Erkek Ve Dişi Betta Önemli


eyup.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 59
eyup.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2010 15:23
Arkadaşlar Merhaba,
Forumda gezinirken bir sürü başlık altındaki yazıları ve yorumları okudum. Fakat yeterli bulamadım. Sizden bana soracağım soruları ayrıntılı olarak anlatmanızı istemekteyim.
 
Öncelikle, yaklaşık bir aydır beslediğim sağlıklı bir erkek betta balığım var. Bu gün akvaryumcudan üreme çağına gelmiş (karnındaki beyaz nokta) bir dişi satın aldım. Erkek Betta dişiyi poşette görmesine rağmen çok hareketlendi. Dişiyi 10 sn falan gösterdim ardından dişiyi kendi akvaryumuna aldım. Erkek köpük yuva yapmadı.
 
Bundan sonra yavru alabilmem için neler yapmam gerekli lütfen ayrıntılarıyla anlatınız. Dişi akvaryumcuda küçük bi bardakta satıldığından şuan pek iyi durumda değil. Bende Tubifex kurt larvası küp şeklinde ve kan kurdu var. Erkek Bettamı bunlarla karışık besliyordum. Dişiye de bunu uygulayacağım?
 
Ne kadar süre dişi ve erkeği birbirlerinden uzak bir şekilde beslemeliyim ve nasıl beslemeliyim?
Ne zaman yan yana alabilirim? Tüm bu ayrıntıları yazarsanız çok sevinirim. Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgurkoksalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2009
İl: Aydin
Mesaj: 253
ozgurkoksalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2010 15:46
Hayırlı olsun diyorum öncelikle sağlıklı büyütünüz Sorunuza gelince öncelikle aşırı sabırlı olmanız gerekmektedir en az 2 hafta protein agırlıklı beslenmeye tabi tutun ki kondisyon kazansınlar erkek ve dişi ayrı olsun daha sonra önce erkeği üretim tankına alın 2-3 gün sonrada dişiyi alırsınız dişiyi tanka koymadan önce şeffaf sert dosya kapakları vardır bunu boru şeklinde kıvırıp iki ucu birbirine yapıştırın şeffaf boru haline getirin daha sonra bunu akvaryuma dik bir şekilde koyun ve dişiyi bunun içine koyun böylece hem birbirlerini görüp kur ve köüp yapmaya başlarlar ve kur esnasındaki yaralanmalarıda azaltmış olursunuz ara ara dişiyi erkekle başbaşa bırakın şeffaf boruyu çıkartarak yarım saat kadar sonra tekrardan dişiyi şeffaf boru içine alın bir kaç gün sonrada tamamen serbest bırakın ve gözlem altına alın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi hemen akvaryumdan alıneğer yumurta dökmediyseler dişi ve erkeği yine 1-2 haftalık kondisyon işlemine tabi tutun aynı işlemleri tekrarlarınız.
Ben yavru elde etmeden önce 1-2 hafta değil tam 1 ay dişi ve erkeği arı beslemeye tabi tuttum ve su an yavrulara bakmaya başladım
Bana ait linler altta izlemeniz sizi dahada çok bu işe teşvik edecektir
http://www.akvaryum.com/Forum/bir_haftalik_dt-hm_yavru_betta_yem_yeme_videosu_k376377.asp


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir