Frontoza Hastalık Sebebi Ne Olabilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 13:57
Örneğin hizliresim.com var oraya yükleyin resminizi sonra orada yükleyince size doğrudan (direkt) link verecek o linki kopyalayın mesaj yazdığınız yerin üstünde fotograf makinası resmi var gülme işaretinin sağnıda ona tıklayın "hızlı foto yükle" oraya linki yapıştırın o kadar.
mesutok 2014-12-03 13:57:45
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 13:59
mesut bey cok tesekkurler yuklendı resımler bı goz atabılırmısınız neden olmustur 1 gunde oldu ısyerındekı tankım bu sabah geldım boyleydı ne önerirsiniz bulasıcımıdır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 14:16
Dişimi bu balık anüs kısmında sanki içte bir şişme olmuş gibi dış yapıdada bir hafif kanlanma var sanki, ama bunun bulaşıcı olacağını düşünmüyorum forumda frontozacılardan hiç fikir aldınızmı ilgili bölümde. Siz araştırırken size birşeyler önerebilirim. İç hastalıklarda kullanılan Sera bakto tabs vardır yem. dropsy gibi iç parazit hastalıklarında ondan alıp o balığı ayırıp onunla besleyebilirsiniz, 22 Tl falan 270 tablet var içinde. dişi olsa hani yumurtlayamıyor desek onu bilemiyorum olurmu böyle birşey. Birde antibiyotik etki yapan terramycin deri melhemi var eczanede 1 TL sabah akşam balığın kuru yemine yarım prinç tanesi kadar sürüp verebilirsiniz terrmaycin göz melhemide olur bulamazsınız. o dıştan şiş kısmada bu melhemi inca tabaka sürebilirsiniz günde birkez. Ben size beklemektense birşeyleri denememiz içni taviyede bulunyoum, tabi frontoza bölündeki bir kişi umarım size böyle bir bilgileri varsa başka tavsiyelerde bulunabilirler.
mesutok 2014-12-03 14:17:02
Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 14:33
Daha çok otçul türlerde görülse de bazen Tanganyika'larda da görülebilen bakteriyel bir hastalıktır. Bloat ihtimali yüksek bence.
umitlee 2014-12-03 17:09:36
Hemen tankınızda %30 kadar dip çekimi yapıp su ilavesi yapmalısınız. Havalandırmayı arttırmanız gerekir ayrıca.
Yemlerinizi de gözden geçirmelisiniz. Bozulmuş ya da uygun olmayan yem çeşidi mi var elinizde bunu da ayıklamalısınız. Tanka yeni eklediğiniz dekor vb. varsa çıkarmalısınız. Hasta balıkların birbirini rahatsız ediyorsa önlemek için tankın içerisini sineklikle bölmeniz de yarar sağlar.
Filtrasyon ekipmanlarını mutlaka temizlemeli, sünger elyaf vb materyalleri tamamen yenilemelisiniz. Tedavi sürecinde filtre kullanmamalısınız. Ertesi gün bir %30 daha su değişimi yapın ve artık ilaçlı tedaviye başlayın. Tedavi süresince su değişimi yapmayacaksınız. Bitkiler varsa bunu ayrı bir tanka almanızı tavsiye ederim. Yine böyle bir durum söz konusuysa filtrelerinizi temizledikten sonra bu tankta çalıştırabilirsiniz.
En etkili ilaçlardan biri Flagyl'dir. Ancak piyasada yerli yabancı bir çok başarılı ilaçta vardır.
Yaklaşık 40 lt için 100 mg Flagyl kullanın. Bunun yanı sıra bire bir oranda Epsom tuzu ve kaya tuzu karıştırın. Her 40 lt için 1 yemek kaşığı ekleyin. (Epsom doğal müsildir ve balığın karnındaki bakteriyel şişliğin atılmasında oldukça yarar sağlar)
Gün aşırı aynı doz ilacı tekrarlayın (40 lt ye 100 mg) ve yine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Ve 1 hafta bekleyin. İlk iki gün yem vermeyin sonrasında küçük oranlarda yemleyin. 1 hafta sonra birer gün arayla %30 ar su değişimi yapın. İç filtrenize karbon ekleyin ve bir hafta bu şekilde kullanın. Sonra karbonu çıkarın. En fazla 2 haftalık periyotlarla dip çekimi yapmayı ihmal etmeyin. Frontozalar sağlamdır atlatacağını ümit ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 14:33
Benim yağlı obez çöpçülerde olurdu, dişilerde onun için sordum, yumurtlayamaz orası öyle olurdu, kızarır şişerdi, isterseniz en azından dıştanda olsa terramycin melhemi orasına sürün, ve yeminede yarım pirinç tanesi kadar sürün yedirin 36 saatte olumlu etki gösterebilir. Benim öyle olup ölen balıklarım olmuştu çöpçülerde. Frontozacılardan bir tavsiye eden yoksa ciddi anlamda, üstte yazdıklarımı düşünebilirsiniz.mesutok 2014-12-03 14:37:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 14:38
umıt bey cok tesekkur ederım paylasım ıcın pekı flagyl ılacı kullanırken ayrı bı tankamı ayırmalıyım aynı tankta ılaclasam dıger balıklar zarar gorurmu acaba
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 15:05
Ayırmak en iyisidir, sağlıklı balıklar zarar görebilir. Ana tanktaki faydalı bakteri kültürünüde olumsuz yönde etkiler zaten, dengeyi bozar. hava taşıyla ayırıp tedavi edebilirsiniz..
mesutok 2014-12-03 15:11:31
Şu linkte ayrıntılı yöntemler var incelersiniz.
Teşekkür Edenler: [T]228991,ferhat632[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 15:22
Bence yaşar, Sera bakto Tabs yem kullanıp sadece iyileştirenler oldu sizinki ço kileri safha gibi gözükmüyor. Ben direk emin olamadım çok küçüktü kabarma kıç kısında onun için net tedavi veremedim size, sağolsun ümit bey tecrübesini aktardı, koray beyde o linkte çok başarılı sonuçlar almıştı. İnşaallah iyi haberinizi alırız.
mesutok 2014-12-03 15:22:51
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 15:31
Bir arkadaşın frontozasına haşlanmış bezelye tavsiye etmiştim, severek yemişlerdi. Kabuğu soyulmuş haşlanmış bezelyeyi deneyin bence balıklarınızda, yahut haşlanmış ıspanak yaprağı bunları kabul ederlerse sağlıkları için çok iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 16:08
Eğer ayırma ihtimaliniz varsa elbette ayırabilirsiniz ancak şu da var ki bakteriyel bir hastalıktır bütün bir tankı kurtarmak gerekir. O sebeple normalde %50+%50 su değişimi uygulayanlar da var ama su değerlerinin ani değişmesi de sakıncalıdır. Frontosa besleyen biri olarak söyleyebilirim çok sağlam ve dayanıklıdırlar. Atlatırlar kuvvetle ihtimal.
umitlee 2014-12-03 16:29:28
Flagyl %0,5 100 Ml(setli) Serum. 500 mg etken madde içerir. [200 lt. için yeterlidir.] Tankınız 200 lt ise bu serumdan iki adet alın 1. olarak suya karıştırdıktan sonra gün aşırı 2. doz uygulayacaksınız.
Diğer lt.ler için buna göre oranlayarak kullanabilirsiniz. (Fiyatı 4,00 TL'dir)
Benim tavsiyem karantina tankınız varsa balığı burada tedavi edin. Ama aynı dozu mutlaka ana tanka da uygulayın. Ayrı bir kapta da su değişimleri için suyunuzu hazırlayın. Bitkileriniz varsa da bu su hazıladığınız tanka alın. İlaçtan etkilenmemeleri açısından. Tedavi süresi sonunda 1 hafta sonra suyun %50sini değiştirmeden bu yeni su hazırlayıcı kültür kullanabilirsiniz. Yararlı olur.
Ayrıca tank hakkında genel bilgi verebilirseniz konuyu toparlamaya çalışırım.
1. Kaç lt. (Ayrıca bir tankınız var mı ve kaç lt.)
2. İç, dış, sump ya da başka tür filtre sisteminiz var mı?
3. Yeni eklediğiniz dekor var mı? Ya da içerisinde toprak testi ve kaya harici bir şey var mı?
4. Yeni eklenen balık var mı?
5. Bitki var mı?
6. Isıtıcı var mı ya da ısı sabit mi?
7. Kullandığınız yemler ve varsa ilaçlar var mı?
8. Tanka tuz eklediniz mi? (Ne kadar eklediyseniz)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir