Fuzzy Alg-kısa Tüy Algı İle Başım Dertte :((


ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2017 17:54
[QUOTE=CoryCory]Güzel site fakat cerry shrimp ve trumpet snailler için bioload ekledi. Çokta düzgün çalışmıyor diyebilirim.

Bu bütün canlılar ile birlikte hali.
[URL]http://prntscr.com/dwah1q[/URL]

Buda snail ve shrimpleri çıkarınca.
[URL]http://prntscr.com/dwai6d[/URL]

Co2 ve ışığın alge direk etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca algler oluştuktan sonra zaten fotosentez yaptıkları için bitki ne kullanıyorsa aynısını kullanacaklardır önemli olan onların sevemeyeceği bitkilerin dayanabileceği bir ortam yaratmak.
Eskiden alg yiyicilerin çok önemli olduğunu düşünürdüm şu anda ise biraz muallaktayım. Direk camın önünde güneş doğduğu andan batana kadar güneş alan hatta günde 3 saat cıvarı direk güneş ışığına maruz kalan 8 litre bir tankım var. İçinde adi salyangoz, binlerce su piresi, değişik kurtçuklar, trumpetsnailler falan var. Bu tankın üstünde 1x 6w HP led var.Saniyede birmilyon kabarcık co2 veriyorum dıy sistem vanası sonuna kadar açık. Gübreyide 7ml potasyum, 2ml fosfat, nitrat, micropro, demir
seklinde ekliyorum. Tankı kurduğumdan beri cyano dahil hiç yosunum olmadı. Buradan çıkardığım tek yorumum var alglerin ışık ile bir alakaları yoktur bukadar dengesiz ve saçma bir ışıkta bile hiç alg gözlemlemiyorsam sorunu başka yerde aramalıyız. Oranlarsak 500L tanka kürekle gübre atan abimden bir farkımda yok 8L tanka avuçla gübre döküyorum.
[/QUOTE]

Bioload normaldir 27 litre nanoya 30 tane canlıdan bahsediyorsun bur anormal bir durum değil.Yani litre başına canlı hesabı yapılırken hele hiç anormal değil.Once a biological balance has been achieved in the aquarium, you can easily settle for fewer shrimps - e.g. 1 per 15 L water. T[B]ropica recommend 1 Amano shrimp per 5 L water during the start-up of a new plant aquarium. Once a biological balance has been achieved in the aquarium, you can easily settle for fewer shrimps - e.g. 1 per 15 L water. However, if you have many fish that you feed, then we recommend that you maintain the population of 1 Amano shrimp per 5 L water[/B].Alg yiyiciler konusuna gelirsek zaten biyolojik döngü,co2,ışık,filtrasyon,besin kısaca gerekli şartları sağlamadığın sürece yeterli gelmeleri herşeyi onlardan beklemek zaten saçma olacaktır.Gerekli önlemler alınmadığında ilkokulda sordukları havuz problemine dönüşen bir durum.

Işıkla alakalı sadece aşağıdaki cümle yeterli açıklamayı yapıyor.
[B]Algae spores are invisible and they are present in each aquarium. We have to prevent them to become an algae. How we said before, they need for their[B] growth ammonia (NH4) and energy – light[/B]. You can’t give them these two things, otherwise there will be a big algae bloom. You can’t turn off lights because plants wouldn’t grow so there is only one possible solution: There can’t be any ammonia (NH4) at all!

Bir de şunu sormak istiyorum su piresi kurtçuklardan bahsettin bunların alg sporlarıyla beslenme olasılığı nedir ? Sonuçta içinde bunları tüketen canlılar olmadığınnda oluşuyorlar sonra biolojik döngü oturunca ortadan kayboluyorlar.Alg patlamasını önlemede 3 yöntem var.Bunlardan herhangi biri olmadığı sürece problem yok.Alg sporu,ışık ve ya enerji kaynağı diyelim,NH4.Hatta NH4 için belirli bir oran demek daha doğru olacaktır.Problemlerin çoğu NH4 ün ani dalgalanmasından kaynaklanıyor.


[EDIT]Thsnmutlu,2017-01-16 18:13:37[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 01:23
Kiraz Karides ve trompet salyangozu bioload olarak saymak çok saçma yedikleri ne pisledikleri ne kesinlikle katılmıyorum. Hepsini toplasan avuç için kadar yer işgal etmezler. Ayrıca 27 Litre hiçte ufak bir hacim değildir özellikle küp şeklindeyse.Kaldıki ben deneyimli bir hobiciyim. Genel standartlar deneyimsiz hobiciler için sıkıntı yaşamasınlar diye bir sisteme oturtulur.

Su pireleri fito planktonlar ile besleniyorlar fakat alg sporu yiyorlarmıdır bunu bilmem mümkün değil kaldıki ben tankıma balık koymadan önce bütün tankın ve bitkilerin son haline gelmesini beklerim herkesede bunu tavsiye ediyorum. Benim su pirelerim genelde kayaların üstündeki yeşil yosunlar ile besleniyorlar, Bazende yeşil su ve fitoplankton tozu ekliyorum sayılarının azaldığını düşündüğümde. Ayrıca copepod tipi canlılarda var onlar yiyormudur onuda bilmiyorum.

Fakat mantıklı bir şekilde düşünürsek fitoplanton yiyen her canlı alg sporuda yiyordur. Ancak ve ancak alg sporları hazmedilemeyecek kadar sert bir yapıda yada bu canlılar için toksik değiller ise.

Amonyak konusuna gelirsek çok uzun yıllardır akvaryumdaki en önemli şeyin filtrasyon olduğunu savunan biriyim.Fakat tatlısu akvaryumlarını düzgün filtre etmek oldukça zordur çoğu kişide bunu bilmez.Bazende siz ne yaparsanız yapın canlı yükünüz çok ise asla doğru düzgün filtre edemessiniz tek çareniz hep su değişimidir. Filtreyi ısıtıcı taktım akvaryum bitti diye bir düşünce yok mesela akvaryum içinde çakıl bölümü dediğim bir bölüm var benim. Hepimiz çok teknolojik düşünüyoruz aslında tek yapmamız gereken şey doğanın nasıl çalıştığını anlamak dışarıya çıkıp doğayı gezip incelemek ve örnekler almak olmalı. Mesela geçen sene ıspartada göller yöresini gezdim. Bir çok örnek aldım eve getirdim aynı zamanda göllerin sistemleri nasıl çalışıyor anlamaya çalıştım makaleler okudum, su ürünlerin fakultelerinin 10 larca makalesi var. Basitçe bir örnek vermek gerekirse pis ve yosunlu suyun nerede olduğunu anladığınızda tersini yaparak olayı çözebilirsiniz. Hala sitede bitkiler akıntıyı sevmez yok co2 kaçırırsınız yüzey akıntısıyla diyen insanlar var. Co2 biyere kaçmaz korkmayın fazlasını verirsiniz. Akıntı olmayan yerde hep yosun olur bunu idrak etmek çok önemlidir. Ayrıca bitkili tanklarda co2 den ziyade o2 de çok önemlidir oksijen yapısı gereği suyu temizler canlılık verir. Bunları idrak etmek gerekli. Tek yapmamız gereken şey doğa anayı taklit etmek.

Beğenenler: [T]187047,mrah[/T][T]181664,emrah39[/T][T]123326,Thsnmutlu[/T][T]189569,Abdull4h[/T]
+1: [T]123326,Thsnmutlu[/T][T]189569,Abdull4h[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 13:05
[QUOTE=CoryCory]Kiraz Karides ve trompet salyangozu bioload olarak saymak çok saçma yedikleri ne pisledikleri ne kesinlikle katılmıyorum. Hepsini toplasan avuç için kadar yer işgal etmezler. Ayrıca 27 Litre hiçte ufak bir hacim değildir özellikle küp şeklindeyse.Kaldıki ben deneyimli bir hobiciyim. Genel standartlar deneyimsiz hobiciler için sıkıntı yaşamasınlar diye bir sisteme oturtulur.

Su pireleri fito planktonlar ile besleniyorlar fakat alg sporu yiyorlarmıdır bunu bilmem mümkün değil kaldıki ben tankıma balık koymadan önce bütün tankın ve bitkilerin son haline gelmesini beklerim herkesede bunu tavsiye ediyorum. Benim su pirelerim genelde kayaların üstündeki yeşil yosunlar ile besleniyorlar, Bazende yeşil su ve fitoplankton tozu ekliyorum sayılarının azaldığını düşündüğümde. Ayrıca copepod tipi canlılarda var onlar yiyormudur onuda bilmiyorum.

Fakat mantıklı bir şekilde düşünürsek fitoplanton yiyen her canlı alg sporuda yiyordur. Ancak ve ancak alg sporları hazmedilemeyecek kadar sert bir yapıda yada bu canlılar için toksik değiller ise.

Amonyak konusuna gelirsek çok uzun yıllardır akvaryumdaki en önemli şeyin filtrasyon olduğunu savunan biriyim.Fakat tatlısu akvaryumlarını düzgün filtre etmek oldukça zordur çoğu kişide bunu bilmez.Bazende siz ne yaparsanız yapın canlı yükünüz çok ise asla doğru düzgün filtre edemessiniz tek çareniz hep su değişimidir. Filtreyi ısıtıcı taktım akvaryum bitti diye bir düşünce yok mesela akvaryum içinde çakıl bölümü dediğim bir bölüm var benim. Hepimiz çok teknolojik düşünüyoruz aslında tek yapmamız gereken şey doğanın nasıl çalıştığını anlamak dışarıya çıkıp doğayı gezip incelemek ve örnekler almak olmalı. Mesela geçen sene ıspartada göller yöresini gezdim. Bir çok örnek aldım eve getirdim aynı zamanda göllerin sistemleri nasıl çalışıyor anlamaya çalıştım makaleler okudum, su ürünlerin fakultelerinin 10 larca makalesi var. Basitçe bir örnek vermek gerekirse pis ve yosunlu suyun nerede olduğunu anladığınızda tersini yaparak olayı çözebilirsiniz. Hala sitede bitkiler akıntıyı sevmez yok co2 kaçırırsınız yüzey akıntısıyla diyen insanlar var. Co2 biyere kaçmaz korkmayın fazlasını verirsiniz. Akıntı olmayan yerde hep yosun olur bunu idrak etmek çok önemlidir. Ayrıca bitkili tanklarda co2 den ziyade o2 de çok önemlidir oksijen yapısı gereği suyu temizler canlılık verir. Bunları idrak etmek gerekli. Tek yapmamız gereken şey doğa anayı taklit etmek.[/QUOTE]

Sana katılmakla birlikte su şartları konusunda hem fikiriz aynı şeyleri savunuyoruz.Mesela yüksek yerlerde kar suyuyla beslenen göllere baktığımızda suyun son derece temiz ve yosunsuz olduğunu aynı şekilde kar suyuyla beslenen nehirler için de aynı şeyler geçerli.Suyun sıcaklığın akıntısının gücü bunlar da önemli etkenler.Eriyen kar suyu bu kaynakları beslediğinden doğal su değişimi gibi düşünebiliriz.Aynı zamanda su O2 açısından son derece zengin.

Küçük yaştan başlayarak (ilk okul çağlarından itibaren) çeşitli göllere büyük küçük fark etmeksizin balık tutmaya giderdim buralarda gölleri inceleme şansım oldu.Derin yani ışığı az alan kısımlar yine sığ kesimlere göre daha az yosuna mağdur kalan alanlar diyebiliriz.Akıntının olmadığı kısımlar yine yosun bakımından en zengin bölgeler.Birde akıntının bittiği pisliklerin toplandığı kısımlar aynı şekilde.Beni en çok şaşırtan durum göllerden birinin bir bölümüne kamyonla kireç atılmış ve bu kirecin olduğu kısım o kadar berrak ki derin kısımlarının dibi görülebiliyordu.İçinde yaşayan balıklar keyifli bir şekilde hayatlarını sürdürürken o kısımda tek bir yosun dahi yoktu .Öbür tarafı ise bildiğimiz standart göl diyebiliriz.

Amazonia belgesellerini özellikle evlerimizde beslediğimiz su canlılarının habitatlarını incelemek anlayabilmek adına bir çok belgeseli izledim hala da aynı belgeselleri sıkılmadan izliyorum.Buradaki iklim koşulları nehirlerin sıcaklık-kuraklık dönemlerinde sudaki oluşumları sıcaklığıa bağlı O2 nin nasıl yetersiz kaldığı balıkların nefes alabilmek için su yüzeyinde biriktiği gibi çoğu durum hakkında bilgi edinme fırsatı veriyor.Aynı zamanda bitkilerin emers-submers evreleri neden nasıl oluyor nasıl adapte oluyorlar gibi kısımlar da var.

Kiraz karideslerin büyüdüklerinde ki hızlı büyüyorlar kardinal tetra boyuna gelebildiğini ve sürekli beslendiğini düşünürsek burada fikir ayrılığına düşüyoruz.27 litrelik bir akvaryumda , değerlerda meydana gelen ufak bir değişiklik büyük bir tanka göre daha hızlı ve büyük etki yaratabilir.mg ve ya ml lik besin fazlalığı-eksikliği ppm olarak daha farklı etki edecektir.

Altay hocam aslında cevapların kendi yorumlarında mevcut çoğu taşı yerine koyduğunda oturuyor.
Özellikle altını çizerek söylüyorum hava pompası,yüzey emici gibi ekipmanları kullanmayan kişiler için su yüzeyini hareketlendirmek olmazsa olmazdır.
Yüzeydeki dalgalanma kısmına gelirsek amacı su yüzeyini hareketlendirerek tanka gaz girişi sağlamak özellikle de O2 diyebiliriz.Aynı zamanda sudaki gazların bir bölümü tanktan havaya karışarak kaçacaktır.Hava motoru kullanan bir kişi için bu durum negativ bir faktör olacaktır.Zaten hava pompası ile suya gaz verirken suyu hareketlendirerek çözüp uygun seviyeye getirmeye uğraştığı CO2 yi kaçırmayı istememesi normal karşılanabilir.

Bir de şunu eklemek istiyorum su değişimini ne amaçla yaptığımız önemli.Eğer ki orgaik yükleri tanktan uzaklaştırmak için ise farklı yöntemler de var.Bana göre en ucuz ,en sağlıklı ve basit yol su değişimi yapmak.Ancak aktif karbon, seachem purigen vb ürünlerle de bu mümkün.Ancak sürekli değiştirmek ve ya bunları rejenere etmek gerektiğinden daha masraflı ve uğraştırıcı.Bu ürünlerin avantajları yanında dezavantajları da var.Suyu berraklaştırırken aynı zamanda besinlerin bir kısmını absorve edebiliyor.Kullanımı doğru ve ya yanlış gibi nitelendiremeyiz.ADA aktif karbon kullanır Tom Barr su değişimi yapar.

Mesaj boyutu arttıkça farklı şeyleri savunuyormuş gibi bir izlenim oluşuyor aslında bakarsan [B]flood[/B] yapıp duruyoruz.
[EDIT]Thsnmutlu,2017-01-17 14:29:03[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]60547,CoryCory[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakcel12Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Çankiri
Mesaj: 555
burakcel12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 15:02
Sanırım aynı yosun türüyle bende uzun zamandır uğraşıyorum. Gübrelemeyi arttırdım gitmedi. Su değişimini arttırdım gitmedi. Bende napacağımı şaşırmıştım. Bu konunun yorumlarını okuyunca bide co2 yi arttırmayı deneyim dedim. 3-4 gündür co2yi 2 katına çıkarttım belki daha fazlasına. Bakalım yosunlarda azalma görürsem yazarım. Bu yosun bende şuanda daha yoğun şekilde. İnşallah çözümünü buluruz. Bitkilerim yeni sürgün vermeye devam ediyor lakin onlarda yosunla tanışıyorlar çıktıkları gibi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170368/170120171501591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170368/170120171502001.jpg[/IMG][EDIT]burakcel12,2017-01-17 15:03:24[/EDIT]

+1: [T]60547,CoryCory[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 17:51
Aslında çokta birşey savunmuyorum kendi adıma yaptığım ve öngördüğüm şeyleri yazdım sizde aynısını yapıyorsunuz.Forumun amacıda bu zaten okuyan insanların aklında farklı kapılar açılıyor. Bu arada bu kh/ph tartışmaları için ufak bir test yapmaya çalıştım az daha bütün balıklarımı telef ediyordum neyseki geceleri uyuyan biri değilim. Ph değerimi 6.0 a çektim bütün balıklarım su yüzüne çıktı salyangozlar akvaryumdan kaçmaya çalıştılar dropchecker turuncuya döndü. Hemen hava motoru bağladım su değişimi yaptım zor kurtardık. Bu ph/kh tablosu ile oynamaya devam edeceğim bakalım maximize etmenin bir yolunu bulabilecekmiyim eklediğim suyun hangi değerlerde olması gerektiğini hesaplamaya çalışıyorum maximum co2 için. Bu arada karideslerin umrunda olmuyor bu durum sanki oksijenli solunum yapmıyor keretalar salyangozların suyun dışına çıktığı bir ortamda karideslerin beslenmeye devam etmeside oldukça garip. Hatta karınlarında yumurtaları var onları havalandırıyorlar falan hayatlarından memnunlar [:)))] 8 Litre tankımda ise before after fotoları çekiyorum gün gün. Haftalık değişim periyotlarını kontrol edeceğim, bakalım nasıl olacak.

Bu arada Burak bey neler yapmışsınız tanka öyle [x(]

Beğenenler: [T]123326,Thsnmutlu[/T]
+1: [T]123326,Thsnmutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 17:56
[QUOTE=burakcel12]Sanırım aynı yosun türüyle bende uzun zamandır uğraşıyorum. Gübrelemeyi arttırdım gitmedi. Su değişimini arttırdım gitmedi. Bende napacağımı şaşırmıştım. Bu konunun yorumlarını okuyunca bide co2 yi arttırmayı deneyim dedim. 3-4 gündür co2yi 2 katına çıkarttım belki daha fazlasına. Bakalım yosunlarda azalma görürsem yazarım. Bu yosun bende şuanda daha yoğun şekilde. İnşallah çözümünü buluruz. Bitkilerim yeni sürgün vermeye devam ediyor lakin onlarda yosunla tanışıyorlar çıktıkları gibi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170368/170120171501591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170368/170120171502001.jpg[/IMG][/QUOTE]

Sanırım ışık-CO2 dengesizliği var.Merak ettiğim için soruyırum tank hacmi ve aydınlatma gücü nedir ?

[QUOTE=CoryCory]Aslında çokta birşey savunmuyorum kendi adıma yaptığım ve öngördüğüm şeyleri yazdım sizde aynısını yapıyorsunuz.Forumun amacıda bu zaten okuyan insanların aklında farklı kapılar açılıyor. Bu arada bu kh/ph tartışmaları için ufak bir test yapmaya çalıştım az daha bütün balıklarımı telef ediyordum neyseki geceleri uyuyan biri değilim. Ph değerimi 6.0 a çektim bütün balıklarım su yüzüne çıktı salyangozlar akvaryumdan kaçmaya çalıştılar dropchecker turuncuya döndü. Hemen hava motoru bağladım su değişimi yaptım zor kurtardık. Bu ph/kh tablosu ile oynamaya devam edeceğim bakalım maximize etmenin bir yolunu bulabilecekmiyim eklediğim suyun hangi değerlerde olması gerektiğini hesaplamaya çalışıyorum maximum co2 için. Bu arada karideslerin umrunda olmuyor bu durum sanki oksijenli solunum yapmıyor keretalar salyangozların suyun dışına çıktığı bir ortamda karideslerin beslenmeye devam etmeside oldukça garip. Hatta karınlarında yumurtaları var onları havalandırıyorlar falan hayatlarından memnunlar [:)))] 8 Litre tankımda ise before after fotoları çekiyorum gün gün. Haftalık değişim periyotlarını kontrol edeceğim, bakalım nasıl olacak.

Bu arada Burak bey neler yapmışsınız tanka öyle [x(] [/QUOTE]

Geçmiş olsun iyi atlatmışsın.Dropcheckerların tepki süresi 2 saati bulabiliyor turuncuya döndüğünde çok geç olabilir [:cik:][:geek:] .Aman Altay hocam yanlış anlama birşeyleri deneyip görmek benim için önemli.Bu denemeleri arada resimlerle paylaşırsan yararlı olacaktır.

Ben de amano karidesler için 9 litrelik akvaryum kurdum ufak tefek denemeler yapmayı planlıyorum.Non co2 başlayıp duruma göre ufak tüpümü bağlayacağım.Bitki olarak cubadan parvula pogostemon erectus rotala macrandraya kadar ekledim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123326/170120171808221.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakcel12Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Çankiri
Mesaj: 555
burakcel12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 18:27
Altay bey 2 hafta su değişimi yapmadım. Gübrelemeyede devam ettim. Sonra sanırım amonyak patlaması yaşandı. Şimdide düzeltmeye çalışıyorum :) Deniye deniye öğrenecez bi şekilde halletmeye çalışacaz. Başka yolu yok :)

Tahsin bey 160 litre power led aydınlatma yeni yaptırdım. 24x3 ama 1ini yakmıyorum yosunlanma sebebi ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CoryCoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 465
CoryCoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 18:59
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171844301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171845291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171846241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171847111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171848151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171849211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171850131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171851151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/170120171852101.jpg[/IMG]

Güneş alan yeri ve verdiğim co2 miktarını göstermek amaçlı 2 foto var bunun dışında 8 litrelik tank 3 aylık. Buyuk olan yeni kurdum dizayn ile ilgili fikrim yok oynuyorum şu anda. Zaten süpriz yapıp kardinaller yumurta döktü yavrulardan birtanesini yakalayabildim onuda koydum fotoya.[:nazar:][:nazar:]

Düzeltme: Çinden beklediğim armatür aparatları var onlar gelince 24 led spotumu bağlayacağım büyük olan tanka. Şu anda idareten 2x t5 grolüx var üstünde.
[EDIT]CoryCory,2017-01-17 19:02:31[/EDIT]

Burak bey bence excelde kullanın. Ayrıca su değişimi en önemli şey ben canlı olmadığı halde bazen haftada 2 kez %50 yapıyorum.[:iyi:]

Beğenenler: [T]123326,Thsnmutlu[/T]
+1: [T]123326,Thsnmutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakcel12Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Çankiri
Mesaj: 555
burakcel12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 19:21
Exelde kullandım hiçbir faydası yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 22:34
[QUOTE=burakcel12]Exelde kullandım hiçbir faydası yok. [/QUOTE]

Burak öncelikle oluşan bu algleri temizlemen gerekiyor.Gerekirse bulaşmış yaprakları budayabildiğin budayıp 3 gün boyunca günlük excel-su değişimi ve 3 günlük karartma yapmalısın.Karartmadan sonra co2 yi artırıp ışığn gücünü azaltmalısın.CO2 yi yeterli seviyeye çekip bitkilerin gelişimine ve co2 seviyene göre ışığı biraz arttırabilirsin.Ancak kökten çözüm için düzenli su değişimi,sirkülasyon,filtrasyon,gübreleme ve CO2 önemli faktörler.

Bir de %3 hidrojen peroksit (oksijenli su diye geçer) uygulayabilirsin.Bunun için tankındaki tüm canlıları çıkartıp ayrı bir yere alman su seviyesini de zemine yakın bir seviyeye çekip spreyleyip 5 dk bekledikten sonra yeni suyla tankı doldurabilirsin.Daha önce Altay hocam bundan bahsetmişti önceki yorumlarda.Tabi hidrojen peroksit uygulayıp bekledikten sonra diş fırçası vs ile algleri temizlemen gerekiyor.Ancak unutma ki bunlar anlık çözümler.Uygun şartları sağlamadığın sürece tekrar karşına çıkma olasılığı yüksek.

1.Yöntem
''I think the daily Excel dose+ daily water changes+blackout for 3 days will work, so you need to due a water change daily, add excel and have the lights/CO2 off.

Lot of work.

Prior to doing this: trim the plants that tend to get the algae caught in it the most. Very aggressively prune them!
Clean the tank well, pick out as much as you can.''

2.Yöntem
''To get rid of it, after the plants started to do well(so was the algae however), I chose a series of blackouts and then followed by less light(1.8 w/gAL, THEN raised the lights up another 8-10 inches). I also tweaked my CO2 correctly.

After a series of 3-4 three days BO's and 3-4 two-three days of lights on, the algae was gone, then I left the light on low for a couple of weeks.

Now the algae was 100% gone, I've added the higher light back without issue.
Still, I do the higher light to grow in the plants, then back off once they fill in the way I want.''

[QUOTE=CoryCory]
[/QUOTE]

Maşallah yavru da almışsın.8 litrelik dediğin akvaryumun ölçüleri tam olarak nedir güzel duruyor.Bu arada tüm tanklarda RO su kullanıyorsun değil mi ?[EDIT]Thsnmutlu,2017-01-18 01:07:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakcel12Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Çankiri
Mesaj: 555
burakcel12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 01:45
[QUOTE=Thsnmutlu]

Burak öncelikle oluşan bu algleri temizlemen gerekiyor.Gerekirse bulaşmış yaprakları budayabildiğin budayıp 3 gün boyunca günlük excel-su değişimi ve 3 günlük karartma yapmalısın.Karartmadan sonra co2 yi artırıp ışığn gücünü azaltmalısın.CO2 yi yeterli seviyeye çekip bitkilerin gelişimine ve co2 seviyene göre ışığı biraz arttırabilirsin.Ancak kökten çözüm için düzenli su değişimi,sirkülasyon,filtrasyon,gübreleme ve CO2 önemli faktörler.

Bir de %3 hidrojen peroksit (oksijenli su diye geçer) uygulayabilirsin.Bunun için tankındaki tüm canlıları çıkartıp ayrı bir yere alman su seviyesini de zemine yakın bir seviyeye çekip spreyleyip 5 dk bekledikten sonra yeni suyla tankı doldurabilirsin.Daha önce Altay hocam bundan bahsetmişti önceki yorumlarda.Tabi hidrojen peroksit uygulayıp bekledikten sonra diş fırçası vs ile algleri temizlemen gerekiyor.Ancak unutma ki bunlar anlık çözümler.Uygun şartları sağlamadığın sürece tekrar karşına çıkma olasılığı yüksek.[/QUOTE]

Hocam karartma yapsak bile 3 günlük bir süreçte bu kadar yosun gidermi bilmiyorum. Bitkilere gelince. akvaryum içinde olan en ufak bitkilerin üzeri bile attığım resimdeki gibi. Yani mekanik temizlik yapmam imkansız. Bu yosundan doğal yollarla kurtulmanın bi yolunu bulmam lazım. Şimdilik co2 yi çoğalttım. Karartma yapsam co2 yi açmam gerekiyor mu ? Yanlış bişey yapıp karbondioksitten zehirlemeyeyim canlıları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 01:51
[QUOTE=burakcel12]

Hocam karartma yapsak bile 3 günlük bir süreçte bu kadar yosun gidermi bilmiyorum. Bitkilere gelince. akvaryum içinde olan en ufak bitkilerin üzeri bile attığım resimdeki gibi. Yani mekanik temizlik yapmam imkansız. Bu yosundan doğal yollarla kurtulmanın bi yolunu bulmam lazım. Şimdilik co2 yi çoğalttım. Karartma yapsam co2 yi açmam gerekiyor mu ? Yanlış bişey yapıp karbondioksitten zehirlemeyeyim canlıları. [/QUOTE]

Karartma yaptığında ışıklarla birlikte CO2 yi de kesmen gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakcel12Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Çankiri
Mesaj: 555
burakcel12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 01:53
[QUOTE=Thsnmutlu]

Karartma yaptığında ışıklarla birlikte CO2 yi de kesmen gerekiyor.[/QUOTE]

Anladım hocam o zaman bugünden itibaren 3 gün karartma yaparım. Sora 1 gün veya 2 gün yakar yine 3 gün karartma yaparım. Bu şekilde belki azaltırız. En azından gözle görünmeyecek şekle gelseler akvaryumun düzenini oturturum. Kökten çözüme gerek yok bidaha böyle hata yapıp tekrar canlandırmam :)

+1: [T]123326,Thsnmutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThsnmutluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 602
ThsnmutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 01:56
[QUOTE=burakcel12]

Anladım hocam o zaman bugünden itibaren 3 gün karartma yaparım. Sora 1 gün veya 2 gün yakar yine 3 gün karartma yaparım. Bu şekilde belki azaltırız. En azından gözle görünmeyecek şekle gelseler akvaryumun düzenini oturturum. Kökten çözüme gerek yok bidaha böyle hata yapıp tekrar canlandırmam :) [/QUOTE]

Kökten çözümden kastım zaten bir daha yaşamaman için yapılması gerekenler.Umarım en kısa sürede hallolur.

Beğenenler: [T]170368,burakcel12[/T]
Teşekkür Edenler: [T]170368,burakcel12[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir