Flower Horn Yavrularım Ölüyor


AlisBabaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 388
AlisBabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 11:03
(100*40*50 akvaryum)  Şu an 4. batın yumurtlama olayı gerçekleşti.Bugün yarın yavrular yumurtadan çıkacaktır.Ortalama her ay yumurta döküyorlar.Bugüne kadar hiçbir yavruyu yaşatamadım.1. batında anne ve baba birarada idi ve yavruları yediler.2. ve 3. batında erkek yumurtaları dölledikten sonra tanktan yumurtaları yememesi için çıkardım ve anne tankta kaldı.Yavrular yumurtalardan çıktı,bir süre hiçbirşey tanka eklemedim(yem,su),sadece dipteki pislikleri temizledim.Anne yavruları yemesin diye anneyi sık ve az olarak yemledim.Yavrular serbestçe yüzmeye başladığında;500ml suyun içine bir çay kaşığı Sera marka sarı paketlerde olan toz gibi artemiayı kattım ve hava taşı ile şişenin kapağını kapatarak bıraktım.24 saat kadar süren sirkülasyon sonrasında şişedeki karışımı tanka boşalttım.Tabi bu işlemi yavrular yumurtadan çıktıktan 1 hafta sonra yapmaya başladım ve anneyide o gün tanktan aldım.Yüzlerce yavru 1metrelik tankta bölge bölge gruplar halinde dolaşıyor.Filtreleme sisteminide 2 adet pipo filtre ile yapıyorum.İşte bundan sonra olanlarda oluyor.Dipte yan yatmış günden güne azalan ve hergün içim acıyarak dipten çektiğim yavruları maalesef kaybediyorum.Kaybettiğim yavruları dipten çektikten sonrada su ilave ediyorum ama yine birşey değişmiyor.Bu arada suyu sadece yavruları kaybettiğim zaman tazelemedim.Yumurtadan çıktıklarından itibaren 2 haftalık süreçte 3 gün arayla dipten kısmen suyu çekip,az miktar suda ekliyorum.Özetle 2 hafta içinde bütün yavruları kaybediyorum.Tecrübeli akvaristlerin desteğine ihtiyacım var. Ben yavruları nasıl yaşatmayı başarabilirim?İllaki yavru almayı başaran kimseler vardır.Ben parasını vererek birçok yavru aldım üreticilerden, ama nasıl yavru büyüttükleri hakkında soru sormak aklıma gelmemişti.Saygılar...
EERDALL2011-05-08 15:27:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalık92Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
Mesaj: 218
acemibalık92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 17:24
Arkadaşım açıkcası üzüldüm bu durumuna.İnşallah biran önce çözersin bu sorunu.Benim tavsiyem(daha Fh tan değil ama başka balıktan yumurta aldım ve yavruları  büyüttüm) dişi yumurtladıktan sonra bir kaç gün erkekle birlikte kalsın daha daha sonra yavrular serbest yüzüşe geçtikten 2-3 gün sonra dişiyide çıkar.Yavrulara yem için ben artemia filan kullanmadım normal ciklet yemi kullandım.Bunu tavsiye  edebilirim sana.İnşalallah yavrularını en kısa sürede alırsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 22:15
[QUOTE=EERDALL] (100*40*50 akvaryum)  Şu an 4. batın yumurtlama olayı gerçekleşti.Bugün yarın yavrular yumurtadan çıkacaktır.Ortalama her ay yumurta döküyorlar.Bugüne kadar hiçbir yavruyu yaşatamadım.1. batında anne ve baba birarada idi ve yavruları yediler.2. ve 3. batında erkek yumurtaları dölledikten sonra tanktan yumurtaları yememesi için çıkardım ve anne tankta kaldı.Yavrular yumurtalardan çıktı,bir süre hiçbirşey tanka eklemedim(yem,su),sadece dipteki pislikleri temizledim.Anne yavruları yemesin diye anneyi sık ve az olarak yemledim.Yavrular serbestçe yüzmeye başladığında;500ml suyun içine bir çay kaşığı Sera marka sarı paketlerde olan toz gibi artemiayı kattım ve hava taşı ile şişenin kapağını kapatarak bıraktım.24 saat kadar süren sirkülasyon sonrasında şişedeki karışımı tanka boşalttım.Tabi bu işlemi yavrular yumurtadan çıktıktan 1 hafta sonra yapmaya başladım ve anneyide o gün tanktan aldım.Yüzlerce yavru 1metrelik tankta bölge bölge gruplar halinde dolaşıyor.Filtreleme sisteminide 2 adet pipo filtre ile yapıyorum.İşte bundan sonra olanlarda oluyor.Dipte yan yatmış günden güne azalan ve hergün içim acıyarak dipten çektiğim yavruları maalesef kaybediyorum.Kaybettiğim yavruları dipten çektikten sonrada su ilave ediyorum ama yine birşey değişmiyor.Bu arada suyu sadece yavruları kaybettiğim zaman tazelemedim.Yumurtadan çıktıklarından itibaren 2 haftalık süreçte 3 gün arayla dipten kısmen suyu çekip,az miktar suda ekliyorum.Özetle 2 hafta içinde bütün yavruları kaybediyorum.Tecrübeli akvaristlerin desteğine ihtiyacım var. Ben yavruları nasıl yaşatmayı başarabilirim?İllaki yavru almayı başaran kimseler vardır.Ben parasını vererek birçok yavru aldım üreticilerden, ama nasıl yavru büyüttükleri hakkında soru sormak aklıma gelmemişti.Saygılar...
[/QUOTE]

 Artemia verme işlemini tam olarak anlattığınız gibi yapıyorsanız yavruları o yüzden kaybediyorsunuz. Artemiaların çıktığı su çok pis oluyor suyu kesinlikle akvaryuma karıştırmamanız lazım. Ayrıca artemiaların büyük kısmının açılması eğer oda sıcaklığında yapıyorsanız 24 saati geçiyor. Ben 36 hatta hava soğuksa 48 saatte kuluçkadan çıkarıyorum artemiları.
 Açılmamış yumurtaları yiyen balıklarda kabızlık sonucu ölüm olur. Artemiları sadece canlanmış olanları alacak şekilde dikkatlice süzmeniz ve çeşme suyu altında çok iyi yıkamanız gerekli.
 Geçen yıl artemia açma suyunu az miktarda da olsa akvaryuma karıştırmam sonucu olan bakteri patlamasından aynen anlattığınız şekilde yüzlerce yavru kaybetmiştim.
 Eklemeyi Unutmuşum, o poşetin tamamını yarım litre suda kullanmanız gerekli, poşette yarım litre su için gerekli olan tuz ve artemia mevcut. bir kaşık eklediğiniz için tuz oranı tutmamış ve artemiaların hiçbiri açılmamıştır. Açılmamış artemia yiyen yavruların da ölmesi çok doğal.
kabaltah2011-05-09 13:08:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir