Geniş Spektrumlu Tedavi Lazım. Ortalık Karışık.


MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2014 19:22
Akvaryum 117 Lt. (88x38x35) Net 100 Lt. su var. Bitkili canlı doğuran. 5 Cory 2 Cüce Vatoz 1 Sae var diğer türler olarak.

Sorunlar sadece Ay Molly ve Valifera'larda var

Ay molly/valifera karması (Hepsi aynı ay molly erkek ve dişisinin yavrusu) canlı doğuran akvaryumumda bu mesajı yazarken gördüğüm kadarıyla en az olmak üzere

1 balıkta iç parazit (2. de var gibi ama tam emin olamıyorum)
3 balıkta beyaz benek (1 tane yavruda beyaz benek yanında kuyrukta tırtıklı erime var ama erime gibi durmuyor anlamadım ben de tam)
2 balıkta göz fungusu var. Baba olan erkeğin gözünde sivri bir çıkıntı var Fungus ile beraber.
1 balık da suda asılı durur gibi duruyor pek hareket yok.

Ve bunlar hızla ilerleyecek.

Gördüğüm kadarıyla Oodinium yok, columnaris yok ancak beklemiyor da değilim bu kadar felaketten sonra.

Bana geniş spektrumlu bir ürün lazım. Ana tankta kullanıcam artık karantina tankına gerek yok zaten hastalık ana tankın içinde yayılıyor. Hastalığın ardından Sera BioNitrivec ile bakteri kültürünü pekiştirerek hızla oluştururum zaten önemli olan şu anki durumda uzun vadede kurtulmak.

Ayda 1 kez %20 civarı su değişimi ve her zaman buharlaşan suyun yerine yenisini koyarım. 
Haftada 1 kez mikro element gübresi kullanıyorum
Bu hafta Excel tedavisine başlamıştım ancak bugün 4. gününde hastalıklardan dolayı bırakıyorum tedaviyi geçici olarak.
Filtre Eheim 2213, Su 26 derece idi artık 30-32 seviyelerine ilerletiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 09:40
Akvaryumdan yüzde 50 su çekin yerine taze su koyunun, sonra dış iç filtreleri durdurun, sadece hava taşı çalıştırın. Tam doz metilen mavisi ilacı uygulayın suya Biyo Ichthyo olabilir marka olarak, ve aynı anda şine bu suya birazda sarımtırak yapacak kadar suyu Biyo Mikofish uygulayın çeyrek doz kadar. metilen mavisi beyaz benekleri, gön fungusunu sonlandıracak, mikofishte yüzgeç erimelerini durduracak funguda etkilide olaca, fungal hastalıklar mantar bazlı hastalıklardır kötü su şartlarından kaynaklanır, yüzgeç erimeside öyle, Yaz gelince havalar ısınca su daha çabuk bozulur, yaza girmeden filtrelerinizi temizleyin, su değişiminizi ihmal etmeyin bu arada bütün filtre malzemelerini yıkayın serin odaya kurusun bu tedavi 4. gün akşamına kadar sürecek iyileşmişse tamamdır. İyileşmemişsez 1/3 civarı su çeker taze su ekler bir parti daha tedavi yaparsınız hava taşı ile havalandırırken. Akvrayum suyuna balığın yemlerine balık vitamini sıvısı damlatabilirsiniz kuru yemlerine.  Hava taşınız yoksa, bir iç filtrenin süngerini çıkartın süngersiz kullanı tedavi boyunca suya hareket verip oksijen kazandırması açısından.

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 19:51
Karantina tankını açtım ana tanktan %20 su oraya aktardım ve ana tank su hazırlayıcı ile hazırladığım suyu ekledim, üzerine bakteri kültürü katkısı yaparak orayı bıraktım. Karantinaya mikofish alacaktım ancak eski deneyimlerimi anımsadım: mikofish ile Betta, Lepistes, Plati balıklarımı kaybetmiştim farklı zamanlarda. Sera Omnipur (Mantar dışı etkiler için) veya Bactopur (Mantar için) artık piyasada bulunmadığından ve internette de bulamadığımdan hiç bilmediğim bir marka aldım (Pro Series - OF). Ürün Dış bakteriler ve Fungus için ancak detaylı kısmında şöyle yazıyor (Ürün Türkçe klavuz barındırmıyor hatta klavuz barındırmıyor, üzerinde kullanım bilgileri var bir nevi klavuz gibi Sera da böyle yapıyordu)

- Fungus (Yüzgeç/Ağız/Vücut)
- Yırtılmış Yüzgeç
- Çürüme (Yüzgeç/Ağız/Vücut)
- Vücut yaraları
- Kanlı çizgiler (yüzgeç ve kuyruk)
- Yumurtaların mantarlanmasını engellemek ve tedavi etmek için.

Ürün sarı süspansiyondan daha yeşile dönük ancak malahit yeşili gibi değil. Denemiş olucam bir noktada. Akvaryumcuda ayak üstü internete baktım yorum bulamadım ürün hakkında.

Ekleme yapayım: Beyaz benekler dün geceden beri 32 derece olan suda artık bittiler, bugün öğleden aksama 30 dereceydi şimdi 28'e çekiyorum yavaşca 28'de kalsın bir hafta kadar.
MeisteR2014-07-05 20:15:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir