Flower Horn Çeşitleri


eşref yılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 49
eşref yılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 00:27
[QUOTE=Emre Karaduman] Evet arkadaşlar şu site olayın dan dolayı fazla giremiyorum foruma evet Umut sağolsun küçüklüğünü yaptı beni aradı bende büyüklüğümü yapıp aramızdaki kırgınlığa son verdim .Hepimizin bir aile olduğunu düşünürsek arasıra aile arasında tatsızlıklar olabiliyor.Önemli olan zamanın da bitirip uzatmamak ve tek yumruk olup birlik olmak.Farkındaysanız artık fh ciler var .Olduk  ve olmaya devam edeceğiz.Oyüzden herzaman diyorum tek yumruk olmalıyız yakında bunun meyvalarını yiyeceğiz hatta yemeye başladık bile.

Yanlız şunu belirtmek isterim yaklaşık 6 aylık sürede ki süreç fh nin yayılması açısın dan çok önemli .Çünkü;

1 İthalat oldu İzmirden zz malau ve re dragonlar ve thailer  geldi.Burada bir takım çalışması oldu.Şahsım,hasan ve umut takım çalışması yaptık.Bu balıklar hobiye kazandırdık.Daha önce siyam w tiger adı altında tanıyorduk bu balıkları ve bir kaç girişimci arkadaşın çabasıyla geliyordu tam anlamıyla bir ithalat yoktu.Burada Hasan ve  Umut  emek(özellikle umut) ve para konusun da ,bende nacizhane satış ve hadi getir konusun da itici bir güç oldum.Bu bir takım çalışmasıydı ve fh nin yayılması konusun da bir mihenk taşıdır.Daha sonra umut başka bir kanaldan zz malau getşirmeye devam etti ve bu balıklar daha da yayıldı.Balıklar uygun fiyattan az bir karla satıldı.
2 15 şubatta facebookda flower horn kulübünü resmen kurduk.İlk yanım da just for fun vardı.(bildiğim çoğu şeyi ondan öğrendim ustamdır)yanımda Umut Katipoğlu vardı,Ümit koç vardı ,cenk Bildir ve Kaan Öncü vardı, bu arkadaşlarım az çok facede emekleri vardır.Daha sonra ali ilçel kardeşim katıldı ve bana yardımcı oldu.Şimdi yönetici kadrosu değişti.Burada fhfk sayfasını açtığımızda ilk bir kaç ay forum da duyurmadık.Amaç buydu zaten dışarıdan kimler var bu gün bir çok milletten(uzakdoğulusu avrupalısıamerikalısı,ıraklısı iranlısı) balıklarını paylaşan,takip eden tam 357 üyemiz var bu üye edinme  konusun da bizim için çalışan mekrog ,brk tuncer kardeşlerimide unutmayacağım.bu face olayı aklımdaki site için bir başlangıç ve denemeydi.Aramıza tanımadığımız fh ciler katıldı.Bunların bir kısmı sayfa sayesinde forumada girdi.
3 Fh ithalatları deneme ve bireysel çalışmalar arttı aramıza fh satan yeni esnaflar katıldı zz red dragonda olsa.Bir fh tabanı oluştuğunun kanıtıydı.
4 Site kurulmasına karar verdim /verdik  ve hala çalışmaları sürüyor.Textler bitti üstadlara gidecek ve onay ve düzeltme olacak.Sonra webçiye gidecek ve teknik alt yapı oluşturulacak.logo işini aramızdan bir kardeşimiz üstlendi vs.Bu sitenin alan adı falan alında Türkiyede ilk olacak .Burada en büyük yardımı just for fan yani mustafa kardeşimden aldım.Diğer arkadaşların ismini site kurulduktan sonra tekrar yazacağım.
5.İlk kez resmi olarak gradeli bir balık ithalatı yapıldı 1 a grade onaylı ve planlı (just for fun) ve balıklar kısa sürede satıldı.Uygun fiyattan satılması çok önemli bir olaydır.Bundan sonraki ithalatlara refarans olacaktır.2A 3 A lar sırada....
6.İlk kez fh ciler için resmi olarak akvaryumcularla anlaşıldı kulüb adına ve indirim alın dı %15 bu bugün külübümüzün resmi ticari üyeleri ,mustafa yasin aslan,emrah şaylan ve mp mehmet bey kulüb üyelerine %15 indirim uygulamayı kabul ettiler.Yakın da bu liste her şehirde akvaryumcularşla anlaşılacak.Bu bir kulüb başarısıdır.
7.Facebook da 3 haziranda  Flower Horn kulübü Türkiye grup sayfası kuruldu.Bu sayfa aynı zamanda sitemizin bloğu dışın da resmi forum yeri olacak sadece kendi balıklarımız ve akvaryumlarımız kendimize özel paylaşımlar yapılacak.Yeni girenler, paylaşım yapan yabancı arkadaşları görünce şaşırmasınlar onlarda üyelerimiz.
8.Artık fh konusun da bilinç her geçen gün artıyor ve yeni ithalatlar ve bombalar kapıda.

Bunları yazarken kendime tabi ki paye çıkarıyorum (buda benim ödülüm olsun)çünkü çok uğraştım ve de uğraşıyorum maddi manevi.Gece 12 de telefonum çalıp abi balığım hareket etmiyor diyen kardeşimde oldu(balığın uyuduğunu farkettik sonradan)benden balık isteyip kıramadığım hediye ettiğim arkadaşlarım da oldu,İlk defa fh beslemsi için hayatım da görmediğim kardeşlerime gücüm yettiği kadar fh ci olsunlar diye onlara fh de aldığım oldu halada alıyor maddi olarak katkıda yapıyorum.Zengin falan bir insanda değilim kimse yanlış anlamasın karı koca çalışan mütavazi bir çiftiz.Defalarca aynı soruları cevaplamak zorun da kaldım (hiç bir zaman şikayet etmedim)sabah 9 dan akşam 12 ye kadar mesai yaptım,eşimle aramız bozuldu defalarca, bu konuda kah site için kah insanları aydınlatmak için.
En son yapacağım bir kaç şey daha kaldı onlarıda yaptıktan sonra herşeyi planladım.Siteyi bırakacağım ve face bırakacağım kardeşlerim /arkadaşlarım /dostlarım belli.Sağolsunlar rica ettim beni kırmadılar bu fahri yapılan ve emek ve zaman istiyen uğraşı için.Bunun 3 nedeni var;

1 Artık iş alanın da yeni projelerim var.
2 Aşırı agresif bir adam olduğum için zamanın da ters düştüğüm insanlar var.Bunların da fhk çatısı altına girmesini istiyorum ve tekil bir olaydan çoğul bir olaya dönüşmesini istiyorum bu hareketin.
3 Artık bu işler beni çok yordu özel hayatıma ve kendimi kulübün faaliyetleri için zaman ayırmam gerekliliği(etkinlikler,üyelere kart bastırma(faal olanlara)gücüm dahilinde fh si olmayanlara fh edindirme,yarışmalar düzenleme (ödüllü) sponsor bulma faaliyetlerimiz için,fh cilerin kulüb bilinci olması adına yapılması gereken çeşitli tshirt kişiye ait bastırma,plaket vs) bir düşüncemde  arkamdan yeni bu işi bilen araştıran kardeşlerime de yer açmak aynı zamanda.

Burada yazdıklarım benim düşündüğüm ve planladığım şeyler arkadaşlar.Asıl işim şimdi fh serüveni başlıyor.Kulübümüzü sahiplenelim tek yumruk olalım ,yeni dostlukları kazanalım,yeni ithalatların kapısını açalım,yeni bir grup olduk fh ailesi bunu arttırarak devam edelim.Ben bunun için ilk adımı attım vede artık hep birlikte bu adımı hep beraber atalım derim ben yok biz var artık.İlk planda bazı şeyleri yapmak için ben var dı ben onu gerçekleştirdim.Ama artık ben biz var hepimiz var Flower Horn Kulübü Türkiye var.Herkes birlik olacak ve paralısı parasıza,büyüğü küçüğüne,bileni bilmeyinine yardım edecek.Bu bizim dusturumuz olsun arkadaşlar.

Flower horn ailesini hep birlikte oluşturduk ve yaşatacağız hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Saygılarımla
emre bey her şey için teşekkürler. emeğinize elinize ve ayırdığınız zaman için.vermiş olduğunuz maddi ve manevi katkılardan dolayı çok teşekkür ederim.
[/QUOTE] eşref yılmaz2012-06-06 00:37:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrah_gökselÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 70
emrah_gökselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 13:07
Hepbirlikte fh ailesi olarak daha guzel buyuk ve onemli basarilara hebbirlikte ulasicaz..
Gun gelicek bugunleri hatirliyip anicaz mutlulukla:-):-)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 17:03
Emre abim gerek tarihçeyi gerekse kronolojik özetlemeyi oldukça ayrıntılı şekilde yapmış ve tabloya baktığımızda gerçekten çok güzel görünüyor. Oldukça hızlı gelişen ve sonu gelmeyecek bir dönemin emeklemekten yürümeye geçtiği anlar başladı diyebiliriz. Bu tarihten sonra tek çatı altında güçlerimizi birleştirerek yola devam edilen gelişmeler yaşıyoruz. Kendi adıma okduğum güzel ve yapıcu yorumlardan sonra daha da çok gaza gelerek elimden gelenin en iyisini yapmak adına İzmirden elimizin yettiği heryere sonuna kadar destek vereceğimi bilmenizi isterim. Yakalayabildiğimiz her fırsatı değerlendirip sizlere sunmak boynumuzun borcu oldu. Konu ile ilgili az yada çok emeği geçen ve geçecek olan herkese saygılarımı sunarım.

Gerek teorik gerekse fiili yardım olarak her aşamada varolacağımı bilmenizi isterim. Bir aile olarak Lepistes, Discus, Mbuna, Trop, Frontosa gibi oluşumların ötesine geçeceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 20:53
Emre'nin FH için neler yaptığına ve neler yaşadığına en yakından şahit olanlardan biri de benim. Çok ciddi bir şekilde FH ye gönül verdi. Emek, para, zaman... vs elinden gelen ne varsa gerçekten herşeyi yaptı ve yapıyor. Bizim de Emre'nin üzerindeki yükü biraz hafifletmek adına çorbada tuz misali bir  katkımız olduysa ne mutlu bize. 
Emre açıklamamış ama kısa zaman içinde uzun uğraşlar sonunda gerçekleştireceğimiz bir sürprizimiz olacak gibi duruyor.
Nazar değmesin diye şimdiden açıklama yapmak istemiyorum. Belki bazılarınızın haberi vardır ama yine de ben şimdilik ağzımı sıkı tutayım :)
Herkese selamlar dostlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 10:03
Selam arkadaşlar güzel sözleriniz(şahsıım için) ve hareketimiz için itici bir güç kaynağı olacağın dan eminim çok teşekkürler..İyi ki varsınız.
Umut sende bizim kulübün resmi ticari üyelerindensin onu yazmayı unutmuşsun! Bundan sonraki ithalatlarda %15 imizi isteriz kardeşim
Buradaki kronolojide unuttum bir şey var bu aklıma gelmişken söyliyeyim.Bu hareketin oluşmasında emeği geçen daha eski zamanlar da  ilk fh getireninden tutta, bu konuyu açan bu sayfayı Yıldıray kardeşimizden tutta,ilk defa kargo yoluyla yada başka butik şekilde fh getiren ve bizi fh ile tanıştıran üstadlar,arkadaşlar,ticari yapılanmalar  var onları da es geçmeyelim ve bize bu yolu aşan tüm insanlara da teşekkür ediyorum bunu da eklemek istedim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 10:43
Elbette abi, umarım bu yolda önüme yapabileceğim pek çok fırsat çıkar, herkese yardımcı olurum.
_____________________________________________________________________________

Haftasonu Özgürle birlikte 2 çeşit yem bulduk. Bu yemden her ikimizde aldık ve FH'lerde tepkiler güzel.
Tetra Cichlid Colour(sarı-kırmızı) ve Tetra Cichlid Algae (yeşil-turuncu)
Bu yemler 2 mm boyutlarında, Yüzer formda, Her granül 2 Renkte (2 içerikte),
Sticklerin daha küçük boyutlu bir muadili gibi... Özellikle 15 cm den küçük FH'ler için çok daha uygun bir yem.
Gerek renklendirici, gerek besleyici, gerek sindirimi ile ilgili olarak sonuçlarına göre buradan tavsiye ve önerilerime devam edeceğim.

Bu yemlerin mini granules formatı da varmış, ancak onlar oldukça küçük kalacağından FH ve Amerikan türleri için pek önermiyorum. Çünkü genelde o boylarda yüzeyden beslenme eğilimleri olmuyor.
Umut Katipoğlu2012-06-09 09:55:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdargocerÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2011
İl: Adana
Mesaj: 3
serdargocerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 12:01
Arkadaşlar,ben Adana'dan Serdar GÖÇER.Daha cok yeni bir flower horn sevdalısı olarak yazıyorum size...
Yaklaşık 3 ay önce aldığım flower hornumun fotoları siteye yükleyemiyorum.Sanırım bir sorun var.Sorun giderilir giderilmez fotoları yükleyeceğim.Değerli yorum ve katkılarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzgurCoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 485
OzgurCoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 13:23
Serdar bey hoş geldiniz sizi aramızda görmekten ve flower horn sevdalısı olmanıza çok sevindim.
Umuta katılıyorum yemin reklamını yapmak için değil bendekiler genelde stick yem yiyorlardı bu yemlerde bir sıkıntı yaşamadım severek yiyorlar tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 13:58
Evet zaten amaç piyasada bulabildiğiz FH'ciler için menfi her duruma el atmak ve bu konuda maximum katkı sağlamak gözüyle bakıyorum. Özgür'ünde dediği gibi ondaki 11-14-18-25 cm boylarındakifarklı tür FH'ler üzerinde de, bendeki 10 cm FH'ler üzerinde de olumlu etki aldım. Ayrıca elimdeki pek çok damızlıkaltı ve damızlık Amerikanlarda da severek yediler. Özellikle "Algae Granules" ürünü konusunda hiç tükürme görmemek beni ayrıca mutlu etti. Yemin 2 renkli yapısı ile ilgili şaşırtıcı ve başarılı bir çalışma yapılmış.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1577
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 13:59

Selamlar, saygılar,

Uzun zamandır yazamıyordum konuya, malauya nazar değdirdik sanırım, bir kaç gün ilgilenemedim, görmemiştim, geçen perşembe ölmek üzereydi, aşırı iç parazit sorunu karın sırtına yapışmış, gözler puslanmış, cipro, flagyl, çay, meyan kökü, bemiks, supradyn, takviyesi ile kurtardım. Biraz yem seçiyor o da atlattığı durumunda etkisi var sanırım. Rengi için bahsedilen yemlerden bende denemek istiyorum.
Zafer ÇALIŞKAN2012-06-07 22:22:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 14:29
Abi strese bağlı gibi gözüküyor. Şu dönemde aydınlatmayı fazla açmamanı tavsiye ederim.
Kimyasal, ilaç, doğal maddeler gibi pek çok işlemden sonra oldukça güç kaybetmiş olabileceğini düşünerek, uyguladığın Bemiks ampul uygulamasına yemlere emdirerek devam etmeni tavsiye ederim.
 
Thai Silk içinde karides mamasının içerisine emdireceğin Sticks yemler ve Tetra Pro Vegetable tipi yüzer formda yemleri filtre çıkışına doğru haraketlendirerek bırakıp uzaktan izlemek gerek. Eğer halen bu tip yemlere sıkıntılı yaklaşıyorsa en steril yemlerden olan Su piresi takviyesinde bulunabilirsin. Elbette uzun süre açlık sonunda kuru yemlere saldıracaktır ancak bu dönemlerde arada pire takviyesi güç veriyor.
 
Hadi Thai Silk biraz nazlı bir tür diyoruz ve şımartılmak istiyor. Ama Malau taş gibiydi, ne oldu da böyle sıkıntı yaptı bilemedim. Düzeninde hiçbir değişiklik yoksa, muhtemelen anlık bir korku anı sabebi ile bu duruma girmiş olabilir.
 
Gerçekten bunlara akıl sır ermiyor.
Umut Katipoğlu2012-06-07 15:10:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RustyÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,119401[/C] [B]7567,2[/B] [B]8834,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1701
RustyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 15:14
Sürekli çiğ et vermek bence doğru değil, eğer yemiyorsa bile aç bırakarak kuru yeme alıştırmak lazım , benim şahsi görüşüm FH ölümleri genellikle beslenme hatalarından kaynaklanıyor, hızlı büyümesi ve serpilmesi için sürekli canlı yem ve et vermek iç paraziti tetikliyor, yavaş büyüsün ama sağlıklı olsun bu benim için daha önemli şahsen, arkamızdan kovalayan yok:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 15:16
Zafer bahsi geçen yemleri 1 aya yakındır deniyorum,özellikle color olanını tavsiye ederim,artı rotifish cichlid granül yemide tavsiye ederim ama bunları ana yem olarak görmemenide tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 15:21
Elbette öyle Murat, sonuna kadar sana katılıyorum. Sadece Kuru yem vererek 25 cm Kafalı FH'si olan Özgür dostum buna canlı bir örnek.
Ancak bazı kilit noktalar varki onları çözersek ve ev yapımı mamalarımızı bu noktaları bilerek hazırlarsak sıkıntıdan çok fayda sağlayabilir.
Elbette bunun için onlarca FH ölmek zorunda değil. Discusçular arasında da bu konu hep vardır.
Sadece canlı Tubifex verip üretimhane işleten kişilerde var, kuru yem dışında mama bile vermeyen kişiler var.
Ancak her ikisinin de arası bulunarak ev yapımı Mama konusunda gelişmeler sağlanabilir. Sonuçta ev yapımı mama ne kuru yem ne de canlı yem. Üstelik negatif etkilerini absorbe edebilecek pek çok katkıda eklenebiliyor.
Kullandığımız kuru yemler sadece bunların kurutulmuş steril halleri diyebiliriz.

Mesela ben 1 ay içerisinde aşırı çeşitli bir mama hazırlayıp, buzluğa atacağım ve tüm aşamalarını buradan sizlerle paylaşacağım.


______
Mustafa abi'ye katılıyorum, temel yem olarak değil sadece ilave ve çeşitlilik açısından kullanılmasında fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir