Frontoza Yuzgec Erimesi Sera Baktopur Kullanımı


isa1995Çevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 171
isa1995Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2016 09:55
[S][/S]yeni aldigim frontozalarimin bi tajesinde yuzgec erimesi oldugunu gördüm iki gun once ve bugun baligi ayirdim akvaryumdan ve sera baktopur aldim akvaryumcu bulasici oldugunu ve ana akvaryumada dokmemi soledi kucuk akvaryumda uygulacam zaten ne dersiniz dokuyummu buyuk akvaryuma ve su degistirmememi soledi iyilesme olursa degistir dedi ne dersiniz bu iki konuya tecrübeli abi ve kardeşlerim den yanit bekliyorum saygilar. . [EDIT]isa1995,2016-04-26 09:56:20[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BluesisÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2015
İl: Konya
Mesaj: 179
BluesisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2016 11:17
Üstad sera baktopur tüm akvaryumdaki bakteri döngüsünü sıfırlar. Ana tanka kullanmak son çaredir. Eğer diğer balıklarınız da bir sıkıntı yoksa, sadece hasta balığınızı karantina tankınıza alıp uygulayın. Genelde yer değişimleri balıkları strese sokar. Stres balığın saklanmasına beslenememesine sebebiyet verir. Daha da ilerlerse balıkta kuyruk ve mukoza erimesine sebebiyet verir. Eğer kuyruk erimesi çok azsa ve erimede çok yavaş ilerliyorsa hemen balığınızı başka bir tanka almayın. Çünkü balık daha çok strese girer. Mümkün mertebe stresi tetikleyen şeyleri ortadan kaldırmaya çalışın. Örneğin, çok baskın bir balığınız varsa, bu balık yeni gelen balığı aşırı kovalar ve strese sokar. Hayvanın biotopunu yani doğal yaşam koşullarını oluşturursanız, hayvan daha rahatlayacaktır.
Ama hayvandaki kuyruk erimesi ileri boyutlardaysa, canlıya mecbur sera boktopur uygulamak zorundasınız. Hatta baktopur direct uygulayın. 10 gün önce yeni tül L144'ler almıştım. Yolda otobüs ile gelirken amonyak patlaması olmuş. Birde gelen dişi balıklardan birinin eli kulağındaymış. Dişim geldiğinin 2. günü küpe yumurtalarını döktü. Ama sonra stresten balığım saklanıyor ve hiç yem yemiyordu. Balığımda mukoza erimesi vardı ve tülleri de lif lif ayrılmıştı. Bende ilaç kullanmakta kararsız kaldım. Ana tanktan balığı çıkarsam daha çok strese girebileceği için, çıkarmadım. Eğer mukoza ve kuyruk erimesi çok hızlı olsaydı, balığımı hemen ayırırdım. Dün baktım balığım stresini bayağı üzerinden atmış. Yem yemeye başlamış. Mukozası sanki biraz daha düzelmiş gibi geldi. Bende balığıma hiç dokunmadım.

Kısaca;
Canlı başına düşen su hacmini artırın. Bu su kalitesini artırır.
Yenmeyen yemler suyun kalitesini düşürür. Yemlemeye dikkat edin.
Balıklarınıza doğal yaşam alanlarına yakın bir biotop oluşturmaya çalışın.
Haftada 1 kez de olsa %25 su değişimi yapın.
Balığınızın beslenme türüne göre çeşitli ve kaliteli yemler ile besleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2016 11:35
Elinizdeki ilaç sera baktopur sıvısı damlası ise bu uygundur yüzgeç erimesi tedavisinde değilde hapsa verdiği sera backtopur Direct hapı bu daha çok iç hastalıkta tercih ediliyor.
Yüzgeç erimesini Biyoteknik Mikofish ilacı ilede tedavi edebilirsiniz. Size başarılı bir link ekliyorum sera baktopur sıvısındada , mikofish'tede o yöntemi aynen kullanabilirsiniz. Konuyu taklit etmeniz yeterlidir tedavide.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeyde_k828609.asp[/URL]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir