erkek lepistesimin sorunu ne??


bugurcuguÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 91
bugurcuguÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2006 21:36

Ihlamur ve Adacayý demlenmesinden elde edilecek su ANTÝSEPTÝK(Bakteri ve mikroplara karþý temizleyici ve tedavi edici) den tankýnýza bir çay bardagý dökmenizde fayda var.

 

 

pardon bu işi biraz ayrıntılı anlatırmısınz balıklarım hem mantar hemde beyaz benek olduda işe yarar mı


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oktayÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 33
oktayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2006 01:45
Sayın bugurcugu.bu konuda size tavsiye edebilecegim pek fazla bişey yok.Fungal ve mantar tedavileri piyasada satılan yesil ve mavi ilaçlarla sonuç veriyor.ama bitkili akvaryumda kullanmayın.Ayrı bir ortam(hastane ve tedavi için 2ci küçük bir tank)oluşturmanızda faide var./Yukarıda benim bahsetmeye çalıştığım;bakteri kökenli hastalıklara yönelik ANTİBAKTERİYEL(antibiyotik.pensilin türevleri)ilaçlar la netice almaya yönelik;bir araştırmamdır.uygulamada dozunu fazla kaçırdım ve lepistes imin biri Felç oldu.digeride yarısı yok bir halde yaşıyor.Ama ithal lepisteslerim cin gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mscenaniÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 149
mscenaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2006 02:54

Sayın lepistes severler kuyruk çürümesi ,agızda oluşan beyazlanmalar ile ilgili daha ayrıntılı bilgilenilmesi için Flexibacter columnaris adı altında konu açtım. Malesef 27 kişi ile sınırlı kaldı ve hiç yorum yapılmadı.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=43213& PN=1

Bir hastalıkla mücadele etmeden sebeb olan micro organizma tanınmalı ve bir tanı konmalıdır. Hangi şartlarda yaşayabiliyor nasıl çogalıyor nasıl besleniyor ve bagışıklık gösterebiliyormu? Bu bilgiler dogrultusun bu canlıları yok etmek veya balıkları bu bakterilere karşı bagışıklık kazanmasını saglamak olmalıdır.

Flexibacter columnaris bilinen teramisin,tatrasiklyn,fragly,ve en tesirli olanı Oxytetracycline adındaki ilaçlardır.fakat bunların birini bile bir süre kullansanız bir sonraki sefere fayda etmiyor.çünki aynı ilaça bir süre sonra bağışıklık gösterebiliyor.Ve 28-30 derece arası ısıda 5.5 ile 6.5 arasındaki PH degerlerinde gelişmesi yavaşlıyor pasifize oluyorlar.Aktif duruma geçmesinin en önemli sebebi suda kirlilik ve balıklarınızın stres veya başka sebeblerden ötürü bagışıklık sisteminin çökmesinden kaynaklanmaktadır.

Sayın arkadaşlar düşmanınızı tanımadan savaşı kazanamazsınız . Esenkalın


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serk@n_35Çevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2006
İl: Konya
Mesaj: 133
serk@n_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2006 21:56

[QUOTE=bugurcugu]5 tane dişim ve 1 tane erkek balıgım var normalde erkekler dişilerin peşini bırakmaz ama benim erkek lepistesim dişilerimin yanına yaklasmıyo neden anlamadım yardımcı olurmusunuz bide elma saylangozu almayı düşünüyorum bildisi olan arkadaslar bana yardımcı olursa cok sevinirim[/QUOTE]

Bence en fazla bir erkek alın baktınız anlaşamıyorlar ayırın 1 erkeği ama biraz sabretseniz belki birşeyler olabilir


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir