Eski akvaryum çatlağı ve silikonlar.


KayrahaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 45
KayrahaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2009 17:07
Bir arkadaşım 1 yıldır odunlukta tuttuğu 50x23x44(h) boyutlarındaki 4mm camdan yapılmış akvaryumu bana verdi. Akvaryumun taban camı kırık olduğu için yeni kestirip kendim silikonlamayı düşünüyorum. Bunun için Sista'nın şeffaf  akvaryum silikonunu aldım. Yalnız akvaryum 1 yıldır odunlukta durduğu için yan yüz silikonları biraz bozulmuş gibi. Su akıtacağını sanmıyorum ama belki ileride sorun olabilir. Bu yan yüzler için ne yapmalıyım? Bıçakla tüm yüzleri söküp tekrar mı silikonlıyayım yoksa akvaryumun içinden köşelere ince bir silikon sürmem yeterli gelir mi?(Ben 2. yolu tercih ediyorum ama sağlıklı olur mu bilmiyorum)  Daha önce hiç silikonlama yapmadığımdan sormak istedim.

Bu arada silikon açıldıktan sonra ne kadar dayanır? Dayanmıyacaksa hazır açılmış deyip 1 tane daha mı yapıp kenara koysam :D



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byozkanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2009
İl: Yalova
Mesaj: 121
byozkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2009 17:36
Tamamen söktükten sonra yapıştırmak daha sağlıklı,slikon açıldıktan sonra sadece uç kısmı donar ve hava almaz,donan kısmı kopararak tekrar kullanabilirsiniz.
Bir yıl odunlukta olmasının slikonlara etkisi olacağını zannetmem ama madem taban kırık sil baştan yapmak daha hayırlı.Slikon üzerine slikonla işlem yapmak zayıf kalır.
Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir