Frontoza Tankı ve Düzeni !


Gürkan SAKAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 80
Gürkan SAKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 00:46
Mrb lar sayın akvaryum.com değerli üyeleri..  Aranıza henüz yeni katılmış bir üyeyim İstanbul esenyurttan katılmaktayım....
 
Bundan yaklaşık 1 ay öncesine kadar sarı prenses ve yunus besliyordum 105*45*50 lik bir akvaryumda ama artık onlardan yavru almaktan usandığım için bir değişiklik yapmak istedim karşıda çalışan bir arkadaşım evinde Frontoza brundi üretii yapıyordu birazda ondan gaz alarak hem büyük bir tank yapmaya hemde frontoza beslemek düşüncesi içerisine girdim..
 
İlk olarak balıklarıma karşılık brundi aldım toplam 5 adet 4D 1E olarak..  Yanlız dişiler erkekten biraz daha büyük :)
 
Tabi balıkları almadan birde akvaryum var bu durumu nasıl hallederim derken aynı zamanda ben kuşta üretiyorsum muhabbet ve kanarya denk geldi ve bir takım kuşa bir hobici evde bakan abimizden 150*50*60 lık mobilyalı 10 m rodajlı kayıtlı kuşaklı vs bir akvaryum aldım buda biraz değil baya şans oldu :)  tabi bu akvaryumun içine bir güzel silikon çektim bu kadar büyük bir hacimin olasıki patlama ihtimali bile beni ürkütüyor özellikle evde olunca kendimi nasıl rahatlatırım diye düşünürken işte hem içine silikon kayıtlara kuşaklara tekrar silikon ve 4 yana dıştan profil yaptım bauhause den temin ederek ve içim şimdi rahat :)
 
 
Biliyorum macera biraz uzun oldu asıl konuya geleceğim şimdi..
 
Abilerim sizce akvaryumum Frontozalar için nasıl sizece altındaki malzeme çakıl taşı gibi hatta öyle diyelim... İçine 3 lü halde iki adet yaptım 30 luk pimaş boru ile ( 1 frontoza bir tarafta diğeri öbür tarafta içinden hiç çıkmıyorlar zaten )
 
Tam ortaya birtane gemi koydum ( 2 Ufak Frontozada bunun içinden hiç çıkmıyor
 
1 frontozam ise sağdaki pimaş ile gemi arasında yerdeki çakılları temizlemiş onun orda genelde takılıyor
 
 
En sağ pimaşın arkasına br kaç yapay bitki var... Atman F4 dış filitre kullanıyorum malzemelerini sıfırladım filitrasyonu kuvvetli hale getirdim... Birde iç motor kullanıyorum 3 kademeli..
 
300 Watt ısıtıcı kullanıyorum şu anda için 27 ila 29 derecede gidipyor ama düşürücem 25 26 dereceye..
 
Sizce akvaryumum ve anlattıklarım neticesinde durum nedir eksikler yanlışlar fazlalıklar yada önerebilecekleriniz nelerdir.
 
Şimdiden herkese teşekkür ederim
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eraslan1910Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2009
İl: Antalya
Mesaj: 377
eraslan1910Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 01:22
Görsel açıdan hem gemi koyup hemde pimaş boru koymanız pek hoş durmamış. Bunun yerine toprak küpler tercih edebilirsiniz veya boruların üzerine akvaryum silkonu sürüp kum kaplama yapabilirsiniz. Isı olarak frontozalar aşırı ısıdan hoşlanmazlar. 24-26 arası olsun. Çakıl yerine silis kum koymuş olsan harika olur. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 09:44
Şimdi Gürkan bey kum çok kalın doğasında ince silis kum var kumu değiştirmeniz iyi olur silis kum isabet olur. Pi maş borulara gerek yok hobici siniz zaten görüntü kirliliği gemiyi de çıkartın büyük 2 tane sağlı sollu küp koyun zamana bırakın gerisini yeni tank sendromu var şuan üstlerinde bu kadar saklanma yeride balıklarda avlanma korkusunu tetikler kaçıp korkmaları normal.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdurgunÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 343
mdurgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 10:32
Frontozalar ağzına kum alıp atmayı çok seven bir tür olduğu için bu çakıl taşları ağzına zarar verebilir.Size tavsiyem kumu değiştirin.Midye kırığı ph içinde oldukça ideal bir kum.Midye kırığı kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tiger084Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 222
tiger084Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 10:52
Gürkan Bey ;
 
Öncelikle hoşgeldiniz aramıza.Benden sana tavsiye akvaryum tanıtımları bölümünde tanganyika akvaryumlarına bak fikir açısından çok yardımcı olacaktır.Çünkü 150-50-60 ölçülerinde birçok akvaryum mevcut ve çok güzel fikir verir sana.Ben sana sadece küp ve suyunun ph'ını arttırma açısından ucu sivri ve keskin olmayan gnays kayaları tavsiye ederim.Bunlardan saklanmaları için mağaralar yapabilirsin ve 2-3 tanede küp koyarsan güzel olur.Bu kayalardan Kemerburgaz taş dünyasında bolca mevcut.Birde bence balıkların alışıncaya kadar ışığı oldukça az kullan,iç filtrenide ara ara çalıştır.Mesela benim balıklarım iç filtreyi açtığımda hiç çıkmıyorlardı ben komple çıkardım ki benim balıklarım o zaman 1 yıldan beri bendelerdi.Senin kolonin daha çok yeni birde.Frontoza çok sabır ister ama çok zevkli ve asildir.Elinden geldiğince proteinli yem ver,haftada 2-3 günde hamsi,karides vs. gibi taze yemide unutma.
 
Bu çok önemli kuş üretiyorum demişsin elinde fife fancy dişi var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir