Eski Akvaryumu Kuruyorum Tür Ve Kurulum Tavsiyesi


KerimtkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2024
Mesaj: 3
KerimtkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2024 19:40
Herkese merhaba .

Yıllar önce alıp kurduğum ve 1-2 sene kullandığım akvaryumum var. sık taşınmalardan dolayı yıllardır atıl bi şekilde duruyordu. tekrar kurmaya karar verdim.

1 metre bombeli 100x45x25(bombenin ortası 37,5) akvaryum
bi arkadaşımdan eheim pro4 250 dış filtre ve internetten 200w ısıtıcı aldım.
şu 3lü modül ledlerden 5b-2y-5b-2m-5b-2k-5b-2y-5b-2m-5b-2k-5b sırasıyla aydınlatma yaptım.

eskiden kullandığım beyaz kum vardı iyice yıkadım. extra 9kg siyah kum aldım. araziden topladığım irili ufaklı taşlar var bunlarıda önce temizledim sonra 1 kere normal suda 1 kere de tuzlu suda kaynattım.

bi miktar cocopeat vardı sıfır kullanılmamış. suyunun rengi nerdeyse tamamen berraklaşana kadar yıkadım sıktım iyice.


Aklımda en alta ince bi tabaka cocopeat üstüne temizlediğim eskiden kullandığım beyaz kum en üstte de sonradan aldığım siyah kumu sermek var. en kalın katman beyaz kum olacak miktarından ötürü. kayaları da balıkların girip çıkacağı saklanacağı şekilde dekor olarak kullanmayı düşüyorum. kumların nasıl kumlar olduğu hakkında fikrim yok o yüzden en alta cocopeat düşündüm belki bakımı kolay bi kaç canlı bitki atabilirim diyerek.

Pek bi tecrübem yok daha öncesinde de karadüzen sağdan soldan sorarak akvaryum kurup balık beslemiştim. sarı mavi prensees, yunus, zebra ( nefret etmiştim pirana gibiydi hem deli hemde yüzlerce doğruyordu) gibi türler besledim. bu türleri düşünmüyorum tekrar.


1. zeminden dolayı bi sorun yaşar mıyım? (2 farklı kum ve en altta cocopeat)

2. tecrübem olmadığından problemlere boğuşmak istemiyorum o yüzden bakımı nispeten kolay renkleri canlı hangi balık türlerini önerirsiniz ?

3. birde co2 gübreleme yapmadan standart akvaryum döngüsünde hangi bitkiler uygun olur ? ( bitkiyi aslında sadece dekor olarak düşünüyorum yapay sevmediğim için )

Cevaplar için şimdiden teşekkürler








Bir de ayrıca iç filtre almama gerek var mı? dış filtrenin çıkışını suyun üstünden vericem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir