Erkek Kribensis Terörünü Nasıl Durdururum


cankutozdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 25
cankutozdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2019 18:07
Herkese merhabalar,
Aşağıda resimleri mevcut canavara sahibim. 4 ay kadar önce dişisi yumurtladı. 40 kadar yavrum mevcut. Yumurtalara bakarken ve yavrular yüzmeye başladıktan sonra dişi, bu erkeğe sert davranmaya başladı. Kazayla kendini kaptırıp akvaryumun başka köşesine gitmeyiversin. Hemen fırlayıp döve döve [:)] yavruların yanına getiriyordu.

Bir süre sonra (yavrular yaklaşık 2 aylık olunca) bu hırpalama artınca erkeği ayırdım. Bir tarafta zebra danio larım ve erkek krib, diğer tarafta yavrular ve dişi krib olacak şekilde akvaryumu 2ye böldüm. Bu sefer de akvaryumun kalan yarısının bu balıklara dar geldiğini düşünerek 15gün sonra yavruları başka bir tankakaba alıp, aradaki bölmeyi kaldırdım.

Kaldırmaz olaydım. Bu sefer de erkek krib (intikam alırcasına [:devil:] [:(((]), dişiyi hırpalamaya ve sürekli kovalamaya başladı. Dişi sürekli bir yerlerde saklanıyor. Karın kısmı beyaza döndü, kuyrukta açılmalar başladı. Erkeği uzaktan görünce nereye kaçacağını bilemiyor. Normal kur yapma durumu değil yani, o titremeler yuvaya girip çıkmalar vs. yok. Direk ve vahşice saldırıyor erkek (Diğer balıkların hiç birine dokunmuyor.)

Erkeği başka 25lt.lik başka bir kaba alıyorum 1hafta ayrı dursunlar diyorum. Rengi soluyor. Aşırı durgunlaşıyor. 1 hafta sonra mecbur tanka geri alıyorum. 10dk. iyiler sonra erkek başlıyor yine. Bu sefer aynı şekilde dişiyi ayırıp 1hafta bekliyorum. Tanka aldığımda yine aynı sorun. Maalesef bir tankım, 1 ısıtıcım olduğu için bu erkeği veya dişisini uzun süreli ayırmakta da sorun yaşıyorum. Yavrular dahi şu an 25lt plastik kapta, oda sıcaklığında, pipo filtre ile duruyorlar.

Bu iki kribensisim çok güzel o yüzden değiştirmeden çözüm bulmak istiyorum.

Ne yapacağımı bilemedim. Kribensisler hakkında bilgi bulmak çok zor. Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar var ise; her türlü fikre ihtiyacım var.

Tankı kuralı 6-7 ay oldu. Tankım 68x33x43(h) ölçülerinde. 2 kribensis, 8 zebra danio, 2 cae, 2 nerit salyangozu, biraz adi biraz da minare salyangozu ve bol canlı bitki mevcut. sunsun 603B filtre mevcut, Haftalık %20 su değişimi yapıyorum. 4-5 çeşit yemle dönüşümlü besliyorum. Canlı yem olarak mikro kurt ve artemia veriyorum. sitrik asitle yapılan CO2 veriyorum. Biraz saç ve sakal yosunu problemim var, ama dert etmiyorum. Su değerlerim genelde iyi çıkıyor (Test kitine ne kadar güvenilirse tabi).

Biraz uzun oldu ama ilgilenebilecek arkadaşların detayları bilmesinin iyi olacağını düşündüm.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177792/190420191728511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177792/190420191728541.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]140237,mgok[/T][T]195540,Gökdeniz0660[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir