frontosa.yavru özlemi


OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 13:47
Klişeleşmiş bilgiler;büyük akvaryum,bol mağara,kaya dekoru,vs.Mesela Frontosadan yavru almak için mağaralar oluşturulması genel olarak bilinendir ama çok kez açık alanda çiftlemeye şahit oldum.Burada şans fakötürü balıklarınızın bu tür akvaryum ortamına uyum sağlamasıyla alakalı.Yoksa attım içine akvaryumun bir baktım yavru vermiş, ben birşey yapmadım,bu işten anlamam düşüncesiyle alakalı değil.Genel bilgiler frontosanın yaşamsal alanına göre değerlendiriliyor.Tanganyika gölünün ortamını ne kadar istesenizde sağlayamazsınız.Doğal dengeye yaklaşsanız bile doğacak yavrular akvaryum ortamında doğduğundan gölün özelliğinin hiçbir fonksiyonu kalmayacaktır.Balıkta kalacak olan özellikler sadece genetik olan özellikler olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinozerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/10/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 653
akinozerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 15:00
   Recep bey sizin yazdıklarınızdan frontozalardan yavru alan herkes tamamen şans eseri yavru alıyor ve üretiyor gibi birşey ortaya çıkıyor. Şöyle birşeyde var eğer canlının üreme zamanı gelmişse zaten düz akvaryumda olsa çiftleşecektir ki bu şekilde çok üreme gördüm. Ama amaç üretim yapmak ve olaya ticari olarak bakılıyorsa mağara, oyuk ,kovuk, pimaş borulardan uygun ortam hazırlandığında frontozaların üremesi dahada hızlanıyor. Ama amaç üretim değil ben görsel olarak güzel bir akvaryum istiyorum diyorsanız üreme olmayacak diye birşey zaten yok balıklar yine yavruluyor ama bu diğerine göre biraz zaman alabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 15:51

Akın kardeşim yazdıklarımı tekrar okursan sevineceğim.Yanlış anladın sanırım.Ben özellikle belirttim durumu.

''Burada şans fakötürü balıklarınızın bu tür akvaryum ortamına uyum sağlamasıyla alakalı.Yoksa attım içine akvaryumun,bir baktım yavru vermiş, ben birşey yapmadım,bu işten anlamam düşüncesiyle alakalı değil.''
Balığın tüpünün çıkmasının takip edilmesi,yumurtlama süreci,yumurtayı ağzında tutma süresi,kusturma yada doğal yoldan alınması için balığın ayrılması,dişi erkek oranının iyi ayarlanması,ayarlanan balıkların uyumu,cinsiyetler arasındaki yaş ve boy farkları vs.gibi durumlar bilginiz olmadan yapabileceğiniz işler değildir.Zaten bunları bilmeden atarsanız ve yavrular ise o yavrular yok olup gidecektir,göremezsiniz.
Zaten akvaryum ortamında bir şekilde yavrulaması da doğasına uygun davranış sergilemesindendir.
Mesela F0 mobaların yavru verme süreci akvaryum ortamında çok sıkıntılıdır.Ama akvaryumda doğmuş Moba'dan yavru almak buna kıyasla daha az zaman alır.Bunu Moba besleyen bir çok arkadaşımızda örnekleriyle gördük.Hatta yanlış hatırlamıyorsam Sn Engin Dülger bey bu F0 mobalar için bire bir Tanganyika gölünün suyunu kullanmıştı.Tabi yanlış hatırlıyor olabilirim bir hatam varsa kusura bakmayın.
Sonuç olarak şans işi dediğim durum balıklarınızın kalitesi ve yeterli düzeydeki akvaryumu benimsemeleridir.
 
oasis2010-03-25 15:56:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir