Gece - Gündüz pigment farkı


gs_semihÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 18
gs_semihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 14:59
Arkadaşlar merhaba 
120*40*60h boyutlarındaki akvaryumumda yaklaşık 1 aydır 8 adet (Aksoy discus tan aldığım pigeon blood) discus beslemekteyim. şu ana kadar hastalık veya yem yememe gibi bir sorunla çok şükür karşılaşmadım. sisteminde 1000lt/h dış filtre, 300w ısıtıcı, 2 pipo filtre 100lt dinlendirme tankı var. su değişimlerini 3 günde bir %30-%35 olacak şekilde yapıyorum. 
Benim sormak istediğim discuslarım akşam saat 21-22 den gün aydınlanana kadar renkleri güzel. fakat gün aydınlandıktan sonra pigment sorunu ortaya çıkıyor. su değişimlerinde su 2 gün dinleniyor. dinlendirme tankının içerisine çorap içerisinde aktif karbon kömür de koydum. yine düzelmedi. Sorunu bi türlü bulamadım.
1. Pigmente discuslarda akvaryum cama cam olduğu için gündüz meydana gelen yansıma neden olabilir mi? 
2. Sudaki klor ve ağır metaller neden olabilir mi? 
3. UV filtre sudaki klor ve ağır metalleri alır mı? UV filtre hakkında araştırma yaptığımda da yararlı bakteriyi öldürüyor diye bir sürü karşı yorum var. Fakat ben kullandım memnun değilim, balıklarım hastalandı, öldü diyen de yok.
4. Su arıtma cihazı alsam minumum kaç kartuşlu almam gerekir?Discusları sağlıklı büyütebilmek için hangi kartuşlar olmazsa olmazdır? kartuş sıralarını yazar mısınız? Bursa da temin edebileceğim kaliteli ve ucuz yerler neresidir?

Arkadaşlar balıklarımın formu ve sorular hakkında görüşlerinizi bekliyorum. 

Gece çektiğim video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=lF_4oAQ5MkU[/VID]

Sabah çektiğim video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=HPJ9N3_20OA[/VID] 





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgakırcalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 392
tolgakırcalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 15:28
Semih bey balıklar gayet güzel ve sağlıklı gözüküyorlar.Pigment işi ışıkla çok alakalı kafanı takma büyüdüklerinde gayet güzel renklenecekler bence.

Arıtma işine gelince 3 lü membran kutusu yeter.
Başa 1micron membran koyduktan sonra 2 adet blok karbon koyarsan yeterli olur.Ancak ben direk bundan ve kombiden çeşme tazyikinde su alıp direk bu arıtmadan su değiştireceğim dersen karbon sayısı arttırılabilir.

Uv elbette faydalıdır.Hiç bir zararı yok ancak sihirli değnekte değil..Klora ve ağır metallerevs. hiçbir faydası yok sadece suda serbest yüzen bakteri mantar yosun gibi canlıları öldürür..Faydalı makteri kültürü dediğimiz nitrifikasyon bakterileri filtre malzemesi üzerinde yaşadığından bunlara zararı yoktur.Bir çok parazit türü solungaç yada barsaklarda yada deride yaşayanlar kistlerini yumurtalarını etrafa yayar bunlar suda dağılır kum gibibazı yüzeylerde yada bazı salyangoz gibi hayvanlarda bazı evreler geçirip tekrar balıklara geçerler bu arada bunları öldürebilir uv ayrıca mantar vs sporlarını öldürür.Koruyucudur ancak tamamen tedavi edici değildir.


Ayrıca filtreye suyu yumuşatması vs. için silikat benzeri malzemeler tavsiye etsede arıtmacılar sakın kullanmayın..sadece 1mic sediment filtreden süzmek ve klorunu almak yeter.Karbonda kesinlikle blok karbon olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gs_semihÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 18
gs_semihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 15:44
Teşekkürler Tolga Bey.
benim discuslardaki pigmentlerin sebebi gündüz gün ışığını akvaryumun fazla alması mı yani?
Su arıtma konusunda pek bilgim yok. bu sistemin maliyeti hakkında bilginiz var mı? Net üzerinden önerebileceğiniz bi yer? üretim aşamasına gelebilirsem bu sisteme sadece RO membran mı eklemem gerekiyor ?  
suyu akvaryuma kombiden direk basma imkanım da var. 100 lt akvaryumda ısıtarak da olabilir. anladığım kadarıyla sıcak su sadece kartuş filtrelerin ömürlerini kısaltıyor.

gs_semih2013-05-21 15:46:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

faik18Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 69
faik18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 21:35
BALIKLAR SAGLIKLI VE CANLI GÖZÜKÜYORLAR MAŞALLAH

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ervinpasaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 514
ervinpasaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 23:57
Pigeon tabanlı balıklarda sağlık sorunu olmadıkça karanlıkta kararmaları normaldir. Yeterli ışıkta yine normale dönerler. Su değişimlerini aksattığınız zaman veya strese kapıldıklarında bu kararma kalıcı olabilir. Bu nedenle su değişimlerini biraz daha sık yapmanızda fayda var. Sizin balıklarınızda sorun görünmüyor maşallah ama uyarı için belirttim. Sağlıkla büyütmenizi dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir