Fluval FX5 vs EHEIM prof. 2080


cief17Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 542
cief17Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 10:27
[QUOTE=maskex] [QUOTE=cief17][QUOTE=maskex]Bence bu kadar ince düşünmeyin..Yani sonuç olarak her türlü bu filtreler 2- yada 3 haftada 1 temizlik gerektirecek.Ben haftada 1 %40 su değişimi yapıyorum.Dip çekimi hiç yok.! 2 yada 3 haftada 1 de filtredeki süngerleri yıkayıp genel anlamda bi su döküyom medyalara okadar yani.Sanki 2080 koyunca efendim yıllarca açmayacakmısın yine 2-3 haftada temizlenecek o filtre.Zaten düzenli su değişimi yapılıyor ise PH nitrat vs dengede durur sonuçta bunu aylarsa akvaryumu ellemeden bırakacak değiliz şayetki öyle birşey isteniyorsa..650 tl ye 1 fx 5  yanınada 1 tane fluval 405 takarsın  2080 fiyatına.fx5 kirlü su çekim haznesine süngeri takarsın kaba pislik girmez.Filtre içindeki 3 sepetten 2 sepetin yanındaki süngerleri çıkartıp oralarada medya koyarsın al sana 15 lt medya hacmi..Fluval 405 lede mekanik temizlik yaparsın.405 i 3 haftada 1 temizle fx5 i  istersen 1 yıl kapağını açma..Önemli olan parayı nasıl kullandığın..Para olduktan sonra ben senin akvaryumuna arıtma sistemi bile kurarım...Paradan haber ver.Ama ben hem ekonomik gideyim hemde iyi olsun diyorsan fx5 alacaksın nokta :))

[QUOTE=cief17]FX5 in ayarında hatta ona yaklaşabilecek bir filtre tanımıoyorum. FX5 alana kadar bende hep eheim kullanmıştım Hakikaten eheim çok kalite marka ama fx5 ayrı bir alet. O kapasite ve performansa ulaşabilecek bir filtre yok piyasada. 600 lt de kullanıyorum, su billur gibi, ses yapmıyor çok sakin, debi düşmesi yok,3 ayda bir sırf kendimi rahatlatmak için filtreyi temizliyorum. Media seti olarak eheim ve seachem kombinasyonu yaptım,purigenide ihmal etmedim. Bu filtreyle başınız ağırmaz. Yedek parça sorunu yok, 24 saatte bir durur sonra kendisi çalışır. Bu yolla biriken hava varsa onu boşaltır. Böylece performansı düşmez ve ses yapmaz. Bende maskex(emrah) ile uzun süre konuştuktan sonra almıştım. Üstelik fiyat konusunuda hiç dikkate almadım.İyi ki de bu filtreyi almışım :) Bir önerim pürigen konusunda olacak. Su akım yönünü dikkate aldığımızda pürigeni en alt sepete kullanmak pürigenin ömrünü uzatacaktır. Ben artık öyle yapıyorum.[/QUOTE]

Cihangir abi purigen alta koyulunca daha uzun gidiyor demişsn ama bu filtrede kirli su aşağıdan yukarıya geliyor yani kirli suyun direk purigene teması daha çobuk ömrünü bitirir  yanlışıyım ?
[/QUOTE]
Emrah, kirli su alttan gelmeye başlıyor,ancak önce yanlardaki süngerlerden geçiyor. Sonra yukarı çıkıp en üst sepetin ortasından aşağıya inmeye başlıyor. Yani medyanın suyla ilk karşılaştığı yer en üst sepet...Sepetlerdeki su aşağı indikçe daha fazla süzülmüş oluyor...En temiz yerde en alttaki sepetin içi oluyor. İlk kurulumda bende senin gibi düşünüp en üste koymuştum. 3. ay dolmadan filtreyi açtım baktım pürigen koyu kahverengi olmuş. Alt sepette olunca daha uzun süre işlevsel kalacaktır diye düşünüyorum. Ürünün kitapçığında da benzer açıklamalar var, özellikle fluval medyaların yerleşimi ve tanıtımıyla ilgili konularda...[/QUOTE]

Cihangir abi açıklama için teşekürler açıkçası artık akvaryum işine çok fazla vakit ayıramadığım için detaylarda kafamda şekillenmedi.Aldığımda yanında gelen cdyi açıp bakmadım bile internette bu durumu anlatan kaynak varmı ki ?  Sen denedinmi sonuç nedir ?  Bu durumda seramiği en üst sepete koymak daha mantıklı değilmi :D
[/QUOTE]
Aynen öyle seramiği de en üst sepete koymak lazım. Kaynak kendi kitapçığı, youtube daki videolarda da dikkat et seramikler hep en üst sepette... Bu şekilde sıralayınca daha memnun kalacaksın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 00:09
[QUOTE=ruffles05] [QUOTE=Burakim] [QUOTE=ruffles05]Ben eheim 2080 - fx5 kıyaslamasından önce fx5 in eksilerinden bahsetmek istiyorum.Bu filtreler büyük tanklar için ve ortalama populasyona sahip tanklar için tasarlanmış filtreler.500-600 litre tankta yaklaşık  10 orta boy (tropheus gibi) yada 20 damızlık malawi gibi canlıların amonyak ve diger atıklarını karşılıyor süper filtre denilmesi yanlış olur.Bu filtreler 1000 litrelik tanklar için ve saydığım canlı yükünün kat kat fazlasını karşılamak için yapılmış filtreler.Ve canlı yükü arttığı zaman fluval fx5 in mekanik temizlikte çok başaralı fakat biyolojik temizlikte yetersiz olduğu aşikardır.(ben fx 5 kullanıcısıyım buarada) Bundan 6-7 ay öncesine kadar 500 litre akvaryumumda 10 damızlık 20 tane damızlık altı tropheus vardı ve fluval fx5 in nitrat ve amonyak değerlerini tutma kabiliyeti emin olun purigenin ömrü kadardı.Filtrenin gerçekten malzeme haznesi çok küçük ve inanılmaz debiyle suyu biyolojik anlamda süzmeden döndürüyor.Eheim biyolojik filtrasyonu fluvalın yanında tartışılmaz derecede iyi.
    Ama şöyle de bir gerçek var, 1 eheim 2080 nerdeyse 2 fluval değerinde. İş dönüp dolaşıp fiyat-performans olayına dönerse fluval tekrar 1. koltuguna oturur. Bana hangisi alırsın derseniz fluvalı  satın alırım derim fakat bana sana ikisinden birini hediye edeceğiz derseniz eheim 2080 seçerim kesinlikle.
[/QUOTE]


 

Size kesinlikle katılmıyorum bu filtreyi o şekilde kullanıyorsanız kaldırın atın.İçerisine ne koydunuz bilmiyorum ama şayet yer size az geliyorsa çıkarın kenardaki süngerleri filtre torbasında seachem matrix eheim substat pro doldurun.Filtreyi bu şekilde yermek bence haksızlık.Bu filtreleri satın alırken zaten içi boş geliyor.eheim 2080 media set rahat rahat sığıyor.38 litre odalara ayrılmış hacim var neyle isterseniz onla doldurun yani eksik olan yeri neresi halen anlamış değilim.bu filtrenin karşılaştırılacağı tek şey sump sistemidir.
[/QUOTE]

Burak bey  ben filtreleri ne övüyorum ne yeriyorum sadece sonucları söylüyorum.Bu şekilde de kullanmaya devam edeceğim filtre benim filtrem öyle değil mi.Ayrıca filtremde 2 litre eheim pro, fluval biomox, ehfi mech vs malzemlere de sahibim.Ve de şunu size garanti ederim phından nitrata  amonyakdan fosfata her türlü su parametleri ölçerek balıklarıma bakarım deniz akvaryumunda önce antreman olsun diye.Ben size net sonuçlar söylüyorum canlı yükü ağırlaştığı zaman sadece fx5 varken suda amonyak artışı net gözlemledim, düzenli su değişimi yapmama rağmen.
[/QUOTE]


Teorinizde haklıysanız şayet şuan kullandığım NewJet 3000 i bırakıp eheim compact 3000 almam lazım suyum daha temiz olacak ozaman.
Yada şöyle birşey fluvalda kullanılan malzeme suya salınım yapıyor.
Arada kalite farkı yokken Fluvalın içinde su kenarlarda biyolojik süngerden geçip içeride bakteri kültürünü taşıyan ekipman aynı iken söylediğiniz tek mantıklı açıklaması kullandığınız ürünlerin özelliğini yitirmiş olmasıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1000
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2012 12:16
Fluval'ın 305 ve 405 modellerini daha önceki akvaryumlarımda kullandıktan sonra yaklaşık 1 yıl önce aldığım 500lt tank için FX5'i seçtim. 305 inanılmaz sessiz idi. 405'te kafa motorunda ki arızadan dolayı ses problemi vardı ki bu da parça değişimi ile giderildi. Tek dezavantajı sepet yapısıydı. Her sepet ortadan 2 ye bölünmüştü. Doğru dürüst malzeme yerleştiremiyordum. 

FX5'e gelecek olursak gerek debisinden, gerek filtrasyonundan çok ama çok memnunum. Motor gücü ile doğru orantılı olarak harcadığı güçten dolayı (50watt/h) elektrik faturasına katkısı biraz fazla. Tabi bu motor gücünden dolayı çıkardığı seste normal sayılır. Sump kullanmadım, gürültüsü konusunda bilgim yok. Eheim serilerini de kullanmadım ama 2080 modelinin 20wattlık motoru ile FX5'in 50 wattlık motorunu karşılaştırdığımızda 2080 daha sessiz kalacaktır diye düşünüyorum.

Daha önce de bazı arkadaşların belirttiği üzere hem mekanik hem biyolojik filtrasyon hacimleri diğer tüm modellere göre daha fazla. Sepetlerin yanlarında bulunan süngerleri 1 yıldır hiç değiştirmedim. Ancak ebay üzerinden yeni süngerler sipariş ettim. Önümüzdeki ilk bakımda süngerlerini de değiştireceğim.

Fluval'ın hortum yapısından dolayı diğer tüm filtrelerinin hortumlarında ki kısa süre sonra yaşanan tıkanıklık ve debi kaybı çok daha uzun sürede karşınıza çıkıyor. 2,5 cm çapında hortum dile kolay.... Ancak bu çapın bazı dezavantajları olabiliyor: Resun 24watt uv filtreye hortumları bağlamada bayağı problem yaşamıştım...

Eğer ileride lazım olur da yedeğini almak istediğinizde hortumun orjinali pahalı gelirse geçenlerde Bauhaus'da gördüğüm aynı yapıda ve çapta sulama hortumu kullanılabilir. tırtıklı ve esnek bir yapısı vardı....

Bitkili akvaryumumda kullandığım  dahili CO2 reaktörde daha önce iç filtre kullanıyordum. Aslında FX5'in çıkışını reaktöre bağlamayı düşünüyordum ama becerememiştim ama sonrasında bulduğum redüksiyon parçası sayesinde temiz su çıkışını reaktöre bağlamayı başardım ve bu sayede %100 civarı CO2 çözünümü gerçekleşebildi. Ekstradan iç filtre elektrik sarfiyatından da kurtulmuş oldum.

FX5'in tek rakibi bence de sump sistemi olabilir. Eğer ki biraz daha büyük bir akvaryumum olmuş olsa idi - 700-800lt civarı- bir FX5 daha alırdım. Ancak onu mevcut filtreme seri bağlardım. İçini tamamen elyaf ve sünger ile doldurur, diğer filtrenin de içini tamamen biyolojik malzemeler ile doldururdum. Böylece bir filtre mekanik ön filtre görevi görürdü ve sadece onun içindeki elyaf ve süngerleri temizlerdim. Daha önce 305 ve 405 modellerini bu şekilde kullandım. Çok da güzel çalışmış ve işe yaramıştı.

300lt lik yeni bir tank kurulumu düşüncem var. Bu kurulumda ise JBL E1501 modelini kullanmayı düşünüyorum Diğer alternatif ise Eheim 2080. Ancak Eheim'in içinin boş gelmesi ve filtre malzemelerinin maliyeti artırması şimdilik beni düşündürüyor. Eğer sumpsız yaptıracak olursam yeni alacağım filtrenin yanında bir filtre daha alıp yukarıda bahsettiğim ikili bağlantı sistemini kullanmayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mavisakal86Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 236
mavisakal86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 10:20
Herkese selamlar... 2080 kullanicisiyim.. Bende almadan once ikisi arasinda kalmistim ama fluval alma sansim olmadigi icin 2080 i aldim... Aletten cok cok memnum, eheim in diyer filitreleri baska 2080 bambaska....
Singapurda bir universitede arastirildi bu iki filitre... 2080 biyolojik temizlemede oldukca one gecti...
Tabi diyer konulardada... Testin sonunda aralarindaki fiyat farkindan dolayi fuluval in da almak icin cok mantikli oldugu yaziyordu...
Bende ayni fikirdeyim, fiyat performas olark fx5 cok iyi, ben tercih ederdim... Ama konu en iyisi ise universite de yapilan test sonucu ve kendi tecrubemle kesinlikle 2080 1 numaradir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ukbe OymakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 405
Ukbe OymakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 11:30
Yakın zamanda 500-600 lt arasında bi tank kurucam ve bende sump istemiyorum.Buradaki mesajları okuduktan sonra sanırım Fx5 te karar kılıcam...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 12:04
Arkadaşlar 650 lt tankım için bende konuyu baştan sona okudum. Birçok araştırma yaptım şu daha iyi bu daha iyi demiyorum ama eheimler çok pahalı bu yüzden fluval fx 5 aldım. 2080 1000 tl civarında media seti bile 250 tl civarında fluval fx5 daha ucuz media kısmına gelince bütçeye göre ayar çekilebilir. 30 40 a dolduranda var 200 liraya dolduranda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

levent1936Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 482
levent1936Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 16:08
[QUOTE=Cyberx26]Arkadaşlar 650 lt tankım için bende konuyu baştan sona okudum. Birçok araştırma yaptım şu daha iyi bu daha iyi demiyorum ama eheimler çok pahalı bu yüzden fluval fx 5 aldım. 2080 1000 tl civarında media seti bile 250 tl civarında fluval fx5 daha ucuz media kısmına gelince bütçeye göre ayar çekilebilir. 30 40 a dolduranda var 200 liraya dolduranda var. [/QUOTE]
 
Filtreyi ucuza doldurmak çözüm değil, kaliteli ve işe yarar malzeme kullanmak lazım, yoksa filtre olarak ne kullanırsanız kullanın işinizi görmez. Filtreden ziyade içirisindeki malzeme filtrasyonda daha önemlidir, kimsede buna dikkat etmez maalesef.
 
Fx5 kullanırlar, içine dandik malzeme koyarlar, filtrenin hiç bir fonksiyonu kalmaz böylece, sadece su çevirir. Onun yerine kafa motoru tak daha iyi performans elde edilebilir. Kaliteli malzeme ile dolu 2217, kötü doldurulmuş bir fx5 den daha iyi iş görür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 16:22
Ben ucuz doldurmak çözüm diye birşey demedim. 30 40 dolduranda var dedim. Bunun fx5 le alakası yokki eheim alıp içini 30-40 dolduranda var. Bana göre tabiki media önemli eheim 2080 media seti al fluval fx5 e doldur yine aynı verimi alırsın. Yada eheim al içini dandik malzeme doldur işe yaramaz. Sera siporax açık olarak litresi 18-20 liraya satılıyor al 4 lt ondan sonra 1 litre eheim efimech 1 lt substrat pro yada seachem matrix alsana  canavar gibi filtre

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 23:15
Şu üniversitelerde yapılan araştırmalardan sonra cümlesinden tiksiniyorum iğreniyorum yalan olan dolandırma maksatlı olan herşeyin başında aynı cümle...Koca üniversitenin işi gücü yok akvaryum filtresini araştıracak... ve bu kadar saçma bir sonuca varacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 23:38
Kitlerle yapılan , artılarını eksilerini sayısal verilerle anlatılan bir karşılaştırma şu linkte mevcut. http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080&postdays=0&postorder=asc&&start=0

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ukbe OymakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 405
Ukbe OymakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 12:06
[QUOTE=ruffles05]Kitlerle yapılan , artılarını eksilerini sayısal verilerle anlatılan bir karşılaştırma şu linkte mevcut. http://www.discusforums.com/forum/viewtopic.php?t=7080&postdays=0&postorder=asc&&start=0 [/QUOTE]
2006 yılında yapılmış karşılaştırma ne kadar sağlıklı peki.Bu tarihten sonra FX5 hiç bir sorunu gidermeden üretilmeye devam mı etti?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 16:44
Filtre alıp yalnızca performansına veya fiyatına bakmak yanlış arkadaşlar filtre alırsın üzün süre kullanırsın, ben fiyat ve performans açısından fluvali tercih ettim ve filtrelemesinden şikayetim yok süper bir filtre, ancak fluval tercih edenler düşünsün ki şu an türkiyede yedek parça sorunu var belki ilerde çözülür bilemiyorum 500-600 tl filtreye verip sonra  2-3 yılda bir mıknatıs ve mile 100 lira verirsenki oda bulabilirsen tabi, (conta, kafa, hortum,kova bulmak dert ve pahalı)  o filtreden bir hayır gelmez yedek parça sıkıntısı olamasa ve bu kadar pahalı olmasa parçalar, fluval eheim de geçer. 

Ben yedek parça olayına dikkat çekmek istedim fluval alacaklar onuda düşünsün diyorum, amacım kötülemek değil hiçbir markayı ki zaten fluval kullanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 02:23
Yedek parça sorunu servisinde yok ama kullanıcı hatasından doğan sorunlarda fiyatları gerçekten pahalı.Mesela ben fluvalın çok beğendiğim su çıkış aparatını bulamıyorum.hortum ve cama sabitleme aparatı çok pahalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciwaysÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 366
ciwaysÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 11:09
[QUOTE=cief17]FX5 in ayarında hatta ona yaklaşabilecek bir filtre tanımıoyorum. FX5 alana kadar bende hep eheim kullanmıştım Hakikaten eheim çok kalite marka ama fx5 ayrı bir alet. O kapasite ve performansa ulaşabilecek bir filtre yok piyasada. 600 lt de kullanıyorum, su billur gibi, ses yapmıyor çok sakin, debi düşmesi yok,3 ayda bir sırf kendimi rahatlatmak için filtreyi temizliyorum. Media seti olarak eheim ve seachem kombinasyonu yaptım,purigenide ihmal etmedim. Bu filtreyle başınız ağırmaz. Yedek parça sorunu yok, 24 saatte bir durur sonra kendisi çalışır. Bu yolla biriken hava varsa onu boşaltır. Böylece performansı düşmez ve ses yapmaz. Bende maskex(emrah) ile uzun süre konuştuktan sonra almıştım. Üstelik fiyat konusunuda hiç dikkate almadım.İyi ki de bu filtreyi almışım :) Bir önerim pürigen konusunda olacak. Su akım yönünü dikkate aldığımızda pürigeni en alt sepete kullanmak pürigenin ömrünü uzatacaktır. Ben artık öyle yapıyorum.[/QUOTE]

hocam mrk ettigim bişi var fiyat olarak iyi bir ürün ancak bunun güc tüketimi fazla degil mi mesela aylık olarak elektrik faturasına ne kadar yansır bu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir