Fluval 305 ve sump birleştirmek?


blackphalanxÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 21
blackphalanxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 23:55
Sayın Akadaşlar,

Sump olayını yeni yeni araştırıyorum acemiyim. Şayet saçma bir fikir ise kusura bakmayım. Bunu yapmaktaki amaç 600lt akvaryumumu deldirmek istememem. Sağlamlık açısından. Ayrıca Fluval fx5 gibi bir canavara verecek şu an durumum olamaması.

Aklıma gelen fikir, 100lt bir sump akvaryumu kestirsek gerekli bolmeleri ve tepeden dikmelere tam oturan bir kapak ile Fluval dış filtrenin çıkış hortumunu buraya yönlendirsek. Su dış filtrenin filtrasyon ekipmanları haricinde sumpdanda geçip filtrelense ve bir kafa motoru ile akvaryuma geri basılsa, sizce nasıl olur.

Fluvalin çekiş hortumu sübaplı yani elektrik kesilince su sifonlaması yapmıyor.

Ayrıca fluvalin debisi kotrol çubuğu ile arttırılıp azaltılabiliyor. Yani kafa motorunun su basma debisine bir kaç denemede kolaylıkla uydurulabilir diye düşünüyorum.  Fluval 305 1100lt/h olması lazım kolaylıkla aynı güçte bir kafa motoru alınabilir.

Sump yavruluk olarakda hizmet görecektir. Böylelikle tüm balıklar aynı biyolojik ortamda olacaktır.

Sump a Java moss gibi bitkiler ve 5 adet tatlı su midyesi eklenip filtrasyon, yavru rahatlığı,hava motoru vs.. gibi faydalarsağlanabilirmi? Ayrıca sump a eheim jagler 300w koyarak homojen sıcaklık ve ana tankta görüntü kirliliği engellenebilirmi? Tabi yavrulara ters bir etkisi olmayacaksa.

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baraküda_Çevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 173
baraküda_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 00:26
Akvaryumunuzu deldirmedende sump sistemi kurabilirsiniz bunun sitede güzel örnekleri var.

Üstelik aklınızda ki sistemi kurdunuz diyelim;

Ya bir süre sonra içindeki malzemelerden dolayı fluvalin debisi düşüp kafa motorunun debisi aynı kalırsa.? Siz evde yokken kötü bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.

Bence dediğim sistemi bir araştırın.

Örnek; http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=62784

Saygılar...
sheriff__2011-06-28 00:26:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elkadirÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 124
elkadirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 00:47
Selamın aleyküm

Sump da mantık üstten su taşırma şeklinde iner ve sizin kafa moturu taşan suyu tekrar yukarı basar.
Taşma herzaman hızlı olur ama suyu fazla koymassanız evinize zarar vermez.

Şimdi aynı mantık sizde deneyin bence kafa motoru yerine sumpla suyu yukarı basmayı deneyin. Kaç cm yukarı basabilir orasınıda bilmiyorum.

Cam deldirmemek en iyisi (eğer deldirirseniz kesin delinen yerin tam altına kayıt şeklinde enlemesine 10 15cm cam silikonlayın (ordan çatlamasın) 

Suyu taşırmak için basit bi sistem yapmanız lazım saten arkadaş link vermiş. Su sürekli aşağı doğru akarken havada çekebilir tıkanmayacağına emin olursanız dediğimi deneyin
eğer oda olmazsa 4 5w lık küçük motorlar var tahminim 10 cm su basabilir ince bi boru koyarsanız su yükseldikten sonra otomatik aşşağı hızla inecektir (motordan hızlı su basar) dikkat etmeniz gereken
motoru su sınırına takıp kullanmak (eğer elek giderse taşma yapmasın diye) motorunuzun da dış filtrenizin de su soğutmalı olmaması lazım (su kesilirse yanabilir)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir