Gerçek (ithal) Arka Fonların Yapımı (Video Sayfa:2)


kayserili-38Çevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 43
kayserili-38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 22:34
[QUOTE=Foai]Herkese selamlar, yukarıda bahsi geçen Frank'in sitesinde ( fmuller.com ) bahsi geçen kayrak taşlarıyla yapılan arka fonu henüz 3d fonlar piyasada bulunmuyorken yapmıştım.Kendisi de sağolsun makalesinde referans vermiş adımı kullanarak... 

Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken nokta kalınlığı fazla olan kayrak taşlarını en altta kullanmak ve yapıştırma işlemine en alttan başlamak gerekmesi. Belki kayrakların altında farklı yükseklikte katmanlar kullanarak 3d etkisi arttırılabilir. 

Çimento kullanılan arka fonlarda eğer üzeri başka bir madde ile kaplanmaz ise suya salınım olacaktır ve bu salınım ph'ı arttıracaktır. Afrika türlerinde istenilen birşey olsa da düzgün şekilde temizlenmemiş, suyun içinde dinlendirilmemiş çimentolu fonlar,  ph'ı 9'un üstüne çıkarabildiğini duymuştum. Bu şekilde arka fon kullanan arkadaşlar elektronik ph metre ile aralıklarla ölçüm yaptılar mı merak ediyorum...

Bu aralar ben de arka fon aramaktayım , etrafı pisletme lüksüm olmadığı için strafor benim için uzak bir seçenek. Belki hazır yapılmış ticari arka fonları deneyebilirim ancak bunların da fiyatları mantık dışı. Bu aralar düzgün iş çıkaran ve sipariş ile arka fon yapan birilerini aramaktayım. 



  
[/QUOTE]
https://picasaweb.google.com/101112582659688550598
kayserili-382012-12-03 22:34:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 16:44
Nasıl yapıldığını çözüp üretmeye başladılar. Hatta euro ile satıp ticarete döktüler işi :D Kendilerine bir kaç malzeme ismi sordum ama cvp vermediler. 

Kendi araştırmam sonucu bir yöntem aklıma geldi. Bu yöntemle yapılabilir. Silikon kalıbı ile kayalık bölgeye gidip, oradan bir fon kalıbı çıkartılabilir. Ya da arkadaşınız satın aldığı orjinal bir fonun kalıbı alınabilir.

Kalıp alındıktan sonra içini poliüretan ile doldurup fonu oluşturmak kalıyor ama poliüretan tüpler masraflı olacaktır. Onun sıvı olanını araştırdım ama henüz bulamadım. Şöyle bir uygulama denk geldi. Belki içinizde bu iş ile uğraşan arkadaşı ya da tanıdığı vardır.






Bu yöntem ile kalıbın içine poliüratan sıkılıp kalıp oluşturulabilir. Bizim burada binalara bu uygulama yapan yer hiç görmedim. Olsaydı deneme amaçlı 1 tane yapmaya çalışırdım.

Bu meslek ile ilgilenen var mı acaba forumda? Fiyatlandırmaları nasıl ve ellerinde sıvı olarak mevcut mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

whitesinekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 528
whitesinekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 16:40
Aslında doğal bir malzemeyi su geçirmeyecek şekilde bir maddeyle kaplasak . Misal doğadan buluna güzel bir kütük biyolojik bir cilayla komple kaplansa olmaz mı ? Bu şekilde su ile teması kesilip kullanılabilir diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertcanCoşkunÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 117
MertcanCoşkunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 22:18
Fırça ile sürdüğü malzemenin adı epoksidir.Kullandığı kumaş ise cam elyafı gibi gözüküyor.Cam elyafı ile çalışırken çok dikkat edilmeli çünkü keserken iplik arası tozlar solunduğunda çeşitli ciddi akciğer rahatsızlıklarına sebep olabiliyor :) İyi forumlar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir