Eş tutan melekte yumurtlama zamanı


ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 11:13
Arkadaşlar 250 litrelik sumplu bir akvaryuma sahibim. İçinde 7 adet melek , 2 adt vatoz  ve 2 adt kuhli vardı . Akvaryumcudan eş melek aldım . Akvaryuma koyduğumda 2. gün dişi eşini değiştirdi ve benim akvaryumumdaki genç erkeklerden birisi ile eşleşerek sağı solu temizlemeye başladılar. 3. gün baktığımda yine eski erkeği ile çift takıldıklarını gördüm ve hemen küçük bir akvaryuma onları  ayırdım. 2-3 gün bekledim ancak dişi o akvaryumda hiç erkeğe pas vermiyordu. Bende büyük akvaryumdan tekrar öbür genç erkeğimi alarak dişinin olduğu küçük akvaryuma koydum. Hemen birbirlerine kur yaparak yine ortalığı temizlemeye başladılar. 
Büyük akvaryumun ışığını yemleme için açtığımda bütün melekler bir yaprağa saldırdı ve biraz yakından bakınca yedikleri şeylerin yumurta olduğunu fark ettim  Ancak ben müdahale edene kadar hepsini afiyet ile miğdeye indirdiler. 
Şimdi size 2 sorum olacak ;
1 - Sizce o erkek büyük akvaryumda yumurtaları tek başına mı koruyordu 3 gün boyunca .  Yoksa akvaryumda başka bir çift olabilir mi? 
2 - Küçük akvaryuma aldığım çiftim tekrar ne zaman yumurta dökebilir? Orda kalsınlar mı yoksa tekrar büyük akvaryuma alsam diğer meleklerin yanında yavrular eğer ki çıkarsa kayıpsız büyürler mi ?  
Cenk Bildir2014-02-27 13:03:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 11:37
Öncelikle hayırlı olsun, size tavsiyem tüm melekleri aynı tanka koyun ve eş olduğundan kesinlikle emin olduğunuz çifti küp ve boş bir akvaryuma alın. Zaten haftada ya da iki hafta bir sürekli yumurtlarlar yanlız dediğim gibi tek olurlar ise daha iyi olur çünkü kendi yavrularını kendileri büyütüp kendileri yemlerler karma akvaryumda çok büyük kavgalar olabilir. Bu yüzden ayırırsanız herkes mutlu mesut olacaktır. Zaten ayırdıktan sonra güzelce besiye çekerseniz bir sürü yavrunuz olacaktır . Tek yapmanız gereken çift balıkları rahatsız olmayacakları ortama alıp sabır etmek. :) 
Cenk Bildir2014-02-27 13:05:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 12:15
Merhaba,
1.Sorunuza yanıt verebilmek için tankı gözlemlemiş olmak yani orada olmak gerekiyordu.. Bu soru; ''-Evde 10 kişiyiz birisi cinayet işledi ama sizce kim?'' gibi oldu,yani cevap verende ihtimal yürütür net cevabını gözlemleyerek bulabilirsiniz..
2.Akvaryum hacminiz yeterliyse ve bir batında onlarca hatta daha fazla yavru alındığını hesaba katarak kurduysanız kalmalarında sorun yok,ana takta üreme hatasına düşenler ya yumurtalarını yada zar zor kurtardıkları yavrucaklarını arkadaşlarına gümüş tepside sunmuş olurlar,melek her ne kadar yavaş hareket etseler de o süzülen meleğin canlı yeme nasıl tepki vereceğini unutmamak gerek..

Ayrıca aklıma takıldı ''-..yem vermek için lambayı açtığımda..'' ibaresini kullanmışsınız,sadece yem verirken mi açıyorsunuz yoksa..?

Saygılar..
CastieL2014-02-27 12:17:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 12:40
Sayın Işık Bey, haklısınız tabiki benim merak ettiğim erkek yumurtaları korumak için tek başına o kadar balığa karşı koymuş olabilir miydi ?  
2 - Asıl kafamı kurcalayan bu konuydu ; acaba diğer meleklerin yavrular serbest yüzüşe geçtiğinde davranışları nasıl olur ? 

3 - Akvaryum bitkili olduğu için timer a bağlı ben yemlemeyi günde 2 sefer yapıyorum. Bir sabah erken işe giderken, ikincisi ise akşam eve geldiğimde. Eve geldiğim saatte akvaryumun ışığı kapalı oluyor parçalı yandığı için. Yemleme süresi dahil 10 dk . açıp sonra tekrar kapatıyorum ışığı. Saat 9 gibi ışık tekrar kendisi açılıyor. 
Cenk Bildir2014-02-27 13:06:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 18:58
Ogeday Bey(internette erkek ismi yazıyordu,aksi durum söz konusuysa kusura bakmayın..  ),
Meleklerde anaçların kendi yumurtalarını yeme olayı sıkça rastlanan bir durumdur,yumurtadan çıkan yavrularını ise hiçbir şekilde yemezler,yani yeseler bile yavrudan ümit kesilmiştir,ben durduk yere yavrularını yiyen anaçlarla hiç karşılaşmadım ne kendi tankımda beslerken nede forumlarda.. Fakat şuana dek anaçları diğer meleklerle aynı tankta üreten hobicilerede rastlamadım,hani başka balıklarla aynı tankta gördüm ama aynı melek akvaryumunda yavruların çıkma ihtimali %1-3(tahmini) arası dahi olmasa gerek tabi bunu başarabilmiş hobiciler varsa bizlerle paylaşırlarsa harika olur..  Cama cam,beslediğiniz varyeteye göre uygun hacimde ferah,tertemiz bir tankta üretmeniz hem anaçlar hem yavrular hemde sizin şevkinizin kırılmaması açısından harika olur düşüncesindeyim.. 

Yemleme sırasında da kademeli ışıklandırmalardan kullanıp alıştıra alıştıra yavaş yavaş açsanız daha iyi olabilir aslında,strese girme riskleri azalır,hani belki hep aynı saatlerde yemlenmeye alışmış olabilirler de benim tavsiyem aksi durumda geçerli,alışmışsalar zaten benim ufaklıkların her gün aynı saatte cama sıfır yüzeyde beklemeleri gibi stres bi yana mutluluk patlaması olacaktır heralde.. 

Saygılar..
CastieL2014-02-27 18:59:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir