Gökkuşağı hasta


ekulluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 981
ekulluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 22:22
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Ana tanktayken sürekli arkalarda bitki diplerinde dolaşma, sürekli ağzını açıp kapıyor, yem yemeye pek çıkmıyor belki yanına kadar inen olursa yiyordur. Eskiden renkleri çok güzelken şimdi sanki pulları kabarmış gibi ve tam emin değilim (nasıl olduğunu bilmiyorum çünkü) üzerinde minik beyaz noktacıklar var gibi.

Akvaryum Kapasitesi (litre): Ana tank 200 litre şuan içinde bulunduğu karantina tankı 20 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Gurami, Sae, Cüce Vatoz, Elma Salyangozu, Çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Azonun sıvı testiyle ölçtüğüm kadarıyla ph 6.5 ile 7 arasında, sıcaklık 25 derece.

Filitrasyon: Lifetech 825 ve Eheim 2012

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Ana tankta hiçbir kimyasal yok, balık şuan karantina tankında 20 litreye tam dolu olmayacak şekilde 1 çay kaşığı kaya tuzu ve 4 damla metilen mavisi damlattım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 40 litre kadar su değişikliği yapıyorum, en son geçen hafta bitki ekmiştim onun dışında bir müdahale yapmadım. Gündüzleri 10-12 saat kadar ışık yanıyor. Diğer canlılarda hiçbir sorun yok. Bu balığı da 4 tane aynı cinsiyle beraber yaklaşık 1 ay önce aldım, diğer 3 tanesinin renkleri yerinde ve mutlular en azından şuan farkedebildiğim bir sorunları yok.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minezih2001Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2010
İl: Agri
Mesaj: 35
minezih2001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2010 13:28
Su değişimini %10 yapmanız yeterli, eklediğiniz su güzelce dinlendirilmiş ve biyolojik olarak hazırlanmış olsun, birkaç gün onceden bir miktar akvaryumdaki eski su ile bakteri aşılama da yapabilirsiniz, tetra veya seranın su hazırlama ilaçlarından da kullanabilirsiniz. Bir de, bitlikeri çok güzel dezenfekte etmeniz gerekiyor, boz tuzlu suda bekletin, iyice yıkayın, dezenfektanlı suya da yatırabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir