumpta olduğu gibi paslanmaz çelikle kaplandı.Tankların tam ortasında üstlerde  bir kuşak daha var böylelikle sürgülü camlar önden arkaya doğru çok kolay şekilde açılıp müdehale edilebiliyor.
  
 
 
Üst tanka su sağ köşeden basılıyor sol taraftan kuleden alt tanka geçiyor buraya kadar herşey normal bilindik şeyler.Su altta geçerken burda devreye ben girdim ve üst kuleden inen suyun alt tanka direk olarak inmesini istemedim.İlk söylediğimde Ali usta biraz şaşırdı ama ben mantığını anlatınca bana hak verdi.Suyu hortum sistemiyle diğer tarafa indirerek hareket kazandıyorum.Sumpta dahil olmak su sürekli ''S'' çiziyor böylelikle orta tankta daha az ölü nokta kalıyor ve ekstra bir sirkülasyon motoru kullanmak gerekmiyor.
 
Duyar gibi oldum bir çoğunuz bu hortum yerine daha hoş görüntülü sabit pvc boru sistemi kullanılabilirdi diyor sanki ama bununda ayrı bi amacı var.Orta tankta meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzlukta hortumu direk sumpu indirebileceğim ama sabit sistemde mutlaka sıkıntı yaşayacaktım.
 
 
Isı yalıtımı için üst tankın ve ortan tankın 3 tarafını  straforlarla kapladım.Duvara bakan kısımlar sabit iken kulelerin olduğu boşluğa bakan kısımlar çıkabilir şekilde ayarlandı.
 
 
Bu pembe kısımlar kuleleri kontrol etme, kuleleri temizleme vs... gibi gereken durumlarda çıkabilecek şekilde ayarlandı.
 
Burda var.
 
Burda strafor yok.Evet dikkatli gözler yine bir detay yakaladı.Gördüğünüz gibi kulelerde ekstra boru uzantıları yok niye mi yok? Brozan  gibi sesi çoğaltmasın diye eklenmedi.Ek olarak sump deliklerine eklenen pvc  boru sisteminin kenarına strafor giydirdim ve ek olarak suyun indiği cama sünger yasladığım.Bu şekilde süngerden süzülerek inen su direk suya temas etmediği için iki taraflı olarak sesi azaltıyor, şırıtlı sesi duyulmuyor.Kulenin içindeki cama yaslanan sünger kaymasın diyede yine ek bir sünger parçası destek olarak kullanıldı.
 
 
Durun daha bitmedi .İşte son icadım strafordan ses kesici.Görüldüğü gibi kulenin üstünde kalan sürgü camda kablo hortum vs... gibi malzemelerin geçmesi için bırakılan boşluğuda kapattım ses bakımından oldukça işe yaradı.
 
Son olarak kayalarıda ekledim suyu dinlendirmeye başladım.Yaklaşık 2 hafta boş çalışacak sonrasına bakacağız.Dekor bilerek zayıf tutuldu çünkü balık yakalaması zor olacaktı özellikle tropheus gibi hareketli ve daha az müdahale isteyen bir balık besleyeceğim için.
 
Üst tank fosil kayalar.
 
Alt tank, memleketimden getirdiğim doğal kaya parçaları ile yine basit bir şekilde dekore edildi.Kayalara baktıkça memleketim aklıma geliyor öyle iç çekiyorum, ah gurbet zalim gurbet.
 
Son olarak yüksekliği 2.13m. olan sete merdiven olmadan uzanmak imkansızdı malum 1.75m boyunda adamım ben.
 
 
 
  
 
Şimdilik bu kadar.Değişiklik oldukça ve aklıma geldikçe detayları eklemeye devam edeceğim.
 
Herkese saygılar,selamlar...
COBRA2011-06-02 00:35:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 02:41
Merhaba tebrikler çok hoş bir sistem benimde hep hayalimde böyle bir sistem var.Bakalım zaman gösterecek yapıcam olacak mı?Yoksa yapamıcam yalan mı olacak.Hangi türü beslemeyi düşünüyorsunuz.Yazıları tam inceleyemedim yazdıysanız kusuruma bakmayın.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abdullah07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 915
abdullah07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 09:02
Mükemmel bi sitem olmuş hayallerimize tercuman olmuşsunuz . şahis olarak benimde böyle bir sistem hayaşim var ama hgerhalde eş yönünden sizin kadar şanslı değilim.
 
ama baskın basanındır diye bi söz var o misal aniden halletmek lazım.  tek sump motorundan eşit olarak nasıl iikiye ayırdınız acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 09:04
Abi süper olmuş. Hayırlı olsun .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 09:05
Kerem bey çok güzel ve hoş bir set olmuş.Tebrikler sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bar0nÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1882
bar0nÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 09:43
Gerçekten özenilerek yapılmış iyi bir örnek olmuş maşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 10:08
Kerem Bey öncelikle tebrik ederim. Güzel bir sistem olmuş. Artık balıklarında olduğu resimleri bekliyoruz..:) Yanlız benim sormak istediğim bir şey var. Bu işin maaliyeti nedir acaba? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozantaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 94
ozantaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 10:36
Tek kelimeyle mükemmel ve kaliteli işçilik yolunuz açık olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tremusaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 499
tremusaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 12:22
  Memlekette çok önemli. 1 metrelik akvaryum yaptırmak istedim ,yaptırdığıma pişman olacağım şekilde teslim aldım. İstediğim gibide yapamadılar. Böyle komplike bir girişi kimse yapamaz burada heralde. Boyalarına kadar ben atmıştım. Ustaların da eline sağlık. Hakkaten özenmişler.tremusa2011-02-09 12:34:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirli81Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2009
İl: Bursa
Mesaj: 336
izmirli81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 12:52
Kerem Bey cok iyi bir işe imzanızı atmışınız tabii eşinizin olumlu tavrıda bunu gercekleştirmenizde büyük bir katkısı vardır Benim eşim ; bırakın  iki katlı seti eve getirme teşebbüsünü hoş karşılamasını evdekileri dışarı atmanın planlarını yapıyor Bir gün işten geldiğinde balıklarını yerden toplarsın kırayımda akvaryumunu gör sen deyip duruyor Eve kurmuş olduğunuz ikili sette  tropheus türü beslemeyi düşünüyorsunuz.Umarın istediğiniz herşey yolunda gider ve bol bol yavrularını alırsınız.Sağlıklı balıklar sinansener2011-02-09 12:54:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deepseapetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 267
deepseapetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 13:38
Hayırlı olsun KEREM bey.Gördüğüm kadarıyla pis su üstteki akvaryumdan alttaki akvaryuma taşıyor, alttaki akvaryumdanda sumpa. Bu şekilde değildi üstteki akvaryumunuzun suyunu direk sumpa taşırsanız daha iyi olucağını düşünüyorum ve her akvaryuma bağımsız vanalı temiz su tesisatı yaparsan daha iyi ve verimli olucağını düşünüyorum. Güle güle ve sağlıklı bir şekilde eskitirsiniz inşallahTebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem akvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 30/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 62
Erdem akvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 14:03

Hayırlı olsun kerem abi her şeyi ince düşünmüşsün tebrikler inşallah tanklarında bol bol yavru alman dilegiyle.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kwinstonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 684
kwinstonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 21:36
Kerem’cim bana bu fikri açtığında aklımda bir şeyler canlanmıştı ama bu kadar güzel ve şık olacağını hiç tahmin etmemiştim açıkçası.Göz%20Kirpma İkili set diyince aklıma hep klasik ikili setler geliyordu bu set üstünde daha dekoratif daha işlevsel bir şey oldu açıkçası ikili set diyip geçme.Thumbs%20Up Kardeşim arkadaşların dediği gibi kafa motorundan gelen suyu 2’ye bölüp hem üstte hem altta verme konusunda biraz daha kafa patlamamız gerekecek. HimmmFikir kesinle mantıklı ama nasıl yaparız eşit miktarda su nasıl her iki tanka da tek kafa motoru ile pompalanır.Kafasi%20Karismis Bu konuda da arkadaşlardan fikirler alırsak çok daha güzel olacağına eminim.Tebessüm Tekrar hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Bu tanka konulacak şanslı balıkları sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 00:35
[QUOTE=pckobat]Merhaba tebrikler çok hoş bir sistem benimde hep hayalimde böyle bir sistem var.Bakalım zaman gösterecek yapıcam olacak mı?Yoksa yapamıcam yalan mı olacak.Hangi türü beslemeyi düşünüyorsunuz.Yazıları tam inceleyemedim yazdıysanız kusuruma bakmayın.İyi forumlar...[/QUOTE]
 
Merhabalar Fatih Bey,
 
Aslında bu tankı bende uzun zamandır hayal ediyordum en sonunda hayallerimin peşinden gidecek zamanım ve olanığım oldu. Zaten herşey hayalle başlar gerisi imkanlar dahilinde zamanla olur.Benim için uygun zaman gelmişti kurdum, inşallah sizin içinde gelir.Tür olarak tropheus düşünüyorum.
 
 [QUOTE=abdullah07]Mükemmel bi sitem olmuş hayallerimize tercuman olmuşsunuz . şahis olarak benimde böyle bir sistem hayaşim var ama hgerhalde eş yönünden sizin kadar şanslı değilim.
 
ama baskın basanındır diye bi söz var o misal aniden halletmek lazım.  tek sump motorundan eşit olarak nasıl iikiye ayırdınız acaba?
[/QUOTE] 
 
Abdullah Bey merhaba,
 
Sistem tam olarak mükemmel olmasada idare eder şekilde istediğime yakın oldu.Birkaç düşünmem gereken detay daha var onlarıda tecrübe ederek balıklar eklenmeden çözmeyi düşünüyorum.Su kafa motorundan ikiye ayrılmıyor; önce üst tanka, ordan gelen su orta tanka, ordanda sumpa iniyor sonrasında temizlenip geri üst tanka basılıyor.Zaten sistemdeki en büyük sıkıntı burda.Üst tanktan alt tanka inerken su direk indiği için kaba parçalar orta tanka inecek şekilde, onuda kulede basit bir temizleme sistemiyle ayrıntıya girmeden çözmeyi planlıyorum.
 
Eş bakımından haklısınız oldukça şanslıyım ama bu işler tek taraflı olmuyor malesef.Benim isteklerimin yanında eşimin isteklerinide çözüme ulaştırmak gerekiyorGöz%20Kirpma
 
[QUOTE=bjk06]Abi süper olmuş. Hayırlı olsun .[/QUOTE]
 
Teşekkürler Buğra.Umarım tropheusların iyidir.
 
[QUOTE=tangofen]Kerem bey çok güzel ve hoş bir set olmuş.Tebrikler sağlıklı balıklar[/QUOTE]
 
Üzeyir Bey teşekkür ederim.İşçilik kaliteli olunca ortaya güzel bir set çıktı.
 
[QUOTE=bar0n]Gerçekten özenilerek yapılmış iyi bir örnek olmuş maşallah. [/QUOTE]
 
Mustafa Bey evet setin her safhasında gerekli özveriyi ve özeni göstermeye gayret ettik, ufak tefek sorunlar hariç bende iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.
 
 [QUOTE=akiF]Kerem Bey öncelikle tebrik ederim. Güzel bir sistem olmuş. Artık balıklarında olduğu resimleri bekliyoruz..:) Yanlız benim sormak istediğim bir şey var. Bu işin maaliyeti nedir acaba? [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Akif Bey;
 
Balıkları inşallah şubat sonuna doğru tanka ekleyeceğim o zaman güncel fotoğraflara tekrar karşınızdayım.Maliyet için özelden yazıyorum.
 
QUOTE=ozantaylan]Tek kelimeyle mükemmel ve kaliteli işçilik yolunuz açık olsun. [/QUOTE]
 
Ozan Bey teşekkür ederim.Ben istediklerimi Ali ustaya belirttim o ve ekibide gerçekten başarılı bir performans ortaya  koydular.Açıkçası ben en başta daha basit düşünüyordum ama işçiliğin kalitesi ürünün kalitesini belirledi.
 
[QUOTE=tremusa]  Memlekette çok önemli. 1 metrelik akvaryum yaptırmak istedim ,yaptırdığıma pişman olacağım şekilde teslim aldım. İstediğim gibide yapamadılar. Böyle komplike bir girişi kimse yapamaz burada heralde. Boyalarına kadar ben atmıştım. Ustaların da eline sağlık. Hakkaten özenmişler.[/QUOTE]
 
Adem Bey haklısınız bu konuda bizler başkentte yaşamanın avantajlarını iyi kullanıyoruz.Gerçekten ufak illerimize göre işlerini iyi yapan firmalar oldukça bol Ankara'da.Bu arada bilginiz olsun Ali usta Türkiye'nin her tarafına tank gönderiyor.
[QUOTE=sinansener]Kerem Bey cok iyi bir işe imzanızı atmışınız tabii eşinizin olumlu tavrıda bunu gercekleştirmenizde büyük bir katkısı vardır Benim eşim ; bırakın  iki katlı seti eve getirme teşebbüsünü hoş karşılamasını evdekileri dışarı atmanın planlarını yapıyor Bir gün işten geldiğinde balıklarını yerden toplarsın kırayımda akvaryumunu gör sen deyip duruyor Eve kurmuş olduğunuz ikili sette  tropheus türü beslemeyi düşünüyorsunuz.Umarın istediğiniz herşey yolunda gider ve bol bol yavrularını alırsınız.Sağlıklı balıklar [/QUOTE]
 
Sinan Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Eş konusuna gelince hani derler ya ''Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır'' diye bizimkiside öyle diyelim.Eşim gerçekten balıkları seven ben evde yokken yemlerini veren ağzı dolu balıklarmı takip eden kısaca bu hobide bana her konuda yardımcı olan bir eş.Bu arada size ufak bir taktik kendinize balık yada tank alırken eşinizede ufak hediyeler bakın herşey nasılda yolunda gidiyorGöz%20Kirpma.
 
[QUOTE=deepseapet]Hayırlı olsun KEREM bey.Gördüğüm kadarıyla pis su üstteki akvaryumdan alttaki akvaryuma taşıyor, alttaki akvaryumdanda sumpa. Bu şekilde değildi üstteki akvaryumunuzun suyunu direk sumpa taşırsanız daha iyi olucağını düşünüyorum ve her akvaryuma bağımsız vanalı temiz su tesisatı yaparsan daha iyi ve verimli olucağını düşünüyorum. Güle güle ve sağlıklı bir şekilde eskitirsiniz inşallahTebessüm[/QUOTE]
 
Oğuzhan Bey merhabalar; 
 
Başta belirttiğim gibi bu sistemi düşük maliyetli amacına yönelik bir sistem olarak düşündüm o yüzden özellikle boru tesisatında çok detayına girmedim.Girilse iyi olurmuydu elbette iyi olurdu ama dediğim mailyeti ön planda tuttum kendi limitlerimi fazl aşmak istemedim.Dediğiniz gibi sistemde ufak tefek sorunlarım var haklısınız ordaki detayı yakalamışsınız sizi tebrik ederim.Bu sorunu kulede suyu şişirmeden basit ama iş görür sünger yöntemiyle çözmeyi planlıyorum.Kulede kaba pisliği yakalarsam çok sorun olacağını sanmıyorum çünkü balık yükünü az tutmayı düşünüyorum.Yinede bakalım zaman ne getirir ne götürür bilinmez.Bu arada Afrikadan gerçekleştirdiğiniz ithalatlar için sizi ve Metehan Bey'i ayrıca tebrik ederim, Ülkeye kazandırdıklarınız ortada başarılarınız artarak devam etmesini diler son olarak iyi dilekleriniz teşekkür ederim.
[QUOTE=Erdem akvaryum]

Hayırlı olsun kerem abi her şeyi ince düşünmüşsün tebrikler inşallah tanklarında bol bol yavru alman dilegiyle.

[/QUOTE]
 
Erdem kardeşim iyi dileklerin için çok sağolasın.Hadi bakalım ben tankı kurdum sende balıkları getirde yerinde görerek alalım.
 
 
[QUOTE=kwinston]Kerem’cim bana bu fikri açtığında aklımda bir şeyler canlanmıştı ama bu kadar güzel ve şık olacağını hiç tahmin etmemiştim açıkçası.Göz%20Kirpma İkili set diyince aklıma hep klasik ikili setler geliyordu bu set üstünde daha dekoratif daha işlevsel bir şey oldu açıkçası ikili set diyip geçme.Thumbs%20Up Kardeşim arkadaşların dediği gibi kafa motorundan gelen suyu 2’ye bölüp hem üstte hem altta verme konusunda biraz daha kafa patlamamız gerekecek. HimmmFikir kesinle mantıklı ama nasıl yaparız eşit miktarda su nasıl her iki tanka da tek kafa motoru ile pompalanır.Kafasi%20Karismis Bu konuda da arkadaşlardan fikirler alırsak çok daha güzel olacağına eminim.Tebessüm Tekrar hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Bu tanka konulacak şanslı balıkları sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Göz%20Kirpma [/QUOTE]
 
Valla Recep bu işin sonu ne olacak bilmiyorum ben seni sen beni gaza getirip duruyoruz, hadi hayırlısıTebessüm.Biliyorsun bu sette çok kafa yorduk yormayada devam edeceğiz geliştirebildiğimiz yere kadar kafa yormaya devam.Kafa motorundan gelen suyu ikiye bölme oldukça detaylı bir iş şuan vakit ve nakit darlığından bu planı rafa kaldırmak zorundayım ama ilerde uygulanabilirliğini incelemek gerekir.Şimdilik üst tanktan gelen suyu kulede filtreleyip alt tanka geçirebilirsem sorunum çözülmüş olacak bu işide çok detayına girmeden su geçişini engelemeyecek şekilde kalın gözenekli süngerle çözmeyi planlıyorum.Balıkları bakalım ay sonu gibi ekleyebilirim, tekrar teşekkür ederim. 
COBRA2011-02-10 00:37:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir