Eski Akvaryum


ibrahim4334Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2019
İl: Kütahya
Mesaj: 1
ibrahim4334Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2020 19:25
Merhaba arkadaşlar forumda henüz yeniyim o yüzden eğer bir yanlışım var ise kusura bakmayın. 45 litrelik akvaryumumda 3 japon 2 çöpçü besliyordum ancak son zamanlarda akvaryumun yetersiz kaldığını anladım ve yeni bir akvaryuma geçmeye karar verdim ancak henüz aileme bağımlı olduğum için yeni bir akvaryum alamadım ve yaklaşık 25 yıldır depoda duran bombeli bir akvaryumumuz olduğunu söylediler. Akvaryumun bir camı bombeli ve hacmi 75 litreden daha büyük. Bu akvaryumun 25 yıldır depoda durduğunu düşünürsek durumu baya kötü gibi ama ailemi ikna edemiyorum bu akvaryumun balıkların sağlığını etkilememesi için neler yapmamı tavsiye edersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZopandaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2020
İl: Eskisehir
Mesaj: 33
ZopandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2020 21:27
Akvaryumun camlarında çatlak yoksa muhakkak silikonu yenilemek gerekir. Silikonları falcata ile söküp 30.tl civarı olan akvaryum silikonu ile yenileyebilirsiniz. Youtube da bu işlemle ilgili videolar var.

Bir diğer konu da akvaryumun temizliğini yapmak, daha sonra uygun bir yerde canlı eklemeden su doldurup sızma olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Akvaryumun içini temizlerken deterjan ve benzeri ürünler tavsiye edilmemektedir. Bu konuyu da forumdan ve diğer kaynaklardan iyice araştırın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir