Forum Kaynaklı Malawi Tankı (240 lt)


ecoistÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 31
ecoistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 09:32
Fotoğraf:
Fotoğraflar aşağıda yer almaktadır.

Boyut (cm):
85 cm X 50 cm X 55 cm
 
Akvaryumu forumda aldığım bilgiler doğrultusunda irtibat kuruduğum Ankara Sitelerde hizmet veren Eray Akvaryumdan satın aldım. Yukarıda ölçüleri verilen akvaryumu (8 mm cam-kuşaklı-çerçeve ve kapaklı)adece 75 TL'ye satın aldım.
 
Kapasite (litre):
230 lt

Canlılar:
4 adet yavru (4 ila 6 cm) ">Labidochromis caeruleus (Sarı Prenses): Forumda ilan veren bir arkadaşımızdan aldım.
5 Adet Yavru (3 ila 4 cm) ">Melanochromis auratus (Auratus): Forumda satış yapan ve muhteşem üretimhanesini gördüğüm bir üyeden aldım. İsteyene bilgilerini verebilirim.
1 Adet (14 cm) familya ve tür adını bilmediği Cüce Vatoz, bu ilk orta boy akvaryumumdan, aldığımda 4 cm'lik yavru idi.
  
Malzemeler:
Dış Filtre: Tetratec Ex 700, forumda uzun araştırmaların sonunda aldığım performansı, enerji verimi ve sessizliğe ile benden tam not alan, satın alındığında içi tam dolu gelen (aktif karbondan seramiğine kadar) dış filtre herkese tavsiye ederim.
Isıtıcı: Eski akvaryumdan kalan biri 150 diğer 50 watt olan iki ısıtıcı kullanıyorum. Küçük olanı sadece gerekli olduğunda... (Dolphin ve Atman markalar)
Hava Motoru: Atman 1500, 20 cm'lik hava taşı ile birlikte...
Dekor:
15 kg Silis kum (forumda ilan veren bir üyeden kilosu 0,60 TL'ye satın aldım)
Gnays Kayalar, dere taşları, düz kayalar (Forumda verilen bilgiler doğrultusunda Ankara Karşıyaka tarafından peyzaj işi yapan bir taş marketten aldım, kilosu 0,50 TL)
Bitkiler: Malawi tanklarında bitki ömrünün az olduğunu biliyorum, forumda bir kaç araştırmadan sonra iki kök Green Ozelot diktim, şimdiden ort bölümden yeni yapraklar çıkarmaya başladı)

Akvaryum Bakımı:
Şu ana kadar bakım yapmadım (kurulalı 15, balıkları koyalı 7 gün oldu) ancak forumda yer alan bilgilerle önümüzdeki hafta sonu bakım yapmayı düşünüyorum.

Kullanılan Yemler:
Sera Granugreen
Sera Granured
Sera O Nip
Arada bir salatalık, marul yaprağı ve haşlanmış havuç...
 
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Sadece kaya tuzu, önceki akvaryum için aldığım Nitrivec bir miktar kaldı onu da yekünlü su değişimlerinde takviye olarak kullanıyorum (bitene kadar)
Arkadaşlar çocukken başladığım zorunlu nedenlerle ara verdiğim hobiye bir yılı aşkın zamandır yeniden vakit ayırma şansım oldu. Önce akvaryumum küçük, bütçem sınırlı olduğu için bitkili canlı doğuran tankı ile başladım. Çok yavru aldım yavruların hepsini de bu forum aracılığı ile çok düşük, sembolik bedellere üyelere verdim.
 
Bir yıl sonra büyütebildiğim akvaryumda yavru ilen aldığım mbunaları büyütmenin hevesi ile yeni bir başlangıç yapmış durumdayım. Geliştirilebilir bir çok yönü olduğunu bildiğim akvaryum ile ilgili görüş v önerileriniz bekliyorum, farkında olmasanızda bu akvaryumu sizlerle beraber kurdum...
 
Akvaryum Genel Görünüm
 
 
 
Yaramaz Mbunalarım
 

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deno06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 507
deno06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 10:03
Güzel bir akvaryum olmuş.Kayaları tek tür yaparsanız ve balıklara saklanma alanları oluşturursanız daha da güzel olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet_mhndsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 682
ahmet_mhndsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 10:11
Tebrikler Emre bey çok şık bir akvaryum olmuş bence 2 kayanın uyumu güzel duruyor sadece sağdaki hafif dik duran mağara şeklindeki kayalar sırıtmış o sistemi arkaya doğru yaparsanız hem saklancak yerler artabilir hemde yapay durmamış olur saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir