frontosa hastalık


RivuÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 26
RivuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 23:24
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:balıklarda solungaçlarda yıpranma ve hafif erime agız kenarlarında beyazlaşma

Akvaryum Kapasitesi (litre):450

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:albino vatoz çifti vatoz papagan 1adet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27C

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:mikohfish,kayatuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryum iş yerinde olduğu için 1 aydır bakamadım dün iş yerine gittiğimde balıkların birinde 23 cm erkekte yüzgeclerde ayrılma parçalanma ve hafif mantar gibi gördüm 70 lt akvaryuma aldım mikofish ekledim bugun tekrar baktıgımda balık daha kötüydü ve ana tankda bulunan 7 8 balıkdada aynı belirtiler vardı mecburen tüm tankı ilacladım akvaryumdaki suyun yarsını bosalttım mikofish ekledim 40 cc kadar sıcaklık aynı dip çekimi yaptım taze suyu dun eklemistim kaya tuzu ekledim dış motoru kapatım 1 saat sonra hava motorunu actım halen dış motor kapalı tutuyorum.Yarın gidip suyun yarısını cekip su ilave edip tekrar ilaçlama yapıcam ama balıkda bir düzelme yok aksine daha kötüydü bugün ayrıca balıklar sürekli birbirine saldırıyor yara izi dicem böyle yara izi olmaz 8 tanesinde var 4 ünde yok hep yüzgec  ne yapmam lazım iyi forumlar.




Rivu2014-10-23 01:08:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 12:53
Olası problemi %70 tahmin edeyim,

1-)Su değişimi ve dip çekimini aksattınız , amonyak artışı ve mantar sporlarında çoğalma oldu.
2-)Yükselen amonyak balığın direncini kırarak  dış etmenlere savunmasız hale getirdi.
3-)Muhtemelen mikofish antibakteriyel antimikotik bir ilacını kullandınız buda mantarları baskılayan faydalı bakterileri yok ederek mantarların evresini hızlandırdı.
4-)Fotoğraf lazım 
RedMap872014-10-23 12:54:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 14:05
Kirlilikten olmuş bence herşey mantarlaşma, tüm filtrelerin temizlemeli bence, camları içten bir sopaya bez bağlayıp silmeli, sonra su çekmeli 1/3 kadar en az  bu aralar su değişimini biraz sık sık yapmalı sudaki mantarlaşmayı azaltmak için. 
Balıkların tedavisine gelince sadece hava taşı kullanılarak su yeşilimtırak yapılacak kadar mikofish damlatılarbilir, buna ek çeyrek doz Biyo Ichthyo metilen mavisi damlatıla bilir kaliteli bir metilen markası markası olur farketmez, solungaçların. Bu tedavi şekli balıktaki ağızdaki beyazllama funguya, yüzgeç erimelrin iyi gelecektir, birde terramycin melhem alıp eczaneden avucunuza mercilmek kadar sıkın, balıklarını kuru yemini avcunuzda bu ilacın içinde yuvarlayın ilaç kuru yemlere bulaşsın atın yesin balıklarınız buda iyi gelecektir diye düşünüyorum. Filtre bakımı şart su çeşimi sık sık şart az az, bir miktar birkaç damla suya su değişiminden sonra biraz damlatılabilir abartmadan, herhalde temizlik ortamı sağlandıkça ilaçlarda etkisini gösterdikçe balıklar hızla düzelir diye tahmin ediyorum. Solungaçlardaki deparmasyon solungaç parazitlerinide düşündürüyor ama bundan insan emin olamıyor, bunun için İse geçmezse JBL Argudol kullanılabilir. Bunları analiz etmek birazda sizin mantığınıza düşüyor. Takip edin gelişmelri gerekeni yapın.
mesutok2014-10-23 14:07:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir