Genel Akvaryum Bakım Kuralları


balukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2012
İl: Igdir
Mesaj: 582
balukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 18:02

Akvaryum bakımında dikkat edilmesi gereken ana maddeler aşağıdaki gibidir;

-Akvaryum Suyunu Düzenli Değiştir.
-Akvaryum içinde oksijeni eksik etme.

-Akvaryumdaki balıklarına düzenli yem ver.

-Akvaryumda düzenli dip çekimi yap.

-Akvaryum ışıklandırmasını düzenli olarak aç-kapat.

-Her balık için akvaryum boyutu değişir, Unutma.

-Akvaryum temizliğinde kimyasal madde kullanma.

-Akvaryum suyunu %100 değiştirme.

  

-Akvaryum balığın için en doğal ortamı sağla. 

Kısaca bir özetleyelim:

Akvaryum suyunuzun periyodik olarak gerekli olan testlerin yapılması ve böylece su kondisyonunuzun bilginiz dahilinde olması. Haftada bir akvaryum hacmi ve balık sayısına göre % 10-25 oranında su değişimi yapılması, Süresi dolan filtre malzemelerini mutlaka değiştirin. (Elyaf, Sünger..) Protein Skimmer varsa bunun artık toplama kabını haftada bir mutlaka temizleyin. Bu daha düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Dip temizliğine dikkat edin ve gerektiğinde dip sifonu yapın. 



Deniz akvaryumunun temel taşlarından biride aydınlatmadır. Canlılarınızın sağlıklı olmasında etkisi vardır. Gerekirse bir timer takıp geceleri otomatik sönmesini sağlayın. Musluk suyunu direk kullanmamaya özen göstermelisiniz. Aldığınız yeniz canlıyı kesinlikle akvaryumunuza alıştırıp koymalısınız. Mevsimsel değişiklerde akvaryum ısınızı sabit tutmalısınız.

Akvaryumu mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışın. Akvaryum suyu her daim kristal berraklığında olmalıdır. Akvaryum içerisine çok fazla balık doldurmayın. Bitkileri, Akvaryum kumunu ve taşlarını akvaryum içine koymadan önce mutlaka yıkayın.


Akvaryum içerisine olanak buldukça yağmur suyu ekleyin. Balıklara gereğinden fazla yem vermeyin. Cama devamlı vurarak balıkların ürkütmeyin. Hastalıklı olan balıkları, hastalık buluşmaması için başka bir tank içerisine alın. Akvaryumunuzu, direk güneş almayan ama devamlı aydınlık bir yere koymaya özen gösterin. Sık sık yer değiştirmeyin. Akvaryum içine dinlendirilmiş su koyun. Yoksa, akvaryumun alacağı kadar suyu kaynatın, soğuduktan sonra kullanın. Akvaryum kumunu berrak bir su oluşana kadar sıcak su ile yıkayın. Akvaryum içinde kırmızı balığı olanlara öneri: Kesinlikle balığa ekmek parçası ve klorsuz su vermeyin. Ayrıca akvaryum suyunun devamlı ılık olmasına çok dikkat edin. Akvaryumunuzun suyunu değiştirdiğinizde eski suyu atmayın. Peki değiştirilen suyun ne işe yarayacağını hiç düşündünüz mü? Süs bitkileriniz için akvaryum suyu çok iyi bir ilaç olabilir.

Bu içerik genel bilgiler dahilinde internet kaynaklarından derlenmiştir.


Beğenenler: [T]178310,yekemre[/T][T]125424,ecrinpetshop[/T][T]150686,yunus13[/T]
Teşekkür Edenler: [T]125424,ecrinpetshop[/T][T]150686,yunus13[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunus13Çevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 53
yunus13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 00:47
Başarılı bir çalışma olmuş çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir